Horn med ost og skinke; perfekte i matpakken 27.09.2016

Oppskrifter 3 kommentarer 

Da var tirsdagen snart over og ny uke er godt i gang her i hus! Helga vår var fylt med mye hesteaktiviteter, noe som både store og små syns er utrolig koselig å holde på med :) Vi har derfor valgt å binde oss til en hest en dag i uka - noe vi er veldig spente på hvordan blir å gå når kulda setter inn for fullt. En ting er jo å dra ut på tur i nydelig høstvær som vi har hatt nå, men en helt annen når vinteren og det kalde, gufsne været slår til.

Vi går derimot høsten og vinteren i møte med godt mot og håper at jentene våre opprettholder hesteinteressen i både godt og dårlig vær ;)

Men, over til dagens bakverk! Jeg fikk så innmari lyst til å bake ost og skinke horn, så da heiv jeg meg rundt og satte en deig igår imorges. Resultatet ble helt nydelig, om jeg skal si det selv. De er så klart best når de er helt ferske og varme, men de gjør seg også veldig godt som innhold i matpakken! Bare frys ned de du får til overs, så tar du de opp kvelden før de skal i matpakken. De kan også varmes litt i mikro eller stekeovnen før servering - da blir de nesten som om de ferske :)

 

Ingredienser

450 gr fibramel
450 gr hvetemel
25 gr fersk gjær
2 ss honning
1 ts salt
1 egg
50 gr smør
5 dl melk

--------------------
Fyll:

Skinke
Ost
Smør

1 egg til pensling
evt sesamfrø/valmuefrø
  

Fremgangsmåte

Først smuldrer du gjæren i en liten skål sammen med honningen. La den stå på benken til den er løst opp og blir flytende.
Smelt smør i en kjele, tilsett melka og lettvispet egg. La denne blandingen varmes opp til 37 gr.
Hell så det våte i bollen, sammen med gjærblandingen, fibramel og salt. Bland godt før du tilsetter ca 400 gr hvetemel, men holder igjen resten av hvetemelet for å se hvor våt deigen din blir.
Elt godt i ca 10 min. La heve i ca 45 min. 

Del deigen i 3 deler og kjevle alle delene ut til sirkler. Bruk pizzaskjærer og lag 8 like store trekanter. Ta en klatt med smør under skinken og så osten oppå der igjen. Rull fra den bredeste delen og innover mot tuppen. Legg på stekebrett med bakepapir under. La etterheve i ca 30 min.

Pensle med egg og dryss evt litt sesamfrø eller valmuefrø på toppen.
 

Stek på 225 gr i ca 8-12 min, alt ettersom hvor store de er.

Avkjøl på rist og putt i fryseren med en gang de blir avkjølte, dersom de ikke skal spises opp i løpet av en dag :) De holder seg best om de fryses og så tines opp igjen.

 

Lag deg en nydelig kveld videre og nyt hornene om du hiver deg rundt i baking! ;)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#horn #rundstykker #bakst #grovbakst #mammahverdagen #oppskrift


Halvgrove, saftige brød og rundstykker med kefir 12.09.2016

Oppskrifter 5 kommentarer

Da var enda en helg overstått og vi var store deler av dagen innendørs igår, ettersom vi hadde sykdom i hus. Derfor ble jeg litt rastløs på ettermiddagen og fant ut at jeg skulle prøve meg på brød med kefir. Jeg googlet meg frem til en oppskrift på rundstykker, men har utelatt en del fra oppskriften og lagt til det melet jeg hadde tilgjengelig i skapet.

Resultatet ble disse herlige, saftige rundstykkene og 2 gode brød!Halvgrove brød og rundstykker med kefir

Ingredienser

1 liter kefir
6 dl vann
2 ss honning
0,5 dl rapsolje
1,5 pk fersk gjær (evt 1 pk tørrgjær)
800 gr fullkornshvetemel (fibramel)
400 gr siktet rugmel
200 gr grovbakst
4-500 gr hvetemel
50 gr linfrø
2 ss salt

 

Fremgangsmåte

Tilsett gjær oppi honningen og la det ligge inntil gjæren har smeltet, men bruker du tørrgjær kan du la det stå på benken og godgjøre seg.
Varm opp kefir og vann til fingertemperatur, ca 37 gr.
Bland olje og gjær sammen med kefir og vann. Tilsett så de tørre ingrediensene litt etter litt og rør godt rundt til du får en fast, men litt klissete deig. Hold igjen noe av hvetemelet til utbakingen.

La stå og heve til dobbel størrelse. Jeg lot den stå ca 1 time før jeg bakte ut 2 brød og 12 rundstykker. Mine former er ca 1,5 liter så om du har 2 liters former kan du nok lage litt større brød enn meg og så får du litt færre rundstykker istedet :)

Snitt rundstykkene i kryss før etterheving i ca 30 min. Brødene kan du snitte på tvers før etterheving i ca 40 min. Jeg stekte rundstykkene først og så brødene til slutt, derfor litt mer heving på brødene.
​Pensle med egg og dryss over siktet hvetemel.
 

Stekes på 220 gr. Rundstykkene i 15-18 min midt i ovnen, men tiden avhenger av størrelsen.
Brødene i ca 45 min på nederste rille, men også her vil tiden avhenge av størrelsen på brødene dine.
 


 

Nytes når de har blitt litt avkjølte, med favorittpålegget <3 Enjoy!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brød #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift #bakst

 


Søtsugen? Mine beste coco crunch - kokosboller! 28.07.2016

Oppskrifter 6 kommentarer 

Da var jeg endelig tilbake og blogger igjen! Det ble så mange prosjekter og ting som skjedde på en gang rett før sommeren at jeg fant ikke energi eller lyst til å blogge, så jeg lot heller være. Jeg har derfor masse nytt å dele med dere som titter innom her i ny og ne!

Vi har blant annet kjøpt oss tomt og planlegger nå hvilket hus vi ønsker å bygge, rett i nærheten av barneskolen som jentene skal begynne på. Perfekt beliggenhet og mye nærmere kollektiv transport. Vi gleder oss masse til å komme i gang, men det er veldig mye som må på plass før den tid. Så kanskje jeg legger ut noen bilder av huset osv når den tid kommer, hvis det er interesse for det? ;)
 

Og så har vi endelig fått ferdig sommerens store prosjekt: terrassen vår som tok rundt 2 uker å bygge! Med god hjelp av både svigerfar og andre familiemedlemmer ble den ferdig i god tid før vi dro på ferie. Den ble superfin og var virkelig verdt både pengene og strevet! Nå kan vi boltre oss med både basseng og solstoler - kjempedeilig med god uteplass!

 

Over til dagens supergode oppskrift: coco crunch boller! Har du smakt de som selges på blant annet SmoothiExchange? Disse er ganske nærme på smak og jentene mine elsker de. Anbefales om du har søtsug du ønsker å dempe eller bare vil ha sunnere kveldskos!

Og du; de smaker IKKE dadler - det kan jeg love deg!
  

Coco Crunch boller - kokosboller

Til ca 15 stk

100 gr dadler
15 gr kakao
35 gr havregryn
15 gr bokhvete - kan sløyfes, men gir krønsj
1 ts Nescafe Gold
1 knipe maldonsalt/havsalt
2 ss kokos
10 mandler - kan sløyfes om du ikke tåler nøtter
Litt daddelvann (se forklaring nedenfor)
...............

Kokos og/eller kakao til å dyppe bollene oppi

 

Fremgangsmåte:

Først legger du dadlene i en skål med kokende vann, ca 1-2 dl. Det samme gjør du med bokhveten. La det ligge der mens du måler opp resten av ingrediensene og legger alt sammen i en blender.
Jeg kjørte mandlene til mel før jeg hadde de andre ingrediensene oppi, men tror ikke det har noe å si for utfallet siden alt blir en masse til slutt uansett :)

Når dadlene og bokhvetene har ligget et par minutter, kan du helle av vannet av bokhveten før du har den oppi blenderen. Deretter tar du en gaffel og trykker dadlene godt nedi vannet, før du bruker gaffelen og tar ut dadlene. Legg de også i blenderen.

Hell så litt av daddelvannet oppi blenderen, men juster heller med mer vann dersom du ser at det blir for lite. Det skal bli en seig masse når alt blandes sammen.
 

Bruk gjerne to skjeer når massen er seig, som du bruker til å lage små boller med. Ha gjerne to skåler klare med litt kokos i den ene og litt kakao i den andre. Dypp bollene oppi og lag så kuler som du former med hendene. Det er litt enklere å forme de om du tar litt topping rundt bollene før du bruker hendene til å forme de til kuler, så bruk skjeene mest mulig i denne prosessen ;) Da blir det mindre søl.
 

Så har du de oppi et lufttett glass som du putter enten i kjøleskapet eller fryseren. Jeg foretrekker de iskalde, så jeg legger mine i fryseren og tar de ut rett før servering. MOMS! Det er så godt at jeg må lage ny porsjon senere idag som jentene skal få til barne-tv, for denne porsjonen forsvant på 1-2-3!
  

Håper sommerferien har gitt deg påfyll av energi og opplevelser som du tar med deg når hverdagen kommer for fullt igjen. Her kommer den brått allerede på mandag!
 

God torsdag :)

 


Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER: #cococrunch #kokosboller #oppskrift #mammahverdagen #sjokoladeboller #sukkerfri #suntoggodt

 


Sjokoladeglaserte jordbærspyd til dessert 28.05.2016

Oppskrifter 2 kommentarer


 

Jeg skal arrangere tapaskveld med noen nabodamer ikveld og i den anledning har jeg laget noen jordbærspyd som jeg helte smeltet sjokolade over. Jeg er veldig fan av å lage retter som kan forberedes i god tid, slik at jeg ikke trenger å stå over kokeplatene når gjestene ankommer :)
Disse jordbærspydene ble jeg inspirert av Linda Stuhaug til å lage, men jeg lager den enkle versjonen med kun smeltet sjokolade og ikke sjokoladefudge slik hun lagde.

 

Ingredienser

Ca 8 spyd

2 beger med jordbær
100 gr 70% kokesjokolade
1 ts cocosa (kan utelates)
Litt kokos til pynt
  

Kutt av stilkene og tre jordbærene inn på spydene. Jeg fikk ca 8 spyd av 2 beger med bær. Det kommer helt an på hvor mange bær du ønsker å tre på spydene så klart :)
Smelt sjokoladen med cocosa i vannbad, dvs. hell sjokoladen og cocosa i en stålbolle og ha bollen over en kjele med varmt vann (som ikke koker, men når kokepunktet). Rør rundt til all sjokoladen har smeltet.

Ta en teskje og fordel sjokoladen på jordbærene. Dryss gjerne kokos over om du ønsker det. Sett kjølig i et par timer og server.

Både smaker og ser delikat ut :)

  

Ha en riktig god helg!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#sjokolade #jordbær #jordbærspyd #sjokoladeglaserte #oppskrift #mammahverdagen #lindastuhaug #dessert


Frokostsmoothie - et komplett og deilig måltid 26.05.2016

Oppskrifter 6 kommentarerJeg prøver å følge Fitfocuse sin kostholdsplan om dagen og smoothie er en del av det jeg kan spise til frokost, noe jeg elsker! Det er så enkelt å slenge sammen ingrediensene i en blender og så er frokosten klar på 1-2-3 :) Enkelt å ta med seg på farten også!

I denne smoothien får du alt du trenger til et komplett måltid, så kan du variere med frosne bær du selv liker. Genialt spør du meg ;)
 

Jordbærsmoothie

2 dl ekstra lettmelk
1 ts eplecidereddik (kan sløyfes, men bra for forbrenningen)
1 eggehvite
Ca 0,5 dl Zeroh! Hvit te og litchi saft (kan bruke annen søtning om du ønsker det)
5 mandler / 1 ts rapsolje
Frosne jordbær/andre bær til ønsket konsistens
Evt vann om den blir for tykk
 

Blend alt sammen i en blender og nyt mens den er kald :)

 

 Håper du får en strålende dag og at sola skinner der du er også :)

 

Lena-Marie :))
EMNER:
#smoothie #frokost #frokostsmoothie #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Proteinpannekake som frokostalternativ til brødskiva 24.05.2016

Oppskrifter 4 kommentarerDa var uka godt i gang og dagens frokost ble så god at jeg måtte hive meg rundt og ta bilder før jeg kunne innta den ;)

Jeg må innrømme at jeg til tider er så sulten at jeg kunne hevet meg over både Nugattiboksen i skapet og polarbrødene i brødboksen, men jeg må ta meg selv i nakkeskinnet og se for meg målet mitt langt der fremme - en sunnere, sterkere og strammere kropp. Det er så demotiverende å ta på seg klær når man ikke føler seg vel, men nå er det på tide å gjøre noe med det! Jeg håper at jeg klarer å holde motivasjonen min oppe fremover, for det kommer nok til å bli vanskelig å holde seg unna min store synder og favoritt: sjokoladen!

Heldigvis for Fitfocuse og hennes online program "Din sunne livsstil" med gode oppskrifter på alternative frokoster! I dag ble det denne digge proteinpannekaka med masse bær inni og utenpå, litt kuttede mandler og en Yoplait dobbel 0 % yoghurt ved siden av. NAM! sier jeg bare!
  

Ingredienser

1 helt egg + 1 eggehvite

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1 ss sukrin gold, honning eller annen søtning

1 krm salt

1 krm bakepulver

  

Fremgangsmåte

Visp alle ingrediensene til du ser bobler på toppen. Stek med 1-2 ts olje inntil du ser at den er godt stekt på undersiden. Snu pannekaka og la den steke litt til før du legger den på tallerkenen og topper med det du måtte ønske av friske bær eller lett syltetøy. Jeg har brukt både jordbær, blåbær og litt oppkuttede mandler pluss en yoghurt for å få et komplett frokostmåltid! :) Anbefales virkelig!

 

Lag en glad dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#proteinpannekake #lavkarbo #pannekake #frokost #mammahverdagen


Sukkerredusert bløtkake til 17.mai festen 14.05.2016

Oppskrifter 6 kommentarer


De siste par dagene har virkelig flydd avgårde og jeg var ikke alene om å storhandle for pinse- og 17.mai helga idag! Det er rart med det, men sånn er det når man er småbarnsfamilie og ikke rekker over alt i hverdagene.

Siden jeg som regel baker alle kaker fra bunnen av, tenkte jeg å gjøre det lettvint med denne festkaka her. Funksjonell Mat sin kakemix kan varieres med eple, gulrøtter og krem til å lage forskjellige kaker. Genialt, syns jeg!

I dag ble det derfor bløtkake med bringebærkrem og sjokoladelinser inni. Nam! Jeg er ikke spesielt glad i bløtkaker, men denne ble frisk og god på smak. Verdt å prøve ut om man er bløtkakeskeptiker sånn som meg ;)
Om du følger meg på Snapchat idag, kan du se en del av fremgangsmåten der. Brukernavnet er LM2RSVOLD.
 

Ingredienser

Kakemix
3 dl kremfløte
75 gr bringebær (helst ferske, hvis du bruker frosne må du la de tine og helle av safta)
50-100 gr sukrinmelis (smak deg frem til hvor søt du ønsker kremen)
Sjokoladelinser
Friske bær til pynt (jeg brukte jordbær og blåbær)

 

 

Fremgangsmåte

Følg anvisningen på pakken av kakemix'en. Mens kaken steker kan du lage klar kremen. Jeg pisket stiv fløten sammen med sukrinmelisen. Smak deg frem med hvor søt du ønsker at den skal være.

Mos bringebærene og tilsett i halvparten av kremen. Pisk videre i bringebærkremen til den er stiv igjen. Oppskriften på bringebærkremen finner du også her i en av mine favorittkaker så langt!

La kaken avkjøles før du deler den i to. Fordel bringebærkremen inni og legg gjerne noen oppskårte bær oppå kremen. Deretter drysser du sjokoladelinser over.

Fordel den andre halvparten av kremen rundt kaka og litt på toppen. Om du ønsker, kan du sprøyte litt av kremen rundt kaka med tuppen 1M som jeg har brukt her. Hvis du lager mer hvit krem, kan du pynte med enda mer krem enn det jeg har gjort ;)

Pynt med ønsket bær på toppen og dryss litt melis over til slutt!
 

Håper det smaker! Ha en fortreffelig pinsehelg og håper at 17. mai feiringa går strålende for seg!
 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #bløtkake #mammahverdagen #oppskrift


Frisk smoothie og sukkerfrie kokosboller 11.05.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer
Da har sommeren endelig kommet til Østlandet, noe jeg syns er helt fantastisk deilig! Sola gir så mye energi og det er mye mer fristende å komme seg ut i aktivitet når det er varmt og man kan gå ut med mindre tøy på. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har trent så innmari mye de siste ukene, men idag kjenner jeg at kroppen lengter etter å komme seg ut på tur!

Dagens oppskrifter er inspirert av Fitfocuse sine luksus kokosboller pluss noen kokosbolleoppskrifter jeg søkte meg fram til på nett, men som jeg har gjort min egen vri på.

Smoothien kan du fint innta til frokost som et komplett måltid og kokosbollene kan med glede nytes som helgekos :) 

Frisk smoothie

3 dl frosne bær (jordbær og blåbær f.eks)
3 frosne spinatbiter / 1-2 never fersk spinat
1 eggehvite / 30 gr proteinpulver
5 nøtter / 1 ts raps- eller kokosolje
2 dl ekstra lettmelk eller lett kokosmelk
Sukkerfri saft til søtning / 1-2 ts agavesirup
1 ss eplecider eddik (kan utelates)
Vann til ønsket konsistens

 

Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en glatt masse og nyt med en gang. Nam!
  

 

Sukkerfrie kokosboller

Marie kjeks eller salte kjeks
Nugatti Zero

4 eggehviter
1-2 dl sukrin
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
2-3 steviadråper med vaniljesmak
----------------------------
150 gr mørk sjokolade (helst sukkerfri, men 70% kan også brukes)
Kokos til pynt
 


 

Legg gelatinen bløtt i ca 5 min i en bolle med vann. Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukrin mens kjøkkenmaskinen går. Smak deg fram med hvor søtt du vil ha det. Tilsett steviadråpene. Eggehvitene er stive når du kan snu bollen oppned uten at massen renner eller siger nedover.

Klem ut vannet før du legger gelatinplatene over i 1 dl kokende vann og rører til alt er flytende.

Tilsett den bløte gelatinen litt og litt mens du pisker eggehvitene videre. Visp så videre i ca 5 min. Smør kjeksene med et tynt lag Nugatti Zero eller så kan du bruke smeltet sjokolade om du heller ønsker det.

Legg bakepapir på et brett eller et fat og bruk sprøytepose/frysepose og fordel topper oppå kjeksene. Settes kjølig til de har stivnet, sånn ca 1-2 timer.
 

Smelt sjokoladen i vannbad og bruk en teskje til å fordele sjokoladen oppå toppen av kokosbollene. Da renner sjokoladen nedover og fordeler seg selv nedover til alt er dekket. Pynt med kokos om du ønsker det.
Settes så inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Kan oppbevares i fryseren, men de holder seg godt i minst 1 uke i kjøleskapet.

Håper det smaker! Ha en nydelig dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#kokosboller #smoothie #sukkerfri #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Lille lørdag snack; frisk jordbærkrem med bær 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Ettersom jeg følger Fitfocuse sitt program "5 kg ned på 4 uker", er det kjekt å kunne unne seg litt sunnere snacks 3 dager i uka. Denne oppskriften er innafor det som er lov å spise istedet for et mellommåltid og jeg syns den er så utrolig god at jeg bare må dele den med dere!

  

Ingredienser til 2 personer

1 beger Skyr med jordbær og limesmak

3 ss mascarpone (ost du finner på Rema1000 og litt større matbutikker)

1 kurv jordbær eller andre friske bær

Litt flytende honning/agavesirup og hakkede mandler

  

Fremgangsmåte

1. Kutt opp jordbærene

2. Visp sammen skyr og mascarpone

3. Topp bærene med krem, litt honning og nøtter

 

Utrolig friskt og godt etter middag!

Nå skal jeg endelig komme i gang med ukas første styrketrening, som skal bli veldig godt etter den sløve dagen jeg hadde igår.

Ha en fin ettermiddag :)

 

Lena-Marie :))

 

 


EMNER:
#skyrkrem #sunnerekrem #skyr #jordbær #oppskrift #mammahverdagen

 


Enkel wok med den beste woksausen jeg vet om! 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Gårsdagen var preget av mye soving etter jeg kom hjem fra jobben, som igjen førte til at middagen ble veldig sen og jeg måtte lage noe som gikk relativt kjapt. Da er det genialt å lage wok, for det går unna på ca 15 min.

Oppskriften på sausen er fra da jeg jobbet som servitør på Barracuda Bar og Café for ca 12 år siden. Den hadde kokken basert på "en dæsj av det og litt av det", så jeg måtte finne ut av forholdene på egenhånd og tror den absolutt kan måle seg med originalen.

Denne middagen holder til 2 voksne og 2 barn.

  

Wok á la Barracuda

1 pakke frosne wok grønnsaker eller ferske grønnsaker av det du foretrekker

400 gr kyllingfilet / svinefilet

Ris eller eggnudler

 

Fremgangsmåte

Sett på vannet til risen eller nudlene og kok etter anvisningen på pakken.

Kutt opp kjøttet i terninger/skiver, alt ettersom hva du foretrekker. Stek på høy varme og sett kjøttet til siden mens du wok'er/steker grønnsakene i litt olje. Jeg pleier å ta halvparten av posen i en omgang, legger det til side sammen med kyllingen og steker siste halvparten til slutt. Da unngår man at det brenner seg fast i panna eller blir bløtt.

 

Woksaus

1 dl ketjap manis soyasaus (ikke vanlig soyasaus)
2-3 ts five spice krydder
1 ts balsamico eddik
2 ts maizena
0,5 stk kyllingbuljongterning
Ca 1-1,5 dl vann
1 ts sukker

 

2 av ingrediensene er litt spesielle, så her er et bilde av hvordan de ser ut. Ketjap manis finner du på litt større matbutikker som Coop Mega, Meny osv. Five Spice krydderet har jeg kun klart å få tak i såkalte innvandrerbutikker i Oslo. Det kan hende at man finner det andre steder, men jeg har enda ikke sett det i vanlige butikker. Mitt krydder er kjøpt for lenge siden og har for lengst utløpt på dato, men jeg syns ikke smaken på sausen bar noe preg av det :)

Processed with MOLDIV
 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp mens du rører. La det småkoke i ca 5 min.

Server wok'en med ris eller eggnudler, hell sausen over og nyt med en gang!

 Håper det faller i smak!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#wok #woksaus #oppskrift #mammahverdagen #middagstips #hurtigmat

 

 


Den perfekte festkaken; brownie- og ostekake med bringebærkrem 25.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer 

Denne herligheten av en kake anbefaler jeg virkelig å bake om du skal i konfirmasjon, dåp eller arrangerer en god middag hjemme. Den egner seg også veldig bra på 17.mai, ettersom den er så mektig at det holder med ett lite kakestykke.

Jeg fant den originale oppskriften på Trines matblogg, men siden jeg forsøker å ikke spise så mye sukker om dagen valgte jeg å lage min nesten sukkerfri.

Det eneste som innholder sukker, er 70% sjokoladen siden jeg ikke hadde sukkerfri kokesjokolade hjemme. Men når man skal spise denne, er det som regel i festlig lag og da kan man unne seg det syns jeg da :)

  

Jeg valgte å lage denne i en liten rund form på 18 cm, som holder til ca 6 pers. Dersom du skal ha større fest enn det, kan du bare doble oppskriften og lage i en liten langpanne (33x23cm). 

Kaka består av 3 lag; først brownie, så ostekake og til slutt en nydelig bringebærkrem på toppen med ferske bringebær! NAM! Jeg syns kombinasjonen var fantastisk god :)

 

Ingredienser brownie

100 gr kokesjokolade 70%
100 gr smør (romtemperert)
125 gr sukrinmelis
1,5 egg (bland 3 egg, hell over i dl mål og bruk halvparten)
55 gr speltmel (kan bruke hvetemel om ønskelig)
 

Fremgangsmåte

Først setter du på ovnen på 170 gr slik at den blir varm til kaka skal stekes så snart osteblandingen er klar.

Smelt sjokoladen over vannbad, bruk helst stålbolle eller lignende som tåler nesten kokende vann. Ikke la vannet koke, men nå kokepunktet. 

Ta melis og smør og kjør i kjøkkenmaskin med flat visp, til det blir kremaktig. Tilsett så litt og litt av eggene mens maskinen går. Til slutt tilsettes sjokoladen og kjør blandingen til alt er godt blandet sammen.

Ha røra over i form med bakepapir og stryk jevnt over med en skje, så flatt som mulig. 

  

 

Ingredienser ostekake

200 gr kremost naturell (philadelphia f.eks)
75 gr sukrinmelis
1 dråpe stevia med vaniljesmak eller 1 ts vaniljesukker
1 egg (bruk opp nesten alt fra eggeblandingen du mikset til brownies'en)
 

Fremgangsmåte

Ha kremost, melis og vaniljen i kjøkkenmaskinen og kjør på lav hastighet til alt er blandet godt. Tilsett så egget forsiktig, litt og litt mens maskinen går sakte. Blandingen blir nesten kremaktig. Du må bare passe på at du ikke kjører for fort mot slutten for da kan osten skille seg.

Hell så ostemassen over browniesen. Stryk jevnt over med en skje til den er flat.

Stek midt i ovnen på 170 gr i ca 30-40 min. Følg med mot slutten, for ostekaka skal bli fast å ta på, lys på midten og litt svak gylden i kantene.

Avkjøl kaken på rist. Dekk den så til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, men helst over natten.

Bringebærkremen kan du forberede og ha på et par timer før servering uten at det gjør noe.

 

Ingredienser bringebærkrem

1,5 dl kremfløte
50 gr sukrinmelis (jeg hadde ikke mer sukrinmelis til slutt, så jeg brukte halvt om halvt sukrin og vanlig melis)
75 gr bringebær
friske bringebær til pynt

Mos bringebærene med en gaffel og rør sammen med melisen. Hvis du har valgt å bruke frosne bær, må disse tines opp før bruk og du bør helle av saften som de ligger i når de har tint. Ellers kan det bli vanskelig å få kremen stiv nok.

Pisk til kremen er fast, men ikke blitt helt stiv. Tilsett bærblandingen og pisk videre til den blir fast igjen, men ikke stiv nå heller. Ta kaken over på et egnet kakefat og fordel kremen på toppen. Rett før servering pynter du med friske bringebær.

Del opp kaken i porsjonsstykker og server. Bare pass på at stykkene ikke blir altfor store, for denne kaka er veldig mektig!

For de som teller kalorier, har jeg grovt regnet ut at det blir ca 240 kcal per porsjon om man deler opp i så små stykker som jeg gjorde. Dvs at man får ca 10-11 stykker.

  

Oppbevares i kjøleskapet - hvis du har noe igjen når selskapet er over ;)

Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #brownie #ostekake #bringebærkrem #sukkerfri #mammahverdagen #oppskrift


Grov pai med brokkoli og skinke - en favoritt for barn og voksne 25.04.2016

Oppskrifter 4 kommentarerJeg oppdaget plutselig at det er noen dager siden forrige blogginnlegg og lagde derfor både middag og dessert i går som jeg skal legge ut i løpet av dagen :)

Først ut er denne grove paien med skinke og brokkoli, som både store og små elsket! Takk til Fitfocuse som kom med grunnoppskriften :D

Endelig falt middagen i smak hos eldstejenta mi på 4 år, som til tider er svært så kresen! Jeg blir ganske oppgitt over kommentaren "DET liker jeg IKKE, mamma" hver eneste gang det står en ny middagsrett på bordet. Jeg prøver meg med å si at vi alle må smake en bit før vi kan si at vi ikke liker noe, men det er ikke ofte at hun faktisk spiser det opp. DET gjorde hun derimot igår og jeg ble veldig lykkelig, for denne middagen kan man lage 2 av i slengen og fryse ned den ene. Genialt til stressende dager!

  

Ingredienser paideig (gir 2 stk i 23 cm form)

6 dl fibramel
2 dl vann
4 ss olje
2 klyper salt

 

Bland alle ingrediensene til du får en fast deig og kjevle den utover til den er ca 0,5 cm tykk. Bre utover en smurt paiform. Jeg brukte 23cm former igår og da fikk jeg 2 paibunner ut av denne oppskriften. Skal du bare lage 1, anbefaler jeg derfor å kutte ned på ingrediensene. Har du samme størrelsen på formen som meg, kan du derfor halvere oppskriften.

Prikk med gaffel og stek i ca 15 min på 200 gr.

 

 

Ingredienser fyll

Brokkolibuketter (kan bruke frosne)
Ca 150-200 gr skinke
1 liten boks cottage cheese
4 egg
1 stk fersk mozzarella ost
Litt strimlet bacon
Salt og pepper
Evt. litt chilipulver

 

Legg brokkolien i små buketter nederst i paien. Strø over enten oppkuttet skinke eller smårettskinke. Bland egg og cottage cheese godt sammen med krydderet du ønsker å bruke. Hell over brokkolien og skinken. Kutt en mozzarella og legg skivene på toppen sammen med oppkuttet bacon.

Stek videre på 200 gr i ca 30 min til osten er gyllen.

 

Nytes gjerne sammen med en frisk salat :)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#pai #skinkepai #paideig #mammahverdagen #oppskrift


Nugatti mug cake: klar på under 5 min! 19.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarerFor en utrolig lettvint og digg dessert dette er! Tror man kan variere disse små kakene i det uendelige, men jeg eeelsker sjokolade og da måtte det bli en sjokoladevariant første gangen jeg skulle lage mug cake! ;)
 

Ingredienser

0,5 egg (visp egget før du heller halvparten over i koppen)
1 ss rapsolje (eller valgfri nøytral olje)
1,5 ss melk
1,5 ss Nugatti Zero
1 ss mandelmel (kan byttes med annet mel)
1 ss fibramel
1 ss sukrin gold (evt vanlig sukker)
1 ss bakekakao
1/4 ts bakepulver

  

Fremgangsmåte

Har du en stor kopp, kan du så klart blande alt direkte i koppen. Jeg valgte å blande alt i et desilitermål før jeg helte det over i en stor kopp.
 

Bland alle de våte ingrediensene først, inkl. Nugattien. Rør rundt med en gaffel og tilsett de tørre ingrediensene mens du rører.
 

Sett koppen inn i mikrobølgeovnen på full guffe (ca 750W) i 30 sek. Åpne døren, se at toppen synker ned igjen før du setter på nye 10 sek. Åpne døren og la toppen synke ned igjen før du setter på nye 10 sek. Gjenta til du ser at den er stekt, men ikke godt stekt. Da blir den bare tørr i midten, men vi ønsker at den skal være saftig og god ;)
 

Jeg lot den stå totalt 1,5 min i mikroen, men jeg kunne nok ha tatt den ut 10 sek tidligere for enda saftigere kake!

Så du må nesten prøve deg fram siden koppestørrelsen og varmen på din mikro kan variere veldig. 

 


Server gjerne med et dryss sukrinmelis / vanlig melis og litt bær :) Nammenam.


Håper det smaker!


Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#mugcake #sjokoladekake #nutellamugcake #nutella #nugatti #kakepå123 #mammahverdagen


1 dag med "5 kg ned på 4 uker" - mitt kosthold 17.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Processed with MOLDIV

Jeg var så utrolig heldig at jeg fikk lov å overta Fitfocuse sin Snapchat i hele går, der jeg delte litt av min hverdag mens jeg følger hennes kostholdsplan "5 kg ned på 4 uker".

Det var utrolig gøy, samtidig som jeg la merke til at det var godt over 8000 som så snap'ene jeg la ut! For lille meg var det småskummelt, men jeg håper at jeg kunne inspirere noen til å komme i gang med en sunnere og kanskje mer aktiv hverdag ;)
 

Jeg lovte å dele oppskriftene på det jeg spiste igår, så her kommer hovedmåltidene mine pluss ett av snackmåltidene!


Frokost - Havregrynsgrøt med bær og nøtter1 dl lettkokte havregryn
1,5-2 dl melk
1 ts kanel
1 eggehvite
------
Bær
5 mandler
Kanel
Sukrin gold
___________
Kok opp havregryn, melk og kanel og rør rundt hele tiden til grøten tykner. Ta kjelen av platen og rør inn 1 eggehvite. Strø over ønsket topping og søtning!
Jeg brukte masse gode bringebær, jordbær, blåbær og 5 oppkuttede mandler. I tillegg brukte jeg sukrin gold og kanel for mer smak. Mandlene er med for å gi sunt fett, så du kan evt bruke andre nøtter eller røre inn 1 ss raps/kokosolje i grøten.

 

Lunsj - Powersalat og 1 epleDenne oppskriften er basert på Fitfocuse sin powersalat. Du kan så klart bruke det du liker best av proteiner og grønnsaker.

I min salat brukte jeg:

100 gr kyllingfilet, stekt i litt persillekrydder, salt og pepper. I tillegg hadde jeg oppkuttet rødløk på slutten av steketiden for å tilføre litt mer smak.
1 hardkokt egg
1/2 avokado

Diverse fyll: isbergsalat, ruccola, søt paprika, jordbær, gresskarkjerner, sukkererter, agurk, cherrytomater og litt mandler.

 

 

Middag - Fast food "cheeseburger" tallerken1 stk hamburger 97% kjøtt
1 skive ost
1/2 søtpotet
1-2 hvitløksfedd
1 chilli
Isbergsalat
Cherrytomater
Ønsket grønt
_________

Kutt søtpoteten i terninger og stek i ca 5 min i olje. Tilsett oppkuttet chilli og presset hvitløksfedd, men pass på at du ikke brenner hvitløken.
Stek eller grill hamburgeren. Tilsett 1 osteskive mot slutten av steketiden og server med ønsket salat og tilbehør. Jeg brukte det vi hadde tilgjengelig, ettersom vi hadde rester av både salat og cherrytomater.

Denne middagen klarer du å lage på under 20 min!

 

 

Snack - Hjemmelaget jordbæris250 gr frosne jordbær
1/2 stort beger Dobbel 0% vaniljeyoghurt gresk type
1-2 ss agavesirup/honning (juster søtning ut i fra hva du foretrekker)
2-3 dråper Steviadråper med vaniljesmak (kan utelates eller du kan bruke 2-3 ts vaniljesukker)
___________

Ha yoghurt, halvparten av de frosne bærene og søtning i en blender. Når alle bærene har blitt skikkelig knust, tilsetter du resten av bærene litt etter litt til du ser at alt har blitt most til is. Serveres med en gang, gjerne med litt strøssel og vaffelkjeks! Jeg utelot å spise kjeksen for å følge kostplanen min idag, men det smakte nydelig uten også.
Smakstesteren min på 2 år elsket den! :)

 

Jeg takker alle dere som startet å følge meg på Instagram og Facebook igår, og håper at flere ønsker å følge meg videre på ferden :)

For de som ønsker å følge meg på Snapchat, er brukernavnet mitt: lm2rsvold
 

Ha en fin søndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#fitfocuse #5kgnedpå4uker #mammahverdagen #oppskrifter #hjemmelagetis #fastfood #havregrynsgrøt

 


Hjemmelaget og sunt jordbærsyltetøy på 1-2-3! 08.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarerI går fikk jeg veldig lyst på syltetøy og har tidligere laget Fitfocuse sitt chiasyltetøy som jeg digger. Så da heiv jeg meg rundt og tinte noen jordbær som jeg hadde liggende i fryseren, ved å bruke defrost funksjonen på mikrobølgeovnen i et par minutter. Jeg vil tippe at det tar 5 min å blande alt sammen før du kan nyte ditt eget syltetøy! Genialt når man er fysen på noe søtt iallefall ;)
 

Chiasyltetøy ingredienser

300 gr halvfrosne jordbær
1 ss sukrin+
1 ss sukrin gold
1 ss chiafrø
Evt 1 ts ekte vaniljesukker
 

Sukrin kan så klart byttes ut med vanlig sukker eller så kan du prøve deg fram med annen søtning, som f.eks. honning eller agavesirup. Jeg har ikke testet det ut enda, så jeg vet ikke hvordan smaken blir. Men vil anta at det smaker friskt og søtt, slik dette syltetøyet gjør.

Ta en stavmikser og kjør gjennom syltetøyet til ønsket konsistens. Du kan også tilsette noen oppkuttede, friske jordbær til slutt, som gir syltetøyet det lille ekstra :)
Her har jeg brukt det som pålegg på de gode proteinrundstykkene jeg la ut igår. NAM! 

Håper det smaker :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#jordbærsyltetøy #chiasyltetøy #hjemmelaget #mammahverdagen #jordbær


Verdens enkleste og kjappeste proteinrundstykker 07.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarerI morges var jeg så skrubbsulten da jeg stod opp og oppdaget til min fortvilelse at vi hadde glemt å ta ut brød fra fryseren. Jeg heiv meg derfor rundt og miksa i hop disse superlette rundstykkene på under 20 minutter! Inspirasjonen til disse rundstykkene har jeg fått fra Fitfocuse, som kjører FIT på 30 dager akkurat nå der disse er en del av matplanen. Jeg ville gjøre min vri, så her får dere den :)

Du kan fint doble oppskriften og fryse de ned. Det pleier jeg å gjøre når jeg først er i gang med baking, slik at vi bare tiner de kjapt i mikroen når vi får lyst på. Men det geniale med disse er jo at du fint kan lage de når du får lyst på ferske rundstykker uten at det tar flere timer ;)

 

Ingredienser

3 eggehviter
3 dl havregryn (kan gjøres glutenfritt med glutenfri havregryn)
3 store ss mager cottage cheese
2-3 ss gresskarkjerner
2 ts bakepulver
1 ss valgfri søtning (f.eks. fibersirup clear, honning, sukrin eller utelate søtning helt)
1 ts chiafrø, kan utelates 

Fremgangsmåte

Bland alt sammen ved å bruke stavmikser, slik at cottage cheese'n og havregrynene blir most og du får en glatt masse. La stå og svelle i ca 10 min. Fordel ca 4 runde klatter på bakepapir på et stekebrett. Om du ønsker å lage de litt mindre, kan det hende at du får 5-6 stk ut av denne oppskriften. Strø gjerne litt gresskarkjerner på toppen.

Stekes på 200 gr i ca 10-15 min.

La de avkjøles litt på rist før du nyter de med favorittpålegget ditt :)

  

 

Håper det smaker!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#proteinrundstykker #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift

 


Nutellastjerne 03.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

God søndagsmorgen! Skal du bake idag, er dette noe du bør prøve deg på. Nydelig på smak og ser jo fantastisk flott ut på bordet :)
 

Det er ikke så lenge siden jeg lagde kanelstjerne, som du finner oppskriften og fremgangsmåten på her.

Deigen jeg foretrekker er basert på denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere, men den gir mer enn 2 kranser. Så nedenfor kommer halve oppskriften, som er nok til 1 krans ;) 

Ingredienser bolledeig

5 dl melk

80 g smør

60 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

Ca 7 dl mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du ønsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Fyll

Ca 1/3 boks Nutella eller Nugatti Zero

 

Fremgangsmåte

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre.

La heve i 1-1,5 time.

 

Når den har hevet i 1 time, deler du den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjær ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av fyllet på lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. Så legger du på lag 2 og 3 på samme måten. På lag 4 skal derimot ikke være fyll på toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned på midten av sirkelen. Så bruker du en skarp kniv og kutter først i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist på bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til høyre snurrer du mot høyre. Fortsett hele veien rundt på samme måten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved å klemme tuppene sammen.

Kutt så et kryss gjennom 2 lag på sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Jeg glemte å ta bilder underveis denne gangen, så her er noen fra da jeg lagde kanelstjerna. Fremgangsmåten er den samme ;)
 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek på 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter.


Tips: Når den har blitt avkjølt, kan du gjerne drysse over litt melis før servering eller bruke litt perlesukker i midten før steking om du har det.

Deigen kan enkelt gjøres melke- og glutenfri om du bytter ut et par av ingrediensene med det du foretrekker :)

 

Da håper jeg det smaker og at du får en kjempefin søndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#nutellastjerne #nugattistjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


No bake brownies - melkefri, glutenfri og sukkerfri 29.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

God morgen!

Da var påskeferien over for i år og hverdagen har slått til for fullt. Her i huset endte påsken med sykdom på lillemor, så det blir hjemmedag på oss.

Denne kaken lagde jeg til et middagsselskap igår der verten har melke- og glutenallergi, så da jeg kom over denne oppskriften fra Fitfocuse var den jo perfekt for anledningen! Siden kaka skulle overleveres selskapet i sin helhet, rakk jeg da ikke å ta noen fancy bilder denne gangen. Håper det går greit ;)
  

No bake brownies

Bunnen:
200 gr mandler
200 gr dadler uten sten
1-2 ss sterk kaffe (evt bare vann)
0,5 dl bakekakao

Fyllet:
2 bokser vanlig kokosmelk (ikke lett), settes kjølig slik at du får ut den tykke delen
4 ss kakao
4 ss valgfri søtning (jeg brukte 2 ss agavesirup og 2 ss sukrin gold)

 

Fremgangsmåte

Kok opp vann og hell over dadlene i en bolle, som du lar stå i 10 minutter. Hell dette vannet over mandlene og mos dadlene med en stavmikser eller blender.

Rør så inn kakao. Hell vannet av mandlene og kjør de til grovt mel med en blender eller stavmikser. Bland dette med dadlene og kaffe til en seig masse.

Fordel massen utover et bakepapir i en form, til du får en bunn som er ca 1-2 cm tykk. Et tips er å bruke en skje med varmt vann på for å trykke deigen flat.

 

Rør sammen alle ingrediensene til fyllet forsiktig sammen og bre over bunnen. Topp gjerne med kakepynt eller mørk sjokolade i biter :) Yummy!

La stå kjølig frem til servering.

  


Håper det smaker og lag en glad dag! :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:

#brownies #sukkerfri #melkefri #glutenfri #laktosefri #nobake #rawfood #mammahverdagen


Kanelstjerne - sukkerfri og halvgrov 28.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

Nå nærmer påsken seg slutten og siden det regna hele dagen idag, ble det innedag på oss og baking. Søndagsbakst er noe jeg syns er kjempekoselig og i dag ble det noe jeg har hatt lyst å prøve meg på lenge; nemlig kanelstjerne! Denne herligheten av en krans både ser delikat ut og smaker nydelig!

Deigen jeg lagde idag er basert på denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere. Jeg tipper at det holder med halvparten om man bare skal lage 1 krans, ettersom jeg fikk 2 kranser pluss litt overskudd av originaloppskriften. 

Ingredienser bolledeig

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du ønsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Kanelfyll

6 ss smør, romtemperert
6 ss sukrin gold (eller sukker om du ønsker det)
6 ss kanel

 

 

Fremgangsmåte

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre.

La heve i 1-1,5 time.

Mens deigen heves, kan du blande sammen smør med kanel og sukrin gold. Om smøret ikke er mykt nok, kan du sette det inn i mikrobølgeovnen i ca 5-10 sekunder.
 

Når den har hevet i 1 time, deler du den i to på benken dersom du har fulgt min oppskrift uten å halvere den. Dersom du har halvert den, kan du skippe akkurat dette og dele den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjær ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av kanelfyllet på lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. Så legger du på lag 2 og 3 på samme måten. På lag 4 skal derimot ikke være fyll på toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned på midten av sirkelen. Så bruker du en skarp kniv og kutter først i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist på bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til høyre snurrer du mot høyre. Fortsett hele veien rundt på samme måten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved å klemme tuppene sammen.

Kutt så et kryss gjennom 2 lag på sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Processed with MOLDIV
 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek på 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter. Strø gjerne over perlesukker i midten om du har det :) 

Jeg anbefaler å spise denne lunken, gjerne med litt melisglasur oppå og et glass iskaldt melk. NAM!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#kanelstjerne #nutellastjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


Digge vafler til den store vaffeldagen! 25.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

Riktig god påske alle sammen! :)

I dag er det faktisk den store vaffeldagen, så jeg tenkte å dele en av mine vaffeloppskrifter med dere! Den er uten tilsatt sukker og kan varieres med det melet du har i kjøkkenskapet. Nå var vi nesten tomme for vanlig melk, men jeg hadde mandelmelk stående i skapet som jeg valgte å bruke i denne oppskriften. Jeg syns ikke man kjenner forskjell i smaken, så hvis du ikke tåler melk kan du gjerne bruke mandelmelk eller soyamelk :)

  

Ingredienser

4 egg
2 ss agavesirup
4 ss rapsolje
1 dl havremel
2 dl havregryn
3 dl fibramel
5 dl mandelmelk
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver

 

Fremgangsmåte

Jeg tok frem stavmikseren denne gangen, så hvis du har det kan du bare blande alle ingrediensene i en bolle og kjøre på med stavmikser til røra er glatt og fin. La stå og svelle i ca 10 min og stek i vaffeljern.

Server gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og friske bær. NAM!

  

Håper det smaker! Ha en riktig god vaffeldag!

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#vafler #oppskrift #vaffeldagen #påske #mammahverdagen


Knallgode eltefrie brød som er raske å lage 22.03.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Disse brødene er så enkle at hvem som helst klarer å lage de! De krever lite oppvask og det tar kanskje 5 min å slenge sammen deigen. Perfekt når man har lyst på gode, saftige brød uten å legge i så mye arbeidskraft for å få de ;)

  

Ingredienser eltefrie brød

650 gr siktet speltmel / hvetemel
250 gr sammalt speltmel / sammalt hvetemel
60 gr solsikkekjerner
60 gr gresskarkjerner
50 gr sesamfrø
100 gr linfrø
1 ss salt
1 pk gjær
1 liter vann

 

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig og la heve under et klede i 30 min.

Fordel deigen i 2 former som du smører med olje eller smør. Strø så over gresskarkjerner.

Hev i ca 45 min og stek på 225 gr i 40 min.

Ta brødene ut av formene og stek de opp ned på rist i ca 15-20 min til. Følg med mot slutten slik at de ikke blir for godt stekt. Dette er viktig for å få den sprø, deilige skorpen ;)

La de avkjøle på rist og oppbevar på benken i et klede.

Frys de gjerne i halve brød, da holder skorpen seg bedre når de tines opp igjen :)

 Ha en fortsatt fin påske! 

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brød #oppskrift #påske #enklebrød #eltefrie #mammahverdagen #eltefriebrød

 


Hjemmelagde påskeegg som barna elsker! 21.03.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Påsken er godt i gang for de aller fleste, mens andre må jobbe et par dager til før noen etterlengtede feriedager følger. Vi skal ha bypåske i år med familiebesøk, og holder fortsatt på med oppussing av et vaskerom/bod som tar sin tid å få ferdig. Vi håper at dette blir nogenlunde ferdig innen morgendagen, slik at vi slipper å bruke påsken til å være innendørs og at besøket har et sted å sove! Kjellerstua er nemlig overfylt av tingene som vanligvis står i boden.

 

Ettersom jeg er veldig svak for godteri i påsken, har jeg nå laget noen marsipanegg uten tilsatt sukker, inspirert av Linda Stuhaug sin oppskrift. Disse er veldig gode og begge barna mine elsker de, selv om hun ene vanligvis ikke spiser godteri ;) Jeg lover at du ikke kjenner smaken av dadler! 

Ingredienser marsipanegg

110 gr mandler

60 gr saftige dadler (uten stein, helst de i løsvekt)

3 dråper mandelessens

1 klype salt

----------------

Ca 50-100 gr sukkerfri sjokolade (evt valgfri / 70 % sjokolade)

 

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene i en blender / foodprocessor. Det tar litt tid, ettersom mandlene må få ut oljen før du får en masse som kan formes. Tar du den for tidlig, kan de bli tørre på smak.

Lag kuler eller egg, slik jeg har gjort her. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak styrke i mikrobølgeovnen.

Ta en gaffel og dypp marsipaneggene nedi sjokoladen og sett på et fat kledd med bakepapir. Strø gjerne litt fargerik strøssel over, som jeg har gjort i videoen:

video:img3124

 

Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.

Nyyyt!

 

Oppbevares i kjøleskapet i 3-4 uker, dersom ikke alle eggene forsvinner med en gang ;)
 

Håper du og dine får en nydelig dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#påskeegg #marsipanegg #hjemmelaget #mammahverdagen #påske
 


Fastelavnsboller: sukkerfrie og fiberrike 04.02.2016

Oppskrifter 4 kommentarerPå søndag er det fastelavn og da passer det fint å bake fastelavnsboller, som kan nytes med god samvittighet!

Disse er sukkerfrie, fiberrike og med hjemmelaget vaniljekrem slik jeg liker dem. Du kan så klart bruke pisket kremfløte om du ønsker det istedet :)

 

Ingredienser bolledeig

Deigen har jeg laget tidligere, så den finner du her.

Om du vil ha den fiberrik, bruker du fibramel som du finner på flere matbutikker. Som oftest Kiwi/Meny og de store kjedene.

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)

3 eggeplommer

40 g sukrin+ (dobbelt så sterk som sukrin/sukrinmelis, som også kan brukes om du da bruker 80 gr av det istedet)

2 vaniljestenger

50 g maizena mel

 

Slik gjør du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med en teskje. Ha så både frø og stenger opp i en gryte sammen med melk og sukrin+.  La det koke forsiktig opp mens du rører. Sett til side og la den avkjøles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, før du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrøring og når du ser at det begynner å bli varmt, vil blandinga tykne. Da må du trekke den av platen og la dette avkjøles. Sett i kjøleskapet inntil bollene er helt avkjølte. 

Del bollene i to, fyll med vaniljekrem og strø over melis. Litt vanlig melis går fint an til disse bollene, men hvis ikke du ønsker noe som helst sukker kan du også bruke sukrinmelis.

 Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#fastelavnsboller#fastelavensboller#mammahverdagen#oppskrift#sukkerfri#bakst


Jordbær og blåbærsmoothie: en av mine favoritter 01.02.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Ny dag og en ny mulighet til å starte uka friskt! Jeg syns det er veldig godt og forfriskende med smoothie til frokost, pluss at jeg enkelt kan forberede den dagen før og få med meg frokosten i bilen på vei til jobb. Perfekt for en travel småbarnsmor!

En av mine favoritter er denne smoothien med jordbær, blåbær og banan. Litt søt, men også frisk på smak!

 

Ingredienser

2 små beger Yoplait Dobbel 0% vanilje

5-8 frosne jordbær

2-3 ss frosne blåbær

1/2 banan

2 ss kokosolje (eller rapsolje)

1 ts chiafrø (kan utelates)

1 ts fibersirup clear /honning for ekstra sødme (kan utelates når du bruker en moden banan)

2 ss sukkerfri saft (f.eks. ananas)

Vann til ønsket konsistens (ca 1-2 dl)

 

Slik gjør du

Om du ønsker å gjøre klar smoothien dagen i forveien, kan du blande alt unntatt de frosne bærene i blenderen og oppbevare i kjøleskapet til neste dag. Tilsett så frosne bær og blend til du får en glatt smoothie!

Tips: har du ikke lyst å bruke olje, kan du også benytte 5 nøtter som f.eks. mandler eller lignende.

 Ha en fin dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#smoothie#oppskrift#sunt#frokostpåfarten#mammahverdagen#godtno


Supergod helgebakst: sukkerfrie skolebrød 30.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Disse bollene bakte jeg egentlig forrige helg, men ettersom lillemor har vært syk hele uka ble det ikke tid til å legge de ut før nå.

Oppskriften på deigen har jeg lagt ut tidligere og så fant jeg vaniljekremen på Linda Stuhaug sin blogg.

Vaniljekremen kan du med fordel lage i god tid før du baker bollene og la det stå i tett beholder i kjøleskapet - den holder i flere dager :)

 

Ingredienser til bolledeigen

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper også)

1 egg

 

Slik gjør du

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre. Når dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i ca 1 time. Mens de hever, kan du lage vaniljekremen om du ikke allerede har laget den klar :)

 

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (dobbelt så sterk som sukrin/sukrinmelis, som også kan brukes om du da bruker 80 gr av det istedet)
2 vaniljestenger
50 g maizena (tips: bruker du 25 gr vil du få vaniljesaus istedet)

Slik gjør du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med en teskje. Ha så både frø og stenger opp i en gryte sammen med melk og sukrin+.  La det koke forsiktig opp mens du rører. Sett til side og la den avkjøles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, før du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrøring og når du ser at det begynner å bli varmt, vil blandinga tykne. Da må du trekke den av platen og la dette avkjøles.

 

Når bolledeigen har hevet ferdig, lager du boller og så en grop der vaniljekremen skal være.

Fyll med vaniljekrem og la de etterheve i ca 30 min.

 

Stekes på 220 gr varmluft i ca 9-11 min.Til pynt brukte jeg melis og kokos. NAM!

 

Håper det smaker og riktig god lørdag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER: #boller #oppskrift #skolebrød #sukkerfri #sunnbakst #mammahverdagen


Sunn(ere) havreruter med sjokolade 15.01.2016

Oppskrifter 4 kommentarerDa var fredagen endelig her og siden kulda virkelig har slått til for fullt nå, ble det innedag igår kveld med litt baking. Jeg fikk så lyst å lage havreruter som de selger i kiosken på jobben min, men siden jeg forsøker å unngå sukker tenkte jeg at jeg måtte prøve å lage de uten noe tilsatt sukker.

Helt ærlig ble disse sinnsykt gode på smak! Jentene mine (og meg selv) klarte ikke å vente til de ble helt avkjølte, så vi smugspiste mens de fortsatt var litt varme.

Men de var enda bedre etter en natt i kjøleskapet, så tror ikke de overlever lenge der ;)

Ingredienser

150 gr smør

6 dl havregryn

1 dl hvetemel

0,5 dl rapsolje

1 dl fibersirup gold / honning

0,5 ts maldonsalt / havsalt

3 dråper stevia med vaniljesmak (evt 1 ts vaniljesukker)

2 ts bakepulver

5 ss sukrin gold / sukker

_________________ 

70% - 80 % sjokolade

20 gram mandler (ca 15-20 stk)

 

Slik gjør du

Start med å smelte smøret i en kjele. Tilsett så alt i kjelen, unntatt sjokoladen og mandlene. Rør godt sammen og bre massen utover bakepapir i en liten langpanneform. Den blir å heve litt, så den trenger ikke være så altfor tykk når du er ferdig å bre den utover plata. Bare nok til at den henger godt sammen.

Strø hakkete mandler og hakket sjokolade på toppen.

Stek på 200 grader i ca 10-12 minutter. La avkjøle før du skjærer opp i små ruter. Jeg fikk 15 ruter, men det avhenger så klart av hvor store biter du vil ha.

Oppbevares i boks i kjøleskapet.Håper det smaker og riktig god helg!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#havreruter #havrekjeks #sjokolade #mammahverdagen #sukkerfri #fitpå30dager #oppskrift


Helgefrokost: Fitfocuse sin French Toast Casserole 10.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarerHva er vel bedre enn en luksusfrokost når helga kommer? Her i huset skal jeg ikke skryte av at vi har en lang og sen frokost, men jeg prøver innimellom å skape illusjonen av det iallefall ;) I dag våkna 2-åringen grytidlig (5.35), men vi klarte å strekke oss til 7 ved at jeg la meg inne hos henne. Hva gjør man ikke for å få slappe av litt lengre når de våkner før fuglene står opp?

Dagens frokost ble Fitfocuse sin French Toast Casserole, ettersom jeg forsøker så godt jeg kan å følge FIT på 30 dager ;)

Den falt virkelig i smak, og med 8 egg oppi er det kanskje ikke å rart at jeg ble mett ganske fort! :)

Ingredienser

1/2 grovt brød

8 egg

5 dl melk (Fitfocuse brukte lettmelk, jeg brukte skummet melk)

1/2 ts vaniljepulver

2 ts kanel

6 ss sukrin gold (evt bruk vanlig sukker dersom du ønsker det)

2 dl frosne bær (jeg brukte skogsbær)

__________

Serveres med

Gresk yoghurt med vaniljesmak / vaniljeskyr
Bær

 

Slik gjør du

Skjær opp brødet i store terninger. Ta halvparten over i en ildfast form (ikke altfor stor, ettersom min ble litt tynnere enn Fitfocuse sin). Strø bærene over brødet.

Bland restren av ingrediensene og hell over brødet. Sørg for at alt blir blandet godt. Til slutt sprer du resten av brødet over og trykk det godt nedi slik at alt er dekket av væsken. Er det ikke nok væske til å dekke alt, bør du nok spe på med litt mer melk.

La stå i minimum 4 timer i kjøleskapet, eller natten over slik jeg gjorde. Da er det bare å steke den til frokosten dagen etter ;)

 

Dekk over med aluminiumsfolie og stek i 20 min på 170 grader.

Ta av folien, stek ytterligere 25-30 min. På slutten kan du gjerne grille den litt for å få den crispy på toppen - men pass på at den ikke blir brent.Serveres med gresk yoghurt med vaniljesmak/vaniljeskyr og bær :)

 

Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#frenchtoastcasserole #frokost #fitfocuse #oppskrift #helgefrokost #mammahverdagen


Nydelige, sunne og proteinrike rundstykker med blåbær 01.01.2016

Oppskrifter 2 kommentarerDa var vi kommet til årets første dag i 2016 og jeg er veldig motivert for å komme i gang med ett av mine mål: nemlig regelmessig trening. På mandag går jeg i gang med FIT på 30 dager og sitter nå og planlegger neste ukes matplan. 

Ikveld bakte jeg derfor disse supergode rundstykkene som Fitfocuse har lagt ut for en god stund siden.

Oppskrift til ca 8 rundstykker

1/2 pakke gjær

2,5 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

2 ss fibersirup clear eller honning

2 dl blåbær

1 lite beger cottage cheese

500 gram fibramel eller annet grovt mel

2 dl gresskarfrø

1/2 dl kruskakliFremgangsmåte:

Rør ut gjær i vann og salt.
Bruk stavmikseren på cottage cheese før du tilsetter dette sammen med olje, fibersirup og frø.
Bland godt og rør inn blåbærene. Bruker du frosne blåbær, ville jeg ventet til slutt med å tilsette de ettersom deigen blir helt blå.


Rør inn melet og kruskaklien og kna godt i ca 10 minutter.


Deigen skal heves i 30-60 minutter og stekes på 200 grader i ca 25 minutter. Jeg fikk 8 rundstykker av denne deigen, men du kan se an størrelsen og evt lage bare 6.

Håper de smaker!

 

Lena-Marie :))


Hjemmelagd marsinpan som også er sunn 21.11.2015

Oppskrifter Ingen kommentarer

I dag har vi hatt besøk av mamma, så jentene hadde litt alenetid med bestemor mens jeg og Patrick dro avgårde for å kjøpe bursdagsgaver til desemberbarna våre. Da vi kom hjem, hadde jeg og Olivia avtalt å lage marsipan som lørdagsgodt. Så vi satte i gang mens lillesøster Alma sov formiddagslur :) Utrolig koselig med litt kvalitetstid sammen og hun var engasjert hele veien fra start til slutt! Disse ble såå gode at jeg må lage ny porsjon nærmere jul og sette klar til julebesøket kommer ;)

Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaug.

Hjemmelagd marsipan uten sukker <3

Ca 30 konfekthjerter eller 20 kuler

110 gr mandler

60 gr dadler uten sten

3-4 dråper mandelessens

En klype salt

__________

Ca 100-150 gr 70% sjokolade eller velg en helt uten sukker
Ca 1-2 ts kokosolje

 

Bland ingrediensene i en blender/foodprocessor og kjør til mandlene har fått ut litt "olje". Dette tar nok 5-10 minutters tid! Stopp gjerne underveis og dytt ned fyllet mot midten. Du kan enten rulle deigen til kuler og dyppe i sjokoladen, eller gjøre som meg og fylle litt sjokolade i konfektformer, som du putter i fryseren i 1-2 min før du fyller marsipan oppi og avslutter med litt sjokolade på toppen. Jeg smelter sjokoladen i vannbad og bruker kokosolje oppi for å få sjokoladen flytende :)

La stå i fryseren i ca 5-10 minutter til sjokoladen er helt avkjølt. Kan nytes med en gang! NAM!

Her ser du min snille hjelper midt i konfektlagingen ;)

Ha en fortsatt god lørdag!


Lena-Marie :))


Sjokoladetrøfler - fin venninnegave og som sunn snacks 12.11.2015

Oppskrifter 6 kommentarer

Jeg la ut en oppskrift på snickerstrøfler som er sukkerfrie og de falt veldig i smak her i huset, så jeg tenker å dele en liten vri på denne oppskriften for de som ikke tåler eller liker nøtter :)Sjokoladetrøfler uten sukker

Til ca 15 stk

4-5 store dadler (80 gr)

15 gr kakao

35 gr havregryn

Evt 15 gr bokhvete (gir litt krønsj)

En knipe salt

Litt vann


Alt sammen kjøres i en blender/foodprocessor, til massen er seig og mulig å forme til kuler. Om den er litt for tørr, tilsetter du gradvis litt mer vann. Pass bare på at den ikke blir for bløt i konsistensen.

Lag kuler som du ruller i kokos eller kakao, putt i fryseren i en times tid og så er det bare å nyte! De kan spises noen minutter etter at de er tatt ut av fryseren, eller oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder.

Kjempefin venninnegave om man putter de i et glass med bånd på! Mine 2 jenter elsker de og alle mine venner som har smakt på de sier at de er kjempegode :) Man kjenner virkelig ikke smaken av dadler!


Lena-Marie :))


hits