Hjemmelagd marsinpan som også er sunn 21.11.2015

Oppskrifter Ingen kommentarer

I dag har vi hatt besøk av mamma, så jentene hadde litt alenetid med bestemor mens jeg og Patrick dro avgårde for å kjøpe bursdagsgaver til desemberbarna våre. Da vi kom hjem, hadde jeg og Olivia avtalt å lage marsipan som lørdagsgodt. Så vi satte i gang mens lillesøster Alma sov formiddagslur :) Utrolig koselig med litt kvalitetstid sammen og hun var engasjert hele veien fra start til slutt! Disse ble såå gode at jeg må lage ny porsjon nærmere jul og sette klar til julebesøket kommer ;)

Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaug.

Hjemmelagd marsipan uten sukker <3

Ca 30 konfekthjerter eller 20 kuler

110 gr mandler

60 gr dadler uten sten

3-4 dråper mandelessens

En klype salt

__________

Ca 100-150 gr 70% sjokolade eller velg en helt uten sukker
Ca 1-2 ts kokosolje

 

Bland ingrediensene i en blender/foodprocessor og kjør til mandlene har fått ut litt "olje". Dette tar nok 5-10 minutters tid! Stopp gjerne underveis og dytt ned fyllet mot midten. Du kan enten rulle deigen til kuler og dyppe i sjokoladen, eller gjøre som meg og fylle litt sjokolade i konfektformer, som du putter i fryseren i 1-2 min før du fyller marsipan oppi og avslutter med litt sjokolade på toppen. Jeg smelter sjokoladen i vannbad og bruker kokosolje oppi for å få sjokoladen flytende :)

La stå i fryseren i ca 5-10 minutter til sjokoladen er helt avkjølt. Kan nytes med en gang! NAM!

Her ser du min snille hjelper midt i konfektlagingen ;)

Ha en fortsatt god lørdag!


Lena-Marie :))


Ridning med barna 16.11.2015

Aktiviteter 2 kommentarer

I går hadde vi en fantastisk fin dag på Østlandet - sola skinte og varma faktisk enda :) Deilig søndagsvær! Vi var da så heldige at vi fikk lov å låne en ponni til jentene våre, med privat instruktør ;) Godt at vi kjenner noen som driver med hester, ettersom begge jentene er så gira på å ri!


Dagen ble derfor tilbragt på Blixland hestesenter og det var utrolig fint å få et ridehus for oss selv :) Olivia er ikke 4 år enda, men klarte faktisk å trave på egenhånd!! Såå stolte foreldre som stod på sidelinja og fulgte med! Hun er ikke redd for å prøve nye ting når det kommer til hester - nesten litt for uredd til tider. Da er det kanskje ikke så rart at lillesøster Alma også hadde veldig lyst å ri.
Som regel pleier hun å være ganske skeptisk til dyr - men hestene var hun ikke redd for. Rart det der!Alma ser kanskje litt skeptisk ut, men hun hadde ikke lyst å gå av da vi spurte om hun var ferdig å sitte på hesten! 
Det er sikkert ikke så mange som tør å la barna sine ri eller holde på med hester i så ung alder, men dersom ditt barn virkelig har lyst og du kjenner noen som kan la drømmen gå i oppfyllelse er dette noe jeg kan anbefale videre :) Vi ser gleden i øynene på begge to når vi er i stallen og de skal få lov (så langt det lar seg gjøre!) å velge de aktivitetene de selv syns er gøy å holde på med.
Så får tiden vise om det ender opp med hest eller ikke!

Ha en kjempefin kveld videre! :)

 

Lena-Marie :))

 


Sjokoladetrøfler - fin venninnegave og som sunn snacks 12.11.2015

Oppskrifter 6 kommentarer

Jeg la ut en oppskrift på snickerstrøfler som er sukkerfrie og de falt veldig i smak her i huset, så jeg tenker å dele en liten vri på denne oppskriften for de som ikke tåler eller liker nøtter :)Sjokoladetrøfler uten sukker

Til ca 15 stk

4-5 store dadler (80 gr)

15 gr kakao

35 gr havregryn

Evt 15 gr bokhvete (gir litt krønsj)

En knipe salt

Litt vann


Alt sammen kjøres i en blender/foodprocessor, til massen er seig og mulig å forme til kuler. Om den er litt for tørr, tilsetter du gradvis litt mer vann. Pass bare på at den ikke blir for bløt i konsistensen.

Lag kuler som du ruller i kokos eller kakao, putt i fryseren i en times tid og så er det bare å nyte! De kan spises noen minutter etter at de er tatt ut av fryseren, eller oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder.

Kjempefin venninnegave om man putter de i et glass med bånd på! Mine 2 jenter elsker de og alle mine venner som har smakt på de sier at de er kjempegode :) Man kjenner virkelig ikke smaken av dadler!


Lena-Marie :))


Tips til årets julekalender - rimelig og hyggelig for store og små 12.11.2015

Jul 4 kommentarer

Jula nærmer seg med stormskritt og jeg er en av de som starter planleggingen av julegavene allerede ved januarsalget! Haha. Skal innrømme at jeg syns det er greit å spare litt penger ved å fordele gavene jevnt utover året istedet for å storhandle i siste liten i desember og kanskje ende opp med å bruke dobbelt så mye penger enn jeg hadde tenkt. Vi har en stor familie, så det er mange gaver å handle inn. Det er jo hyggelig med noe hjemmelaget også, så noen av de voksne ender opp med spiselige gaver i år (uten å avsløre for mye) ;)

Christmas gift and ball
Licensed from: Yellowj / yayimages.com


Men over til det jeg tenkte å ta opp idag, er dette med julekalender. Mange barn ønsker seg nok julekalender og mine er kanskje litt for små til å skjønne at det er noe som heter julekalender, men jeg lagde det i fjor og har tenkt å fortsette tradisjonen i år. Jeg tenker at man må tilpasse den til sitt eget budsjett og tiden man har til rådighet :)

Jeg syns det er utrolig koselig å glede barna mine med noe jeg vet at de ønsker seg, samtidig som jeg tenker at de begynner å bli store nok til at vi kan sette i gang med en ny vri for julekalenderen vår. Hva med å lage en julekalender som ikke koster så mye penger, men som gir både store og små noe å glede seg over?

Først og fremst må man starte med å tenke gjennom hva sine egne barn syns er hyggelig og gøy å finne på. Mine barn liker å delta på kjøkkenet når jeg baker, de er glad i å bade, se på film, leke utendørs, spille spill, kle seg ut, tegne/male, lage telt innendørs osv. Det er da bakgrunnen for årets kalender, som jeg tenker skal bestå av både aktiviteter for barna og oss voksne, samtidig som det skal inneholde noen ting som jeg vet at de ønsker seg. Da blir det en god blanding av hyggelige ting vi gjør sammen og at de noen dager får ting som de kan leke med.

Et tips er da å henge opp små poser med tall på din julekalender, der du varierer mellom å lage lapper fra nissen der det står dagens aktivitet, gi de noen ting de kan kose seg med eller lage hjemmelaget godteri (som disse trøflene som mine jenter elsker)!

Varier med det du syns passer ut i fra deres hverdag og tid :) Jeg tenker at vi skal ha filmkveld etter barnehagen med en ny DVD som de får i kalenderen, dra ut i skogen og lage bål der vi griller pølser/marshmallows, kose oss med pepperkakebaking og lage rundstykker sammen, spille prinsesseLotto, kanskje lage noen små julegaver til nærmeste familie og dra i bassenget etc.
Begge jentene mine trenger også en hårklipp snart, så tenker at vi skal dra med de til en frisør en lørdag (noe jeg vet storesøster har veldig lyst til).

Bauble
Licensed from: yucas / yayimages.com


Det er også veldig koselig å kjøpe juletre sammen når det nærmer seg jul, så vi skal sette av en søndag til å dra et sted der vi kan plukke ut treet selv og så arrangererer gården både hest og sledekjøring, aking og litt aktiviteter for barna samtidig :) Kjempekoselig! Ta en titt her om det er noe du og din familie også vil finne på!

Jeg tror barna setter mer pris på å få tid sammen med oss voksne enn masse småtterier de egentlig ikke trenger, så jeg skal prøve å legge opp til mange små aktiviteter hver dag i desember - så godt det lar seg gjøre iallefall :)

Håper dette ga deg noen ideer om hva du vil gjøre ut av årets julekalender!

Kommenter gjerne om du har andre tips - de tas imot med glede og takknemlighet :)


Lena-Marie :))

 


Panna Cotta med bringebærcoulis - helt sukkerfri! 09.11.2015

Oppskrifter 6 kommentarer

Vi hadde pinnekjøttmiddag i helga (vet det er tidlig for mange, men vi spiser det ikke på julaften og kanskje bare 1 dag i jula), så da søkte jeg etter en sunn dessert vi kunne ha etter maten. Valget falt på en sukkerfri panna cotta med bringebærcoulis som jeg fant på Linda Stuhaug sin blogg. Resultatet ble en utrolig frisk og god dessert, som jeg virkelig anbefaler etter en "tung" middag :)Ingredienser panna cotta (ca 4-6 porsjoner)

4 dl melk (jeg brukte ekstra lett)

4 dl gresk yoghurt/kesam/mager kesam

2 vaniljestenger

6 ts sukrin+ (kan erstattes med annen søtning som tilsvarer 12 ts sukker)

6 gelatinplater

 

Start med å dele vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stengene sammen med melk og sukrin+ oppi en kjele og varm det opp på svak varme. Sett kjelen til side rett før det begynner å koke.

Bløtlegg gelatinplatene i ca 5 minutter mens melkeblandinga står og godgjør seg og får ut mest mulig smak. Klem så vannet ut av gelatinplatene, legg de i melka og sil over i en bolle.
La dette avkjøles litt før du blander i yoghurt/kesam. Hell over i porsjonsformer og sett kaldt i 3 timer i kjøleskapet eller 1 time i fryseren + kjøleskapet etterpå. Kan godt oppbevares i kjøleskapet i noen dager :)

 

Ingredienser bringebærcoulis (4-6 porsjoner)

300 gr fryste bringebær

1,5 dl vann

30 gr sukrin+ (eller annen søtning som tilsvarer 60 gr sukker)

Ha alt i en kjele og sett på middels varme. Rør godt til det ser ut som en tykk saus. Ikke la den koke, men bare bli varm. Mos med stavmikser eller i blender til du får en jevn saus og avkjøl i kjøleskapet.

 

Genialt å lage på forhånd når man skal servere dessert til mange gjester! Er utrolig lettvint når man bare kan ta fram panna cotta'en rett før servering, helle på bringebærcoulis, litt bær og servere med en gang! Sånt liker vi :)

Ha en riktig fin kveld!

 

Lena-Marie :))


Sukkerfrie, laktosefrie og glutenfrie snickerstrøfler 09.11.2015

Oppskrifter 4 kommentarer

Nå har det gått en liten stund siden jeg la ut en ny oppskrift, så tenkte å dele denne sunne snacks'en med dere!

Jeg kom over denne oppskriften hos Linda Stuhaug på sukkerfrie trøfler med peanøtter som er supergode! Smaker nesten snickers, men inneholder masse sunt for kroppen da de er laget av dadler - men ikke bli skremt av disse! Jeg er ikke noe fan av å spise kun dadler, men her kjenner man ikke smaken i det hele tatt! :) Så det er bare å hive deg rundt og lage disse - for det tar maks 10 minutter pluss litt tid i frysern.

Ingredienser til ca 10-15 kuler, alt ettersom hvor store du lager de

Kjør alt i en blender/foodprocessor slik at det blir en jevn og klumpfri masse. Form små kuler i hendene og rull gjerne til slutt i kokos, hakkete peanøtter eller kakao. Alt ettersom hva du liker :) Settes i fryseren og er klare til å spises etter en times tid! De kan fint oppbevares i fryseren og tas ut rett før de skal spises, eller så holder de seg også veldig godt i en tett beholder i kjøleskapet.


Disse inneholder ikke tilsatt sukker, gluten eller melk og dersom du ikke tåler nøtter, kan du fint droppe det og heller tilsette kjerner (pinjekjerner, solsikkekjerner eller gresskarkjerner).

Tips: lag disse klare før jul og gi bort i julegave i et Norgesglass eller lag til deg selv og ta frem når du får uventet kaffebesøk ;)

Håper de smaker! Mine jenter elsket disse og syns de var bedre enn is :DLena-Marie :))


Man vet aldri hva morgendagen bringer... 05.11.2015

Visdomsord 2 kommentarerJeg ble smertefullt mint på idag at man aldri vet hva som kommer til å skje, før det faktisk skjer..

I hverdagens stress og rutiner glemmer jeg støtt og stadig å nyte tiden med mine nærmeste. Jeg tar for gitt at alle rundt meg er her imorgen også og glemmer å fortelle de hva de betyr for meg. Er det ikke slik for de fleste? Jeg forteller barna mine hver dag at jeg er glad i dem før de skal legge seg og før vi sier hadet om morgenen. Og mannen min får et hadet kyss - ofte etterfulgt med "glad i deg/ha en fin dag".
Men det jeg burde gjøre er å fortelle de hvorfor jeg er så glad i dem og hva jeg setter så enormt pris på - for det er nok ikke så ofte at jeg gjør akkurat det. Det skal jeg ærlig innrømme..

Så mitt lille budskap ikveld er at du gjør det samme som meg - gir dine kjære et god natt kyss og forteller dem hvor mye de betyr for deg <3


God natt!

Lena-Marie :))


hits