Godt nytt år og mine mål for det nye året 31.12.2015

Visdomsord Ingen kommentarer


Jeg var så heldig å få dele mine erfaringer med FIT på 30 dager med Fitfocuse sine lesere igår! VELDIG gøy at hun spurte akkurat meg :D

Mitt mål for 2016 er flere, men blant annet har jeg et mål om å komme i gang med regelmessig trening og derfor starter jeg året med FIT på 30 dager enda en gang. Det hjalp meg veldig i vår, men så sklei det ut igjen på høsten da jeg fikk en liten nedtur med mitt lave stoffskifte. Ikke så mye å gjøre noe med, annet enn å gi det tid. Og nå har jeg endelig litt overskudd og energi til å starte med treningen igjen :) OG ikke minst - LYSTEN til å komme i form!

Et annet mål for neste år, er å bruke litt mer tid til aktiviteter sammen med jentene mine. Forlenge julekalenderen vi hadde, med å gjøre små aktiviteter i løpet av uka :) Enten leke ute i mørket med lommelykter eller dra på kino, leke sammen og bare få litt kvalitetstid sammen!

I tillegg har jeg satt meg et økonomisk mål om å bli flinkere til å spare ;) Det blir vanskelig å få til nå i starten av året, ettersom vi har planer om å pusse opp et vaskerom, men etter DET kan vi spare igjen!

Nå skal vi handle siste rest til årets siste middag med gode venner - nemlig kalkun! Jeg gleder meg skikkelig til å kose oss i dag og ha en nogenlunde stressfri ettermiddag med god mat og hyggelig selskap.

Hva er dine mål for det nye året? :)

 

Ønsker deg et RIKTIG GODT NYTT ÅR! Tusen takk for at du har lyst å lese noe av det jeg legger ut her :) Det er kjempegøy å se at jeg har noen lesere!

 

Nyttårsklem,

Lena-Marie :))


Sukkerfrie kakemenn 23.12.2015

Jul Ingen kommentarer

Nå er det lillejulaften og barna mine er dessverre syke, men gleder seg stort til morgendagens happening! Kanskje kommer nissen på besøk? Hvem vet? Syns det er så koselig å lage litt julemagi for barna når de er så små at de syns dette er kjempespennende. Så vi snakker om nissen og håper at han dukker opp på døra vår imorgen med noen gaver ;)

Siden jentene har vært syke en del dager, måtte jeg bake disse kakemennene alene til tross for at eldste hadde veldig lyst å bli med. De klarte ikke å finne energi til å sitte ved bordet og stikke ut kakemenn, så det ble vel med 2-3 stykker på dem hver. Resultatet ble så som så, ettersom jeg glemte å røre ut sukrin gold i melkeblandingen, så det ble litt "klumpete". Jaja, ikke alltid man er like heldig med baksten ;)

Jeg har hentet oppskriften fra Linda Stuhaug sin kjempeinspirerende blogg og gjort litt om på den ut i fra det jeg hadde i skapet. Hun har så mye godsaker og veldig mye sunt og godt, så absolutt verdt å ta en titt innom der! :)

 

Oppskrift på kakemenn, ca 3 brett

60 g ekte smør
2 dl valgfri melk
1 ts hornsalt
110 g sukrinmelis (fås enten på Rema 1000 eller Kiwi, eller helsekost)
130 g sukrin gold (fås på Kiwi og helsekost blant annet)
ca 400 gr siktet hvetemel

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og la dette avkjøles noe før du tilsetter melk. Rør så inn sukrinmelis, sukrin gold, hornsalt og halvparten av det siktede hvetemelet. Tilsett resten av melet litt etter litt til deigen blir kompakt og smidig.

La deigen stå over natta i kjøleskapet, eller til nød minst 4 timer før du kjevler den ut på melet underlag til den er ca 0,5 cm tykk. Stikk så ut med former du har liggende og stek på bakepapirkledd brett 175 gr i ca 7-9 minutter. Følg gjerne med i forhold til hvordan din ovn er.

Kakene skal ikke bli gylne, bare porøse :) Da blir de skikkelig gode og myke når de avkjøles!
Ha en riktig god jul og nyt tiden sammen med dine kjære og nærmeste <3

 

Juleklem,

Lena-Marie :))


Kan jeg spørre.. er du gravid? 16.12.2015

Familielivet Ingen kommentarer

Dette spørsmålet har jeg fått et par ganger den siste måneden av både kjente og ukjente, og jeg blir en smule fortumlet når det gjelder hva min respons skal være..

Happy pregnant woman prepared to be mother
Licensed from: Lordalea / yayimages.com


Noen ganger får jeg lyst å si: ja, jeg har bare ikke fortalt det til noen enda!

Men som regel er det mitt ærlige svar de får, etterfulgt med en slags unnskyldning på hvorfor magen min kanskje er litt oppblåst og ser større ut enn jeg selv skulle ønsket.

Nei, jeg er IKKE gravid og har ingen konkrete planer om flere svangerskap. Det eneste disse spørsmålene har bidratt til nå, er at jeg har blitt mer bevisst på meg selv og bør ta tak i både kosthold og trening igjen etter en periode med både sykdom og lite energi..

Så min plan er å gjennomføre Fitfocuse sitt online kurs på nyåret, med mat- og treningsplan tilpasset meg og mine mål! :) Jeg hadde god erfaring da jeg deltok på Fitpå30 dager i vår og trenger det lille pushet til å komme i gang igjen.

Har du opplevd noe lignende og kjent på den samme følelsen?

 

Ha en nydelig dag!

 

Lena-Marie :))

 


Frost bursdag! 07.12.2015

Aktiviteter 2 kommentarer

Det har gått noen dager siden vi feiret Olivias 4-årsdag med Frost tema, men tenkte å dele noen av mine ideer og bilder med dere som har et barn hjemme som elsker Frost. Vi har kjørt bursdagene til jentene i 3 runder denne gangen, ettersom Olivia gjerne ville feire med barnehagebarna og vi har så stor familie.

Jeg hadde fått to ønsker fra bursdagsbarnet og det var at det måtte være blå bursdag og Elsa kake. Vel, jeg oppfylte nesten begge to ;) Det ble Anna barbiekake og innslag av blått!

Her er kaken, som jeg lagde ved å bake gulrotkake i rund form og skjære ut en rund del i midten, legge de andre delene i en sirkel nederst og bygge litt opp øverst med å blande kakebiter og glasur og bare smøre det opp rundt Anna. Kan også være lurt å pakke Anna inn i plastfolie rundt beina, så hun ikke blir så klissete! Til slutt smurte jeg ostekremen rundt hele kaka for å holde alt sammen, før jeg la fondant utenpå og dekorerte med blå glitterglasur på tube :)
Jeg lagde også boller med blå glasur, som jeg blanda av vanlig melisglasur med blå konditorfarge og strødde snøkrystallstrøssel oppå.Vi hadde blå saft som du får ved å blande en lys saft med blå konditorfarge. Stor suksess hos barna! De ble blå på tunga alle sammen og syns det var veldig gøy!

Så lagde jeg marshmallows på papirsugerør med smeltet sjokolade og strøssel oppå. Det ser ut som kjærlighet på pinne og barna spiste de opp på 1-2-3.


Av aktiviteter hadde jeg skrevet ut en del tegninger de satt og fargela underveis, jeg bare la fram fargeblyanter på bordet som de kunne bruke og dette skapte litt ro innimellom ventingen på varm maten.

I tillegg hadde jeg laget klar noen godteriposer (fås på Nille blant annet) med 3 marshmallows, noen små biter av rosiner som jeg hadde kuttet opp og lagt i plastfolie pluss 6 saltstenger. Av dette sa jeg at de kunne lage hver sin Olaf - noe de syns var veldig gøy å holde på med. Anbefales!

Jeg brukte fantasien og tok det jeg hadde liggende hjemme av pynt og dekorasjoner, men kjøpte inn en papirduk og engangstallerkener for å slippe litt oppvask. Enkelt og greit!Har du flere Frost ideer må du gjerne legge igjen en kommentar! :)

 

Lena-Marie :))


hits