Horn med ost og skinke; perfekte i matpakken 27.09.2016

Oppskrifter 3 kommentarer



 

Da var tirsdagen snart over og ny uke er godt i gang her i hus! Helga vr var fylt med mye hesteaktiviteter, noe som bde store og sm syns er utrolig koselig holde p med :) Vi har derfor valgt binde oss til en hest en dag i uka - noe vi er veldig spente p hvordan blir g nr kulda setter inn for fullt. En ting er jo dra ut p tur i nydelig hstvr som vi har hatt n, men en helt annen nr vinteren og det kalde, gufsne vret slr til.

Vi gr derimot hsten og vinteren i mte med godt mot og hper at jentene vre opprettholder hesteinteressen i bde godt og drlig vr ;)

Men, over til dagens bakverk! Jeg fikk s innmari lyst til bake ost og skinke horn, s da heiv jeg meg rundt og satte en deig igr imorges. Resultatet ble helt nydelig, om jeg skal si det selv. De er s klart best nr de er helt ferske og varme, men de gjr seg ogs veldig godt som innhold i matpakken! Bare frys ned de du fr til overs, s tar du de opp kvelden fr de skal i matpakken. De kan ogs varmes litt i mikro eller stekeovnen fr servering - da blir de nesten som om de ferske :)

 

Ingredienser

450 gr fibramel
450 gr hvetemel
25 gr fersk gjr
2 ss honning
1 ts salt
1 egg
50 gr smr
5 dl melk

--------------------
Fyll:

Skinke
Ost
Smr

1 egg til pensling
evt sesamfr/valmuefr
 



 

Fremgangsmte

Frst smuldrer du gjren i en liten skl sammen med honningen. La den st p benken til den er lst opp og blir flytende.
Smelt smr i en kjele, tilsett melka og lettvispet egg. La denne blandingen varmes opp til 37 gr.
Hell s det vte i bollen, sammen med gjrblandingen, fibramel og salt. Bland godt fr du tilsetter ca 400 gr hvetemel, men holder igjen resten av hvetemelet for se hvor vt deigen din blir.
Elt godt i ca 10 min. La heve i ca 45 min. 

Del deigen i 3 deler og kjevle alle delene ut til sirkler. Bruk pizzaskjrer og lag 8 like store trekanter. Ta en klatt med smr under skinken og s osten opp der igjen. Rull fra den bredeste delen og innover mot tuppen. Legg p stekebrett med bakepapir under. La etterheve i ca 30 min.

Pensle med egg og dryss evt litt sesamfr eller valmuefr p toppen.
 

Stek p 225 gr i ca 8-12 min, alt ettersom hvor store de er.

Avkjl p rist og putt i fryseren med en gang de blir avkjlte, dersom de ikke skal spises opp i lpet av en dag :) De holder seg best om de fryses og s tines opp igjen.

 

Lag deg en nydelig kveld videre og nyt hornene om du hiver deg rundt i baking! ;)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#horn #rundstykker #bakst #grovbakst #mammahverdagen #oppskrift


Halvgrove, saftige brd og rundstykker med kefir 12.09.2016

Oppskrifter 5 kommentarer

Da var enda en helg oversttt og vi var store deler av dagen innendrs igr, ettersom vi hadde sykdom i hus. Derfor ble jeg litt rastls p ettermiddagen og fant ut at jeg skulle prve meg p brd med kefir. Jeg googlet meg frem til en oppskrift p rundstykker, men har utelatt en del fra oppskriften og lagt til det melet jeg hadde tilgjengelig i skapet.

Resultatet ble disse herlige, saftige rundstykkene og 2 gode brd!



Halvgrove brd og rundstykker med kefir

Ingredienser

1 liter kefir
6 dl vann
2 ss honning
0,5 dl rapsolje
1,5 pk fersk gjr (evt 1 pk trrgjr)
800 gr fullkornshvetemel (fibramel)
400 gr siktet rugmel
200 gr grovbakst
4-500 gr hvetemel
50 gr linfr
2 ss salt

 

Fremgangsmte

Tilsett gjr oppi honningen og la det ligge inntil gjren har smeltet, men bruker du trrgjr kan du la det st p benken og godgjre seg.
Varm opp kefir og vann til fingertemperatur, ca 37 gr.
Bland olje og gjr sammen med kefir og vann. Tilsett s de trre ingrediensene litt etter litt og rr godt rundt til du fr en fast, men litt klissete deig. Hold igjen noe av hvetemelet til utbakingen.

La st og heve til dobbel strrelse. Jeg lot den st ca 1 time fr jeg bakte ut 2 brd og 12 rundstykker. Mine former er ca 1,5 liter s om du har 2 liters former kan du nok lage litt strre brd enn meg og s fr du litt frre rundstykker istedet :)

Snitt rundstykkene i kryss fr etterheving i ca 30 min. Brdene kan du snitte p tvers fr etterheving i ca 40 min. Jeg stekte rundstykkene frst og s brdene til slutt, derfor litt mer heving p brdene.
​Pensle med egg og dryss over siktet hvetemel.
 

Stekes p 220 gr. Rundstykkene i 15-18 min midt i ovnen, men tiden avhenger av strrelsen.
Brdene i ca 45 min p nederste rille, men ogs her vil tiden avhenge av strrelsen p brdene dine.
 


 

Nytes nr de har blitt litt avkjlte, med favorittplegget <3 Enjoy!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brd #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift #bakst

 


Stsugen? Mine beste coco crunch - kokosboller! 28.07.2016

Oppskrifter 6 kommentarer



 

Da var jeg endelig tilbake og blogger igjen! Det ble s mange prosjekter og ting som skjedde p en gang rett fr sommeren at jeg fant ikke energi eller lyst til blogge, s jeg lot heller vre. Jeg har derfor masse nytt dele med dere som titter innom her i ny og ne!

Vi har blant annet kjpt oss tomt og planlegger n hvilket hus vi nsker bygge, rett i nrheten av barneskolen som jentene skal begynne p. Perfekt beliggenhet og mye nrmere kollektiv transport. Vi gleder oss masse til komme i gang, men det er veldig mye som m p plass fr den tid. S kanskje jeg legger ut noen bilder av huset osv nr den tid kommer, hvis det er interesse for det? ;)
 

Og s har vi endelig ftt ferdig sommerens store prosjekt: terrassen vr som tok rundt 2 uker bygge! Med god hjelp av bde svigerfar og andre familiemedlemmer ble den ferdig i god tid fr vi dro p ferie. Den ble superfin og var virkelig verdt bde pengene og strevet! N kan vi boltre oss med bde basseng og solstoler - kjempedeilig med god uteplass!

 

Over til dagens supergode oppskrift: coco crunch boller! Har du smakt de som selges p blant annet SmoothiExchange? Disse er ganske nrme p smak og jentene mine elsker de. Anbefales om du har stsug du nsker dempe eller bare vil ha sunnere kveldskos!

Og du; de smaker IKKE dadler - det kan jeg love deg!
 



 

Coco Crunch boller - kokosboller

Til ca 15 stk

100 gr dadler
15 gr kakao
35 gr havregryn
15 gr bokhvete - kan slyfes, men gir krnsj
1 ts Nescafe Gold
1 knipe maldonsalt/havsalt
2 ss kokos
10 mandler - kan slyfes om du ikke tler ntter
Litt daddelvann (se forklaring nedenfor)
...............

Kokos og/eller kakao til dyppe bollene oppi

 

Fremgangsmte:

Frst legger du dadlene i en skl med kokende vann, ca 1-2 dl. Det samme gjr du med bokhveten. La det ligge der mens du mler opp resten av ingrediensene og legger alt sammen i en blender.
Jeg kjrte mandlene til mel fr jeg hadde de andre ingrediensene oppi, men tror ikke det har noe si for utfallet siden alt blir en masse til slutt uansett :)

Nr dadlene og bokhvetene har ligget et par minutter, kan du helle av vannet av bokhveten fr du har den oppi blenderen. Deretter tar du en gaffel og trykker dadlene godt nedi vannet, fr du bruker gaffelen og tar ut dadlene. Legg de ogs i blenderen.

Hell s litt av daddelvannet oppi blenderen, men juster heller med mer vann dersom du ser at det blir for lite. Det skal bli en seig masse nr alt blandes sammen.
 

Bruk gjerne to skjeer nr massen er seig, som du bruker til lage sm boller med. Ha gjerne to skler klare med litt kokos i den ene og litt kakao i den andre. Dypp bollene oppi og lag s kuler som du former med hendene. Det er litt enklere forme de om du tar litt topping rundt bollene fr du bruker hendene til forme de til kuler, s bruk skjeene mest mulig i denne prosessen ;) Da blir det mindre sl.
 

S har du de oppi et lufttett glass som du putter enten i kjleskapet eller fryseren. Jeg foretrekker de iskalde, s jeg legger mine i fryseren og tar de ut rett fr servering. MOMS! Det er s godt at jeg m lage ny porsjon senere idag som jentene skal f til barne-tv, for denne porsjonen forsvant p 1-2-3!
 



 

Hper sommerferien har gitt deg pfyll av energi og opplevelser som du tar med deg nr hverdagen kommer for fullt igjen. Her kommer den brtt allerede p mandag!
 

God torsdag :)

 


Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER: #cococrunch #kokosboller #oppskrift #mammahverdagen #sjokoladeboller #sukkerfri #suntoggodt

 


Sjokoladeglaserte jordbrspyd til dessert 28.05.2016

Oppskrifter 2 kommentarer


 

Jeg skal arrangere tapaskveld med noen nabodamer ikveld og i den anledning har jeg laget noen jordbrspyd som jeg helte smeltet sjokolade over. Jeg er veldig fan av lage retter som kan forberedes i god tid, slik at jeg ikke trenger st over kokeplatene nr gjestene ankommer :)
Disse jordbrspydene ble jeg inspirert av Linda Stuhaug til lage, men jeg lager den enkle versjonen med kun smeltet sjokolade og ikke sjokoladefudge slik hun lagde.

 

Ingredienser

Ca 8 spyd

2 beger med jordbr
100 gr 70% kokesjokolade
1 ts cocosa (kan utelates)
Litt kokos til pynt
 



 

Kutt av stilkene og tre jordbrene inn p spydene. Jeg fikk ca 8 spyd av 2 beger med br. Det kommer helt an p hvor mange br du nsker tre p spydene s klart :)
Smelt sjokoladen med cocosa i vannbad, dvs. hell sjokoladen og cocosa i en stlbolle og ha bollen over en kjele med varmt vann (som ikke koker, men nr kokepunktet). Rr rundt til all sjokoladen har smeltet.

Ta en teskje og fordel sjokoladen p jordbrene. Dryss gjerne kokos over om du nsker det. Sett kjlig i et par timer og server.

Bde smaker og ser delikat ut :)

 



 

Ha en riktig god helg!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#sjokolade #jordbr #jordbrspyd #sjokoladeglaserte #oppskrift #mammahverdagen #lindastuhaug #dessert


Frokostsmoothie - et komplett og deilig mltid 26.05.2016

Oppskrifter 6 kommentarer



Jeg prver flge Fitfocuse sin kostholdsplan om dagen og smoothie er en del av det jeg kan spise til frokost, noe jeg elsker! Det er s enkelt slenge sammen ingrediensene i en blender og s er frokosten klar p 1-2-3 :) Enkelt ta med seg p farten ogs!

I denne smoothien fr du alt du trenger til et komplett mltid, s kan du variere med frosne br du selv liker. Genialt spr du meg ;)
 

Jordbrsmoothie

2 dl ekstra lettmelk
1 ts eplecidereddik (kan slyfes, men bra for forbrenningen)
1 eggehvite
Ca 0,5 dl Zeroh! Hvit te og litchi saft (kan bruke annen stning om du nsker det)
5 mandler / 1 ts rapsolje
Frosne jordbr/andre br til nsket konsistens
Evt vann om den blir for tykk
 

Blend alt sammen i en blender og nyt mens den er kald :)

 

 



Hper du fr en strlende dag og at sola skinner der du er ogs :)

 

Lena-Marie :))




EMNER:
#smoothie #frokost #frokostsmoothie #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Proteinpannekake som frokostalternativ til brdskiva 24.05.2016

Oppskrifter 4 kommentarer



Da var uka godt i gang og dagens frokost ble s god at jeg mtte hive meg rundt og ta bilder fr jeg kunne innta den ;)

Jeg m innrmme at jeg til tider er s sulten at jeg kunne hevet meg over bde Nugattiboksen i skapet og polarbrdene i brdboksen, men jeg m ta meg selv i nakkeskinnet og se for meg mlet mitt langt der fremme - en sunnere, sterkere og strammere kropp. Det er s demotiverende ta p seg klr nr man ikke fler seg vel, men n er det p tide gjre noe med det! Jeg hper at jeg klarer holde motivasjonen min oppe fremover, for det kommer nok til bli vanskelig holde seg unna min store synder og favoritt: sjokoladen!

Heldigvis for Fitfocuse og hennes online program "Din sunne livsstil" med gode oppskrifter p alternative frokoster! I dag ble det denne digge proteinpannekaka med masse br inni og utenp, litt kuttede mandler og en Yoplait dobbel 0 % yoghurt ved siden av. NAM! sier jeg bare!
 



 

Ingredienser

1 helt egg + 1 eggehvite

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1 ss sukrin gold, honning eller annen stning

1 krm salt

1 krm bakepulver

 



 

Fremgangsmte

Visp alle ingrediensene til du ser bobler p toppen. Stek med 1-2 ts olje inntil du ser at den er godt stekt p undersiden. Snu pannekaka og la den steke litt til fr du legger den p tallerkenen og topper med det du mtte nske av friske br eller lett syltety. Jeg har brukt bde jordbr, blbr og litt oppkuttede mandler pluss en yoghurt for f et komplett frokostmltid! :) Anbefales virkelig!

 

Lag en glad dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#proteinpannekake #lavkarbo #pannekake #frokost #mammahverdagen


Sukkerredusert bltkake til 17.mai festen 14.05.2016

Oppskrifter 6 kommentarer


De siste par dagene har virkelig flydd avgrde og jeg var ikke alene om storhandle for pinse- og 17.mai helga idag! Det er rart med det, men snn er det nr man er smbarnsfamilie og ikke rekker over alt i hverdagene.

Siden jeg som regel baker alle kaker fra bunnen av, tenkte jeg gjre det lettvint med denne festkaka her. Funksjonell Mat sin kakemix kan varieres med eple, gulrtter og krem til lage forskjellige kaker. Genialt, syns jeg!

I dag ble det derfor bltkake med bringebrkrem og sjokoladelinser inni. Nam! Jeg er ikke spesielt glad i bltkaker, men denne ble frisk og god p smak. Verdt prve ut om man er bltkakeskeptiker snn som meg ;)
Om du flger meg p Snapchat idag, kan du se en del av fremgangsmten der. Brukernavnet er LM2RSVOLD.
 

Ingredienser

Kakemix
3 dl kremflte
75 gr bringebr (helst ferske, hvis du bruker frosne m du la de tine og helle av safta)
50-100 gr sukrinmelis (smak deg frem til hvor st du nsker kremen)
Sjokoladelinser
Friske br til pynt (jeg brukte jordbr og blbr)

 

 

Fremgangsmte

Flg anvisningen p pakken av kakemix'en. Mens kaken steker kan du lage klar kremen. Jeg pisket stiv flten sammen med sukrinmelisen. Smak deg frem med hvor st du nsker at den skal vre.

Mos bringebrene og tilsett i halvparten av kremen. Pisk videre i bringebrkremen til den er stiv igjen. Oppskriften p bringebrkremen finner du ogs her i en av mine favorittkaker s langt!

La kaken avkjles fr du deler den i to. Fordel bringebrkremen inni og legg gjerne noen oppskrte br opp kremen. Deretter drysser du sjokoladelinser over.

Fordel den andre halvparten av kremen rundt kaka og litt p toppen. Om du nsker, kan du spryte litt av kremen rundt kaka med tuppen 1M som jeg har brukt her. Hvis du lager mer hvit krem, kan du pynte med enda mer krem enn det jeg har gjort ;)

Pynt med nsket br p toppen og dryss litt melis over til slutt!




 

Hper det smaker! Ha en fortreffelig pinsehelg og hper at 17. mai feiringa gr strlende for seg!
 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #bltkake #mammahverdagen #oppskrift


Frisk smoothie og sukkerfrie kokosboller 11.05.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer




Da har sommeren endelig kommet til stlandet, noe jeg syns er helt fantastisk deilig! Sola gir s mye energi og det er mye mer fristende komme seg ut i aktivitet nr det er varmt og man kan g ut med mindre ty p. Jeg skal ikke skryte p meg at jeg har trent s innmari mye de siste ukene, men idag kjenner jeg at kroppen lengter etter komme seg ut p tur!

Dagens oppskrifter er inspirert av Fitfocuse sine luksus kokosboller pluss noen kokosbolleoppskrifter jeg skte meg fram til p nett, men som jeg har gjort min egen vri p.

Smoothien kan du fint innta til frokost som et komplett mltid og kokosbollene kan med glede nytes som helgekos :)



 

Frisk smoothie

3 dl frosne br (jordbr og blbr f.eks)
3 frosne spinatbiter / 1-2 never fersk spinat
1 eggehvite / 30 gr proteinpulver
5 ntter / 1 ts raps- eller kokosolje
2 dl ekstra lettmelk eller lett kokosmelk
Sukkerfri saft til stning / 1-2 ts agavesirup
1 ss eplecider eddik (kan utelates)
Vann til nsket konsistens

 

Kjr alle ingrediensene i en blender til du har en glatt masse og nyt med en gang. Nam!
 



 

 

Sukkerfrie kokosboller

Marie kjeks eller salte kjeks
Nugatti Zero

4 eggehviter
1-2 dl sukrin
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
2-3 steviadrper med vaniljesmak
----------------------------
150 gr mrk sjokolade (helst sukkerfri, men 70% kan ogs brukes)
Kokos til pynt
 


 

Legg gelatinen bltt i ca 5 min i en bolle med vann. Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukrin mens kjkkenmaskinen gr. Smak deg fram med hvor stt du vil ha det. Tilsett steviadrpene. Eggehvitene er stive nr du kan snu bollen oppned uten at massen renner eller siger nedover.

Klem ut vannet fr du legger gelatinplatene over i 1 dl kokende vann og rrer til alt er flytende.

Tilsett den blte gelatinen litt og litt mens du pisker eggehvitene videre. Visp s videre i ca 5 min. Smr kjeksene med et tynt lag Nugatti Zero eller s kan du bruke smeltet sjokolade om du heller nsker det.

Legg bakepapir p et brett eller et fat og bruk sprytepose/frysepose og fordel topper opp kjeksene. Settes kjlig til de har stivnet, snn ca 1-2 timer.
 

Smelt sjokoladen i vannbad og bruk en teskje til fordele sjokoladen opp toppen av kokosbollene. Da renner sjokoladen nedover og fordeler seg selv nedover til alt er dekket. Pynt med kokos om du nsker det.
Settes s inn i kjleskapet til sjokoladen har stivnet.



 

Kan oppbevares i fryseren, men de holder seg godt i minst 1 uke i kjleskapet.

Hper det smaker! Ha en nydelig dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#kokosboller #smoothie #sukkerfri #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Lille lrdag snack; frisk jordbrkrem med br 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Ettersom jeg flger Fitfocuse sitt program "5 kg ned p 4 uker", er det kjekt kunne unne seg litt sunnere snacks 3 dager i uka. Denne oppskriften er innafor det som er lov spise istedet for et mellommltid og jeg syns den er s utrolig god at jeg bare m dele den med dere!

 



 

Ingredienser til 2 personer

1 beger Skyr med jordbr og limesmak

3 ss mascarpone (ost du finner p Rema1000 og litt strre matbutikker)

1 kurv jordbr eller andre friske br

Litt flytende honning/agavesirup og hakkede mandler

 



 

Fremgangsmte

1. Kutt opp jordbrene

2. Visp sammen skyr og mascarpone

3. Topp brene med krem, litt honning og ntter

 

Utrolig friskt og godt etter middag!

N skal jeg endelig komme i gang med ukas frste styrketrening, som skal bli veldig godt etter den slve dagen jeg hadde igr.

Ha en fin ettermiddag :)

 

Lena-Marie :))

 

 


EMNER:
#skyrkrem #sunnerekrem #skyr #jordbr #oppskrift #mammahverdagen

 


Enkel wok med den beste woksausen jeg vet om! 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Grsdagen var preget av mye soving etter jeg kom hjem fra jobben, som igjen frte til at middagen ble veldig sen og jeg mtte lage noe som gikk relativt kjapt. Da er det genialt lage wok, for det gr unna p ca 15 min.

Oppskriften p sausen er fra da jeg jobbet som servitr p Barracuda Bar og Caf for ca 12 r siden. Den hadde kokken basert p "en dsj av det og litt av det", s jeg mtte finne ut av forholdene p egenhnd og tror den absolutt kan mle seg med originalen.

Denne middagen holder til 2 voksne og 2 barn.

 



 

Wok la Barracuda

1 pakke frosne wok grnnsaker eller ferske grnnsaker av det du foretrekker

400 gr kyllingfilet / svinefilet

Ris eller eggnudler

 

Fremgangsmte

Sett p vannet til risen eller nudlene og kok etter anvisningen p pakken.

Kutt opp kjttet i terninger/skiver, alt ettersom hva du foretrekker. Stek p hy varme og sett kjttet til siden mens du wok'er/steker grnnsakene i litt olje. Jeg pleier ta halvparten av posen i en omgang, legger det til side sammen med kyllingen og steker siste halvparten til slutt. Da unngr man at det brenner seg fast i panna eller blir bltt.

 

Woksaus

1 dl ketjap manis soyasaus (ikke vanlig soyasaus)
2-3 ts five spice krydder
1 ts balsamico eddik
2 ts maizena
0,5 stk kyllingbuljongterning
Ca 1-1,5 dl vann
1 ts sukker

 

2 av ingrediensene er litt spesielle, s her er et bilde av hvordan de ser ut. Ketjap manis finner du p litt strre matbutikker som Coop Mega, Meny osv. Five Spice krydderet har jeg kun klart f tak i skalte innvandrerbutikker i Oslo. Det kan hende at man finner det andre steder, men jeg har enda ikke sett det i vanlige butikker. Mitt krydder er kjpt for lenge siden og har for lengst utlpt p dato, men jeg syns ikke smaken p sausen bar noe preg av det :)

Processed with MOLDIV
 

Fremgangsmte

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp mens du rrer. La det smkoke i ca 5 min.

Server wok'en med ris eller eggnudler, hell sausen over og nyt med en gang!

 



Hper det faller i smak!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#wok #woksaus #oppskrift #mammahverdagen #middagstips #hurtigmat

 

 


Den perfekte festkaken; brownie- og ostekake med bringebrkrem 25.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer



 

Denne herligheten av en kake anbefaler jeg virkelig bake om du skal i konfirmasjon, dp eller arrangerer en god middag hjemme. Den egner seg ogs veldig bra p 17.mai, ettersom den er s mektig at det holder med ett lite kakestykke.

Jeg fant den originale oppskriften p Trines matblogg, men siden jeg forsker ikke spise s mye sukker om dagen valgte jeg lage min nesten sukkerfri.

Det eneste som innholder sukker, er 70% sjokoladen siden jeg ikke hadde sukkerfri kokesjokolade hjemme. Men nr man skal spise denne, er det som regel i festlig lag og da kan man unne seg det syns jeg da :)

 



 

Jeg valgte lage denne i en liten rund form p 18 cm, som holder til ca 6 pers. Dersom du skal ha strre fest enn det, kan du bare doble oppskriften og lage i en liten langpanne (33x23cm). 

Kaka bestr av 3 lag; frst brownie, s ostekake og til slutt en nydelig bringebrkrem p toppen med ferske bringebr! NAM! Jeg syns kombinasjonen var fantastisk god :)

 

Ingredienser brownie

100 gr kokesjokolade 70%
100 gr smr (romtemperert)
125 gr sukrinmelis
1,5 egg (bland 3 egg, hell over i dl ml og bruk halvparten)
55 gr speltmel (kan bruke hvetemel om nskelig)
 

Fremgangsmte

Frst setter du p ovnen p 170 gr slik at den blir varm til kaka skal stekes s snart osteblandingen er klar.

Smelt sjokoladen over vannbad, bruk helst stlbolle eller lignende som tler nesten kokende vann. Ikke la vannet koke, men n kokepunktet. 

Ta melis og smr og kjr i kjkkenmaskin med flat visp, til det blir kremaktig. Tilsett s litt og litt av eggene mens maskinen gr. Til slutt tilsettes sjokoladen og kjr blandingen til alt er godt blandet sammen.

Ha rra over i form med bakepapir og stryk jevnt over med en skje, s flatt som mulig. 

 



 

 

Ingredienser ostekake

200 gr kremost naturell (philadelphia f.eks)
75 gr sukrinmelis
1 drpe stevia med vaniljesmak eller 1 ts vaniljesukker
1 egg (bruk opp nesten alt fra eggeblandingen du mikset til brownies'en)
 

Fremgangsmte

Ha kremost, melis og vaniljen i kjkkenmaskinen og kjr p lav hastighet til alt er blandet godt. Tilsett s egget forsiktig, litt og litt mens maskinen gr sakte. Blandingen blir nesten kremaktig. Du m bare passe p at du ikke kjrer for fort mot slutten for da kan osten skille seg.

Hell s ostemassen over browniesen. Stryk jevnt over med en skje til den er flat.

Stek midt i ovnen p 170 gr i ca 30-40 min. Flg med mot slutten, for ostekaka skal bli fast ta p, lys p midten og litt svak gylden i kantene.

Avkjl kaken p rist. Dekk den s til og sett i kjleskapet i minst 2 timer, men helst over natten.

Bringebrkremen kan du forberede og ha p et par timer fr servering uten at det gjr noe.

 

Ingredienser bringebrkrem

1,5 dl kremflte
50 gr sukrinmelis (jeg hadde ikke mer sukrinmelis til slutt, s jeg brukte halvt om halvt sukrin og vanlig melis)
75 gr bringebr
friske bringebr til pynt

Mos bringebrene med en gaffel og rr sammen med melisen. Hvis du har valgt bruke frosne br, m disse tines opp fr bruk og du br helle av saften som de ligger i nr de har tint. Ellers kan det bli vanskelig f kremen stiv nok.

Pisk til kremen er fast, men ikke blitt helt stiv. Tilsett brblandingen og pisk videre til den blir fast igjen, men ikke stiv n heller. Ta kaken over p et egnet kakefat og fordel kremen p toppen. Rett fr servering pynter du med friske bringebr.

Del opp kaken i porsjonsstykker og server. Bare pass p at stykkene ikke blir altfor store, for denne kaka er veldig mektig!

For de som teller kalorier, har jeg grovt regnet ut at det blir ca 240 kcal per porsjon om man deler opp i s sm stykker som jeg gjorde. Dvs at man fr ca 10-11 stykker.

 



 

Oppbevares i kjleskapet - hvis du har noe igjen nr selskapet er over ;)

Hper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #brownie #ostekake #bringebrkrem #sukkerfri #mammahverdagen #oppskrift


Grov pai med brokkoli og skinke - en favoritt for barn og voksne 25.04.2016

Oppskrifter 4 kommentarer



Jeg oppdaget plutselig at det er noen dager siden forrige blogginnlegg og lagde derfor bde middag og dessert i gr som jeg skal legge ut i lpet av dagen :)

Frst ut er denne grove paien med skinke og brokkoli, som bde store og sm elsket! Takk til Fitfocuse som kom med grunnoppskriften :D

Endelig falt middagen i smak hos eldstejenta mi p 4 r, som til tider er svrt s kresen! Jeg blir ganske oppgitt over kommentaren "DET liker jeg IKKE, mamma" hver eneste gang det str en ny middagsrett p bordet. Jeg prver meg med si at vi alle m smake en bit fr vi kan si at vi ikke liker noe, men det er ikke ofte at hun faktisk spiser det opp. DET gjorde hun derimot igr og jeg ble veldig lykkelig, for denne middagen kan man lage 2 av i slengen og fryse ned den ene. Genialt til stressende dager!

 



 

Ingredienser paideig (gir 2 stk i 23 cm form)

6 dl fibramel
2 dl vann
4 ss olje
2 klyper salt

 

Bland alle ingrediensene til du fr en fast deig og kjevle den utover til den er ca 0,5 cm tykk. Bre utover en smurt paiform. Jeg brukte 23cm former igr og da fikk jeg 2 paibunner ut av denne oppskriften. Skal du bare lage 1, anbefaler jeg derfor kutte ned p ingrediensene. Har du samme strrelsen p formen som meg, kan du derfor halvere oppskriften.

Prikk med gaffel og stek i ca 15 min p 200 gr.

 

 

Ingredienser fyll

Brokkolibuketter (kan bruke frosne)
Ca 150-200 gr skinke
1 liten boks cottage cheese
4 egg
1 stk fersk mozzarella ost
Litt strimlet bacon
Salt og pepper
Evt. litt chilipulver

 

Legg brokkolien i sm buketter nederst i paien. Str over enten oppkuttet skinke eller smrettskinke. Bland egg og cottage cheese godt sammen med krydderet du nsker bruke. Hell over brokkolien og skinken. Kutt en mozzarella og legg skivene p toppen sammen med oppkuttet bacon.

Stek videre p 200 gr i ca 30 min til osten er gyllen.

 

Nytes gjerne sammen med en frisk salat :)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#pai #skinkepai #paideig #mammahverdagen #oppskrift


Nugatti mug cake: klar p under 5 min! 19.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer



For en utrolig lettvint og digg dessert dette er! Tror man kan variere disse sm kakene i det uendelige, men jeg eeelsker sjokolade og da mtte det bli en sjokoladevariant frste gangen jeg skulle lage mug cake! ;)
 

Ingredienser

0,5 egg (visp egget fr du heller halvparten over i koppen)
1 ss rapsolje (eller valgfri nytral olje)
1,5 ss melk
1,5 ss Nugatti Zero
1 ss mandelmel (kan byttes med annet mel)
1 ss fibramel
1 ss sukrin gold (evt vanlig sukker)
1 ss bakekakao
1/4 ts bakepulver

 



 

Fremgangsmte

Har du en stor kopp, kan du s klart blande alt direkte i koppen. Jeg valgte blande alt i et desiliterml fr jeg helte det over i en stor kopp.
 

Bland alle de vte ingrediensene frst, inkl. Nugattien. Rr rundt med en gaffel og tilsett de trre ingrediensene mens du rrer.
 

Sett koppen inn i mikroblgeovnen p full guffe (ca 750W) i 30 sek. pne dren, se at toppen synker ned igjen fr du setter p nye 10 sek. pne dren og la toppen synke ned igjen fr du setter p nye 10 sek. Gjenta til du ser at den er stekt, men ikke godt stekt. Da blir den bare trr i midten, men vi nsker at den skal vre saftig og god ;)
 

Jeg lot den st totalt 1,5 min i mikroen, men jeg kunne nok ha tatt den ut 10 sek tidligere for enda saftigere kake!

S du m nesten prve deg fram siden koppestrrelsen og varmen p din mikro kan variere veldig. 

 


Server gjerne med et dryss sukrinmelis / vanlig melis og litt br :) Nammenam.


Hper det smaker!


Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#mugcake #sjokoladekake #nutellamugcake #nutella #nugatti #kakep123 #mammahverdagen


1 dag med "5 kg ned p 4 uker" - mitt kosthold 17.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Processed with MOLDIV

Jeg var s utrolig heldig at jeg fikk lov overta Fitfocuse sin Snapchat i hele gr, der jeg delte litt av min hverdag mens jeg flger hennes kostholdsplan "5 kg ned p 4 uker".

Det var utrolig gy, samtidig som jeg la merke til at det var godt over 8000 som s snap'ene jeg la ut! For lille meg var det smskummelt, men jeg hper at jeg kunne inspirere noen til komme i gang med en sunnere og kanskje mer aktiv hverdag ;)
 

Jeg lovte dele oppskriftene p det jeg spiste igr, s her kommer hovedmltidene mine pluss ett av snackmltidene!


Frokost - Havregrynsgrt med br og ntter



1 dl lettkokte havregryn
1,5-2 dl melk
1 ts kanel
1 eggehvite
------
Br
5 mandler
Kanel
Sukrin gold
___________
Kok opp havregryn, melk og kanel og rr rundt hele tiden til grten tykner. Ta kjelen av platen og rr inn 1 eggehvite. Str over nsket topping og stning!
Jeg brukte masse gode bringebr, jordbr, blbr og 5 oppkuttede mandler. I tillegg brukte jeg sukrin gold og kanel for mer smak. Mandlene er med for gi sunt fett, s du kan evt bruke andre ntter eller rre inn 1 ss raps/kokosolje i grten.

 

Lunsj - Powersalat og 1 eple



Denne oppskriften er basert p Fitfocuse sin powersalat. Du kan s klart bruke det du liker best av proteiner og grnnsaker.

I min salat brukte jeg:

100 gr kyllingfilet, stekt i litt persillekrydder, salt og pepper. I tillegg hadde jeg oppkuttet rdlk p slutten av steketiden for tilfre litt mer smak.
1 hardkokt egg
1/2 avokado

Diverse fyll: isbergsalat, ruccola, st paprika, jordbr, gresskarkjerner, sukkererter, agurk, cherrytomater og litt mandler.

 

 

Middag - Fast food "cheeseburger" tallerken



1 stk hamburger 97% kjtt
1 skive ost
1/2 stpotet
1-2 hvitlksfedd
1 chilli
Isbergsalat
Cherrytomater
nsket grnt
_________

Kutt stpoteten i terninger og stek i ca 5 min i olje. Tilsett oppkuttet chilli og presset hvitlksfedd, men pass p at du ikke brenner hvitlken.
Stek eller grill hamburgeren. Tilsett 1 osteskive mot slutten av steketiden og server med nsket salat og tilbehr. Jeg brukte det vi hadde tilgjengelig, ettersom vi hadde rester av bde salat og cherrytomater.

Denne middagen klarer du lage p under 20 min!

 

 

Snack - Hjemmelaget jordbris



250 gr frosne jordbr
1/2 stort beger Dobbel 0% vaniljeyoghurt gresk type
1-2 ss agavesirup/honning (juster stning ut i fra hva du foretrekker)
2-3 drper Steviadrper med vaniljesmak (kan utelates eller du kan bruke 2-3 ts vaniljesukker)
___________

Ha yoghurt, halvparten av de frosne brene og stning i en blender. Nr alle brene har blitt skikkelig knust, tilsetter du resten av brene litt etter litt til du ser at alt har blitt most til is. Serveres med en gang, gjerne med litt strssel og vaffelkjeks! Jeg utelot spise kjeksen for flge kostplanen min idag, men det smakte nydelig uten ogs.
Smakstesteren min p 2 r elsket den! :)

 

Jeg takker alle dere som startet flge meg p Instagram og Facebook igr, og hper at flere nsker flge meg videre p ferden :)

For de som nsker flge meg p Snapchat, er brukernavnet mitt: lm2rsvold
 

Ha en fin sndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#fitfocuse #5kgnedp4uker #mammahverdagen #oppskrifter #hjemmelagetis #fastfood #havregrynsgrt

 


Hjemmelaget og sunt jordbrsyltety p 1-2-3! 08.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer



I gr fikk jeg veldig lyst p syltety og har tidligere laget Fitfocuse sitt chiasyltety som jeg digger. S da heiv jeg meg rundt og tinte noen jordbr som jeg hadde liggende i fryseren, ved bruke defrost funksjonen p mikroblgeovnen i et par minutter. Jeg vil tippe at det tar 5 min blande alt sammen fr du kan nyte ditt eget syltety! Genialt nr man er fysen p noe stt iallefall ;)
 

Chiasyltety ingredienser

300 gr halvfrosne jordbr
1 ss sukrin+
1 ss sukrin gold
1 ss chiafr
Evt 1 ts ekte vaniljesukker
 

Sukrin kan s klart byttes ut med vanlig sukker eller s kan du prve deg fram med annen stning, som f.eks. honning eller agavesirup. Jeg har ikke testet det ut enda, s jeg vet ikke hvordan smaken blir. Men vil anta at det smaker friskt og stt, slik dette syltetyet gjr.

Ta en stavmikser og kjr gjennom syltetyet til nsket konsistens. Du kan ogs tilsette noen oppkuttede, friske jordbr til slutt, som gir syltetyet det lille ekstra :)
Her har jeg brukt det som plegg p de gode proteinrundstykkene jeg la ut igr. NAM!



 

Hper det smaker :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#jordbrsyltety #chiasyltety #hjemmelaget #mammahverdagen #jordbr


Verdens enkleste og kjappeste proteinrundstykker 07.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer



I morges var jeg s skrubbsulten da jeg stod opp og oppdaget til min fortvilelse at vi hadde glemt ta ut brd fra fryseren. Jeg heiv meg derfor rundt og miksa i hop disse superlette rundstykkene p under 20 minutter! Inspirasjonen til disse rundstykkene har jeg ftt fra Fitfocuse, som kjrer FIT p 30 dager akkurat n der disse er en del av matplanen. Jeg ville gjre min vri, s her fr dere den :)

Du kan fint doble oppskriften og fryse de ned. Det pleier jeg gjre nr jeg frst er i gang med baking, slik at vi bare tiner de kjapt i mikroen nr vi fr lyst p. Men det geniale med disse er jo at du fint kan lage de nr du fr lyst p ferske rundstykker uten at det tar flere timer ;)

 

Ingredienser

3 eggehviter
3 dl havregryn (kan gjres glutenfritt med glutenfri havregryn)
3 store ss mager cottage cheese
2-3 ss gresskarkjerner
2 ts bakepulver
1 ss valgfri stning (f.eks. fibersirup clear, honning, sukrin eller utelate stning helt)
1 ts chiafr, kan utelates



 

Fremgangsmte

Bland alt sammen ved bruke stavmikser, slik at cottage cheese'n og havregrynene blir most og du fr en glatt masse. La st og svelle i ca 10 min. Fordel ca 4 runde klatter p bakepapir p et stekebrett. Om du nsker lage de litt mindre, kan det hende at du fr 5-6 stk ut av denne oppskriften. Str gjerne litt gresskarkjerner p toppen.

Stekes p 200 gr i ca 10-15 min.

La de avkjles litt p rist fr du nyter de med favorittplegget ditt :)

 



 

 

Hper det smaker!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#proteinrundstykker #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift

 


Nutellastjerne 03.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

God sndagsmorgen! Skal du bake idag, er dette noe du br prve deg p. Nydelig p smak og ser jo fantastisk flott ut p bordet :)
 

Det er ikke s lenge siden jeg lagde kanelstjerne, som du finner oppskriften og fremgangsmten p her.

Deigen jeg foretrekker er basert p denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere, men den gir mer enn 2 kranser. S nedenfor kommer halve oppskriften, som er nok til 1 krans ;)



 

Ingredienser bolledeig

5 dl melk

80 g smr

60 g sukrin melis

25 g gjr

0,5 ts kardemomme

Ca 7 dl mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du nsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Fyll

Ca 1/3 boks Nutella eller Nugatti Zero

 

Fremgangsmte

Varm opp melk, smr og sukrinmelis i en gryte til smret har smeltet og sett til side slik at du fr fingertemperatur.
Rr gjren ut i vsken og tilsett det trre.

La heve i 1-1,5 time.

 

Nr den har hevet i 1 time, deler du den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjr ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av fyllet p lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. S legger du p lag 2 og 3 p samme mten. P lag 4 skal derimot ikke vre fyll p toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned p midten av sirkelen. S bruker du en skarp kniv og kutter frst i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist p bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til hyre snurrer du mot hyre. Fortsett hele veien rundt p samme mten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved klemme tuppene sammen.

Kutt s et kryss gjennom 2 lag p sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Jeg glemte ta bilder underveis denne gangen, s her er noen fra da jeg lagde kanelstjerna. Fremgangsmten er den samme ;)




 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek p 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter.






Tips: Nr den har blitt avkjlt, kan du gjerne drysse over litt melis fr servering eller bruke litt perlesukker i midten fr steking om du har det.

Deigen kan enkelt gjres melke- og glutenfri om du bytter ut et par av ingrediensene med det du foretrekker :)

 

Da hper jeg det smaker og at du fr en kjempefin sndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#nutellastjerne #nugattistjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


No bake brownies - melkefri, glutenfri og sukkerfri 29.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

God morgen!

Da var pskeferien over for i r og hverdagen har sltt til for fullt. Her i huset endte psken med sykdom p lillemor, s det blir hjemmedag p oss.

Denne kaken lagde jeg til et middagsselskap igr der verten har melke- og glutenallergi, s da jeg kom over denne oppskriften fra Fitfocuse var den jo perfekt for anledningen! Siden kaka skulle overleveres selskapet i sin helhet, rakk jeg da ikke ta noen fancy bilder denne gangen. Hper det gr greit ;)
 



 

No bake brownies

Bunnen:
200 gr mandler
200 gr dadler uten sten
1-2 ss sterk kaffe (evt bare vann)
0,5 dl bakekakao

Fyllet:
2 bokser vanlig kokosmelk (ikke lett), settes kjlig slik at du fr ut den tykke delen
4 ss kakao
4 ss valgfri stning (jeg brukte 2 ss agavesirup og 2 ss sukrin gold)

 

Fremgangsmte

Kok opp vann og hell over dadlene i en bolle, som du lar st i 10 minutter. Hell dette vannet over mandlene og mos dadlene med en stavmikser eller blender.

Rr s inn kakao. Hell vannet av mandlene og kjr de til grovt mel med en blender eller stavmikser. Bland dette med dadlene og kaffe til en seig masse.

Fordel massen utover et bakepapir i en form, til du fr en bunn som er ca 1-2 cm tykk. Et tips er bruke en skje med varmt vann p for trykke deigen flat.

 

Rr sammen alle ingrediensene til fyllet forsiktig sammen og bre over bunnen. Topp gjerne med kakepynt eller mrk sjokolade i biter :) Yummy!

La st kjlig frem til servering.

 



 


Hper det smaker og lag en glad dag! :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:

#brownies #sukkerfri #melkefri #glutenfri #laktosefri #nobake #rawfood #mammahverdagen


Kanelstjerne - sukkerfri og halvgrov 28.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

N nrmer psken seg slutten og siden det regna hele dagen idag, ble det innedag p oss og baking. Sndagsbakst er noe jeg syns er kjempekoselig og i dag ble det noe jeg har hatt lyst prve meg p lenge; nemlig kanelstjerne! Denne herligheten av en krans bde ser delikat ut og smaker nydelig!

Deigen jeg lagde idag er basert p denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere. Jeg tipper at det holder med halvparten om man bare skal lage 1 krans, ettersom jeg fikk 2 kranser pluss litt overskudd av originaloppskriften.



 

Ingredienser bolledeig

1 liter melk

150 g smr

100 g sukrin melis

25 g gjr

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du nsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Kanelfyll

6 ss smr, romtemperert
6 ss sukrin gold (eller sukker om du nsker det)
6 ss kanel

 

 

Fremgangsmte

Varm opp melk, smr og sukrinmelis i en gryte til smret har smeltet og sett til side slik at du fr fingertemperatur.
Rr gjren ut i vsken og tilsett det trre.

La heve i 1-1,5 time.

Mens deigen heves, kan du blande sammen smr med kanel og sukrin gold. Om smret ikke er mykt nok, kan du sette det inn i mikroblgeovnen i ca 5-10 sekunder.
 

Nr den har hevet i 1 time, deler du den i to p benken dersom du har fulgt min oppskrift uten halvere den. Dersom du har halvert den, kan du skippe akkurat dette og dele den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjr ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av kanelfyllet p lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. S legger du p lag 2 og 3 p samme mten. P lag 4 skal derimot ikke vre fyll p toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned p midten av sirkelen. S bruker du en skarp kniv og kutter frst i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist p bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til hyre snurrer du mot hyre. Fortsett hele veien rundt p samme mten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved klemme tuppene sammen.

Kutt s et kryss gjennom 2 lag p sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Processed with MOLDIV
 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek p 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter. Str gjerne over perlesukker i midten om du har det :)



 

Jeg anbefaler spise denne lunken, gjerne med litt melisglasur opp og et glass iskaldt melk. NAM!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#kanelstjerne #nutellastjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


Digge vafler til den store vaffeldagen! 25.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

Riktig god pske alle sammen! :)

I dag er det faktisk den store vaffeldagen, s jeg tenkte dele en av mine vaffeloppskrifter med dere! Den er uten tilsatt sukker og kan varieres med det melet du har i kjkkenskapet. N var vi nesten tomme for vanlig melk, men jeg hadde mandelmelk stende i skapet som jeg valgte bruke i denne oppskriften. Jeg syns ikke man kjenner forskjell i smaken, s hvis du ikke tler melk kan du gjerne bruke mandelmelk eller soyamelk :)

 



 

Ingredienser

4 egg
2 ss agavesirup
4 ss rapsolje
1 dl havremel
2 dl havregryn
3 dl fibramel
5 dl mandelmelk
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver

 

Fremgangsmte

Jeg tok frem stavmikseren denne gangen, s hvis du har det kan du bare blande alle ingrediensene i en bolle og kjre p med stavmikser til rra er glatt og fin. La st og svelle i ca 10 min og stek i vaffeljern.

Server gjerne med nyrrt jordbrsyltety og friske br. NAM!

 



 

Hper det smaker! Ha en riktig god vaffeldag!

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#vafler #oppskrift #vaffeldagen #pske #mammahverdagen


Knallgode eltefrie brd som er raske lage 22.03.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Disse brdene er s enkle at hvem som helst klarer lage de! De krever lite oppvask og det tar kanskje 5 min slenge sammen deigen. Perfekt nr man har lyst p gode, saftige brd uten legge i s mye arbeidskraft for f de ;)

 



 

Ingredienser eltefrie brd

650 gr siktet speltmel / hvetemel
250 gr sammalt speltmel / sammalt hvetemel
60 gr solsikkekjerner
60 gr gresskarkjerner
50 gr sesamfr
100 gr linfr
1 ss salt
1 pk gjr
1 liter vann

 

Fremgangsmte

Rr sammen alle ingrediensene til en ls deig og la heve under et klede i 30 min.

Fordel deigen i 2 former som du smrer med olje eller smr. Str s over gresskarkjerner.

Hev i ca 45 min og stek p 225 gr i 40 min.

Ta brdene ut av formene og stek de opp ned p rist i ca 15-20 min til. Flg med mot slutten slik at de ikke blir for godt stekt. Dette er viktig for f den spr, deilige skorpen ;)

La de avkjle p rist og oppbevar p benken i et klede.

Frys de gjerne i halve brd, da holder skorpen seg bedre nr de tines opp igjen :)

 



Ha en fortsatt fin pske! 

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brd #oppskrift #pske #enklebrd #eltefrie #mammahverdagen #eltefriebrd

 


Hjemmelagde pskeegg som barna elsker! 21.03.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Psken er godt i gang for de aller fleste, mens andre m jobbe et par dager til fr noen etterlengtede feriedager flger. Vi skal ha bypske i r med familiebesk, og holder fortsatt p med oppussing av et vaskerom/bod som tar sin tid f ferdig. Vi hper at dette blir nogenlunde ferdig innen morgendagen, slik at vi slipper bruke psken til vre innendrs og at besket har et sted sove! Kjellerstua er nemlig overfylt av tingene som vanligvis str i boden.

 

Ettersom jeg er veldig svak for godteri i psken, har jeg n laget noen marsipanegg uten tilsatt sukker, inspirert av Linda Stuhaug sin oppskrift. Disse er veldig gode og begge barna mine elsker de, selv om hun ene vanligvis ikke spiser godteri ;) Jeg lover at du ikke kjenner smaken av dadler!



 

Ingredienser marsipanegg

110 gr mandler

60 gr saftige dadler (uten stein, helst de i lsvekt)

3 drper mandelessens

1 klype salt

----------------

Ca 50-100 gr sukkerfri sjokolade (evt valgfri / 70 % sjokolade)

 

Fremgangsmte

Kjr alle ingrediensene i en blender / foodprocessor. Det tar litt tid, ettersom mandlene m f ut oljen fr du fr en masse som kan formes. Tar du den for tidlig, kan de bli trre p smak.

Lag kuler eller egg, slik jeg har gjort her. Smelt sjokoladen over vannbad eller p svak styrke i mikroblgeovnen.

Ta en gaffel og dypp marsipaneggene nedi sjokoladen og sett p et fat kledd med bakepapir. Str gjerne litt fargerik strssel over, som jeg har gjort i videoen:

video:img3124

 

Avkjl i kjleskapet til sjokoladen har stivna.

Nyyyt!

 

Oppbevares i kjleskapet i 3-4 uker, dersom ikke alle eggene forsvinner med en gang ;)




 

Hper du og dine fr en nydelig dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#pskeegg #marsipanegg #hjemmelaget #mammahverdagen #pske
 


Fastelavnsboller: sukkerfrie og fiberrike 04.02.2016

Oppskrifter 4 kommentarer



P sndag er det fastelavn og da passer det fint bake fastelavnsboller, som kan nytes med god samvittighet!

Disse er sukkerfrie, fiberrike og med hjemmelaget vaniljekrem slik jeg liker dem. Du kan s klart bruke pisket kremflte om du nsker det istedet :)

Ingredienser bolledeig

Deigen har jeg laget tidligere, s den finner du her.

Om du vil ha den fiberrik, bruker du fibramel som du finner p flere matbutikker. Som oftest Kiwi/Meny og de store kjedene.

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)

3 eggeplommer

40 g sukrin+ (dobbelt s sterk som sukrin/sukrinmelis, som ogs kan brukes om duda bruker 80 gr av det istedet)

2 vaniljestenger

50 g maizena mel

Slik gjr du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frene med en teskje. Ha s bde fr og stengeropp i en gryte sammen med melk og sukrin+. La det koke forsiktig opp mens du rrer. Sett til side og la den avkjles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, fr du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrring og nr du ser at det begynner bli varmt, vil blandinga tykne. Da m du trekke den av platen og la dette avkjles. Sett i kjleskapet inntil bollene er helt avkjlte.

Del bollene i to, fyll med vaniljekrem og str over melis. Litt vanlig melisgr fint an til disse bollene,menhvis ikke du nsker noe som helst sukker kan du ogs bruke sukrinmelis.



Hper det smaker!

Lena-Marie :))

EMNER:

#fastelavnsboller#fastelavensboller#mammahverdagen#oppskrift#sukkerfri#bakst


Jordbr og blbrsmoothie: en av mine favoritter 01.02.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Ny dag og en ny mulighet til starte ukafriskt! Jeg syns det er veldig godt og forfriskende med smoothie til frokost, pluss at jeg enkelt kan forberede den dagen fr og f med meg frokosten i bilen p vei til jobb. Perfekt for en travel smbarnsmor!

En av mine favoritter er denne smoothien med jordbr, blbr og banan. Litt st, men ogs frisk p smak!

Ingredienser

2 sm beger Yoplait Dobbel 0% vanilje

5-8 frosne jordbr

2-3 ss frosne blbr

1/2 banan

2 ss kokosolje (eller rapsolje)

1 ts chiafr (kan utelates)

1 ts fibersirup clear /honning for ekstra sdme (kan utelates nr du bruker en moden banan)

2 ss sukkerfri saft (f.eks. ananas)

Vann til nsket konsistens (ca 1-2dl)

Slik gjr du

Om du nsker gjre klar smoothien dagen i forveien, kan du blande alt unntatt de frosne brene i blenderen og oppbevare i kjleskapet til neste dag. Tilsett s frosne br og blend til du fr en glatt smoothie!

Tips: har du ikke lyst bruke olje, kan du ogs benytte 5 ntter som f.eks. mandler eller lignende.



Ha en fin dag!

Lena-Marie :))

EMNER:

#smoothie#oppskrift#sunt#frokostpfarten#mammahverdagen#godtno


Supergod helgebakst: sukkerfrie skolebrd 30.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Disse bollene bakte jeg egentlig forrige helg, men ettersom lillemor har vrt syk hele uka ble det ikke tid til legge de ut fr n.

Oppskriften p deigen har jeg lagt ut tidligere og s fant jeg vaniljekremen p Linda Stuhaug sin blogg.

Vaniljekremen kan du med fordel lage i god tid fr du baker bollene og la det st i tett beholder i kjleskapet - den holder i flere dager :)

Ingredienser til bolledeigen

1 liter melk

150 g smr

100 g sukrin melis

25 g gjr

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper ogs)

1 egg

Slik gjr du

Varm opp melk, smr og sukrinmelis i en gryte til smret har smeltet og sett til side slik at du fr fingertemperatur.
Rr gjren ut i vsken og tilsett det trre. Nr dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i ca 1 time. Mens de hever, kan du lage vaniljekremen om du ikke allerede har laget den klar :)

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (dobbelt s sterk som sukrin/sukrinmelis, som ogs kan brukes om duda bruker 80 gr av det istedet)
2 vaniljestenger
50 g maizena (tips: bruker du 25 gr vil du f vaniljesaus istedet)

Slik gjr du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frene med en teskje. Ha s bde fr og stengeropp i en gryte sammen med melk og sukrin+. La det koke forsiktig opp mens du rrer. Sett til side og la den avkjles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, fr du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrring og nr du ser at det begynner bli varmt, vil blandinga tykne. Da m du trekke den av platen og la dette avkjles.

Nr bolledeigen har hevet ferdig, lager du boller og s en grop der vaniljekremen skal vre.

Fyll med vaniljekrem og la de etterheve i ca 30 min.

Stekes p 220 gr varmluft i ca 9-11 min.



Til pynt brukte jeg melis og kokos. NAM!

Hper det smaker og riktig god lrdag!

Lena-Marie :))

EMNER: #boller #oppskrift #skolebrd #sukkerfri #sunnbakst #mammahverdagen


Sunn(ere) havreruter med sjokolade 15.01.2016

Oppskrifter 4 kommentarer



Da var fredagen endelig her og siden kulda virkelig har sltt til for fullt n, ble det innedag igr kveld med litt baking. Jeg fikk s lyst lagehavreruter som de selger i kiosken p jobben min, men siden jeg forsker unng sukker tenkte jeg at jegmtte prve lage de uten noe tilsatt sukker.

Helt rlig ble disse sinnsyktgode p smak! Jentene mine (og meg selv) klarte ikke vente til de ble helt avkjlte, s vi smugspiste mens de fortsatt var litt varme.

Men devar enda bedre etter en natt i kjleskapet, s tror ikke de overlever lenge der ;)

Ingredienser

150 gr smr

6 dl havregryn

1 dl hvetemel

0,5 dl rapsolje

1 dl fibersirup gold / honning

0,5 ts maldonsalt / havsalt

3 drper stevia med vaniljesmak (evt 1 ts vaniljesukker)

2 ts bakepulver

5 ss sukrin gold / sukker

_________________

70% - 80 % sjokolade

20 gram mandler (ca 15-20 stk)

Slik gjr du

Start med smelte smret i en kjele. Tilsett s alt i kjelen, unntatt sjokoladen og mandlene. Rr godt sammen og bre massen utover bakepapir i en liten langpanneform. Den blir heve litt, s den trenger ikke vre s altfor tykk nr du er ferdig bre den utover plata. Bare nok til at den henger godt sammen.

Str hakkete mandler og hakket sjokolade p toppen.

Stek p 200 grader i ca 10-12 minutter. La avkjle fr du skjrer opp i sm ruter. Jeg fikk 15 ruter, men det avhenger s klart av hvor store biter du vil ha.

Oppbevares i boks i kjleskapet.



Hper det smaker og riktig god helg!

Lena-Marie :))

EMNER:
#havreruter #havrekjeks #sjokolade #mammahverdagen #sukkerfri#fitp30dager #oppskrift


Helgefrokost: Fitfocuse sin French Toast Casserole 10.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer



Hva er vel bedre enn en luksusfrokost nr helga kommer? Her i huset skal jeg ikke skryte av at vi har en lang og sen frokost, men jeg prver innimellom skape illusjonen av det iallefall ;) I dag vkna 2-ringengrytidlig (5.35), men vi klarte strekke oss til 7 ved at jeg la meg inne hos henne. Hva gjr man ikke for f slappe av litt lengre nr de vkner fr fuglene str opp?

Dagens frokost ble Fitfocuse sin French Toast Casserole, ettersom jeg forsker s godt jeg kan flge FIT p 30 dager ;)

Den falt virkelig i smak, ogmed 8 egg oppi er det kanskje ikke rart at jeg ble mett ganske fort! :)

Ingredienser

1/2 grovt brd

8 egg

5 dl melk (Fitfocuse brukte lettmelk, jeg brukte skummet melk)

1/2 ts vaniljepulver

2 ts kanel

6 ss sukrin gold (evt bruk vanlig sukker dersom du nsker det)

2 dl frosne br (jeg brukte skogsbr)

__________

Serveres med

Gresk yoghurt med vaniljesmak / vaniljeskyr
Br

Slik gjr du

Skjr opp brdet i store terninger. Ta halvparten over i en ildfast form (ikke altfor stor, ettersom min ble litt tynnere enn Fitfocuse sin). Str brene over brdet.

Bland restren avingrediensene og hell over brdet. Srg for at alt blir blandet godt. Til slutt sprer du resten av brdet over og trykk det godt nedi slik at alt er dekket av vsken. Er det ikke nok vske til dekke alt, br du nok spe p med litt mer melk.

La st i minimum 4 timer i kjleskapet, eller natten over slik jeg gjorde. Da er det bare steke den til frokosten dagen etter ;)

Dekk over med aluminiumsfolie og stek i 20 min p 170 grader.

Ta av folien, stek ytterligere 25-30 min. P slutten kan du gjerne grille den litt for f den crispy p toppen - men pass p at den ikke blir brent.



Serveres med gresk yoghurt med vaniljesmak/vaniljeskyr og br :)

Hper det smaker!

Lena-Marie :))

EMNER:

#frenchtoastcasserole #frokost #fitfocuse #oppskrift #helgefrokost #mammahverdagen


Nydelige, sunne og proteinrike rundstykker med blbr 01.01.2016

Oppskrifter 2 kommentarer



Da var vi kommet til rets frste dag i 2016 og jeg er veldig motivert for komme i gang med ett av mine ml: nemlig regelmessig trening. P mandag gr jeg i gang med FIT p 30 dager og sitter n og planlegger neste ukes matplan.

Ikveld bakte jeg derfor disse supergode rundstykkene som Fitfocuse har lagt ut for en god stund siden.

Oppskrift til ca 8 rundstykker

1/2 pakke gjr

2,5 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

2 ss fibersirup clear eller honning

2 dl blbr

1 lite beger cottage cheese

500 gram fibramel eller annet grovt mel

2 dl gresskarfr

1/2 dl kruskakli



Fremgangsmte:

Rr ut gjr i vann og salt.
Bruk stavmikseren p cottage cheese fr du tilsetter dette sammen med olje, fibersirup og fr.
Bland godt og rr inn blbrene. Bruker du frosne blbr, ville jeg ventet til slutt med tilsette de ettersom deigen blir helt bl.


Rr inn melet og kruskaklien og kna godt i ca10 minutter.


Deigen skal hevesi 30-60 minutter og stekes p 200 grader i ca 25 minutter. Jeg fikk 8 rundstykker av denne deigen, men du kan se an strrelsen og evt lage bare 6.

Hper de smaker!

Lena-Marie :))


Hjemmelagd marsinpan som ogs er sunn 21.11.2015

Oppskrifter Ingen kommentarer

I dag har vi hatt besk av mamma, s jentene hadde litt alenetid med bestemor mens jeg og Patrick dro avgrde for kjpe bursdagsgaver til desemberbarna vre. Da vi kom hjem, hadde jeg og Olivia avtalt lage marsipan som lrdagsgodt. S vi satte i gang mens lillesster Alma sov formiddagslur :) Utrolig koselig med litt kvalitetstid sammen og hunvar engasjert hele veien fra start til slutt! Disse ble s gode at jeg m lage ny porsjon nrmere jul og sette klar til julebesket kommer ;)

Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaug.

Hjemmelagd marsipan uten sukker <3

Ca 30 konfekthjerter eller 20 kuler

110 gr mandler

60 gr dadler uten sten

3-4 drper mandelessens

En klype salt

__________

Ca 100-150 gr 70% sjokolade eller velg en helt uten sukker
Ca 1-2 ts kokosolje

Bland ingrediensene i en blender/foodprocessor og kjr til mandlene har ftt ut litt "olje". Dette tar nok 5-10 minutters tid! Stopp gjerne underveis og dytt ned fyllet mot midten. Du kan enten rulle deigen til kuler og dyppe i sjokoladen, eller gjre som meg og fylle litt sjokolade i konfektformer, som du putter i fryseren i 1-2 min fr du fyller marsipan oppi og avslutter med litt sjokolade p toppen. Jeg smelter sjokoladen i vannbad og bruker kokosolje oppi for f sjokoladen flytende :)

La st i fryseren i ca 5-10 minutter til sjokoladen er helt avkjlt. Kan nytes med en gang! NAM!

Her ser du min snille hjelper midt i konfektlagingen ;)

Ha en fortsatt god lrdag!


Lena-Marie :))


Sjokoladetrfler - fin venninnegave og som sunn snacks 12.11.2015

Oppskrifter 6 kommentarer

Jeg la ut en oppskrift p snickerstrfler som er sukkerfrie og de falt veldig i smak her i huset, s jeg tenker dele en liten vri p denne oppskriften for de som ikke tler eller liker ntter :)



Sjokoladetrfler uten sukker

Til ca 15 stk

4-5 store dadler (80 gr)

15 gr kakao

35 gr havregryn

Evt 15 gr bokhvete (gir litt krnsj)

En knipe salt

Litt vann


Alt sammen kjres i en blender/foodprocessor, til massen er seig og mulig forme til kuler. Om den er litt for trr, tilsetter du gradvis litt mer vann. Pass bare p at den ikke blir for blt i konsistensen.

Lag kuler som du ruller i kokos eller kakao, putt i fryseren i en times tid og s er det bare nyte! De kan spises noen minutter etter at de er tatt ut av fryseren, eller oppbevares i kjleskapet i en tett beholder.

Kjempefin venninnegave om man putter de i et glass med bnd p! Mine 2 jenter elsker de og allemine vennersom har smakt p de sier at de er kjempegode :) Man kjenner virkelig ikke smaken av dadler!


Lena-Marie :))


hits