Horn med ost og skinke; perfekte i matpakken 27.09.2016

Oppskrifter 3 kommentarer



 

Da var tirsdagen snart over og ny uke er godt i gang her i hus! Helga vr var fylt med mye hesteaktiviteter, noe som bde store og sm syns er utrolig koselig holde p med :) Vi har derfor valgt binde oss til en hest en dag i uka - noe vi er veldig spente p hvordan blir g nr kulda setter inn for fullt. En ting er jo dra ut p tur i nydelig hstvr som vi har hatt n, men en helt annen nr vinteren og det kalde, gufsne vret slr til.

Vi gr derimot hsten og vinteren i mte med godt mot og hper at jentene vre opprettholder hesteinteressen i bde godt og drlig vr ;)

Men, over til dagens bakverk! Jeg fikk s innmari lyst til bake ost og skinke horn, s da heiv jeg meg rundt og satte en deig igr imorges. Resultatet ble helt nydelig, om jeg skal si det selv. De er s klart best nr de er helt ferske og varme, men de gjr seg ogs veldig godt som innhold i matpakken! Bare frys ned de du fr til overs, s tar du de opp kvelden fr de skal i matpakken. De kan ogs varmes litt i mikro eller stekeovnen fr servering - da blir de nesten som om de ferske :)

 

Ingredienser

450 gr fibramel
450 gr hvetemel
25 gr fersk gjr
2 ss honning
1 ts salt
1 egg
50 gr smr
5 dl melk

--------------------
Fyll:

Skinke
Ost
Smr

1 egg til pensling
evt sesamfr/valmuefr
 



 

Fremgangsmte

Frst smuldrer du gjren i en liten skl sammen med honningen. La den st p benken til den er lst opp og blir flytende.
Smelt smr i en kjele, tilsett melka og lettvispet egg. La denne blandingen varmes opp til 37 gr.
Hell s det vte i bollen, sammen med gjrblandingen, fibramel og salt. Bland godt fr du tilsetter ca 400 gr hvetemel, men holder igjen resten av hvetemelet for se hvor vt deigen din blir.
Elt godt i ca 10 min. La heve i ca 45 min. 

Del deigen i 3 deler og kjevle alle delene ut til sirkler. Bruk pizzaskjrer og lag 8 like store trekanter. Ta en klatt med smr under skinken og s osten opp der igjen. Rull fra den bredeste delen og innover mot tuppen. Legg p stekebrett med bakepapir under. La etterheve i ca 30 min.

Pensle med egg og dryss evt litt sesamfr eller valmuefr p toppen.
 

Stek p 225 gr i ca 8-12 min, alt ettersom hvor store de er.

Avkjl p rist og putt i fryseren med en gang de blir avkjlte, dersom de ikke skal spises opp i lpet av en dag :) De holder seg best om de fryses og s tines opp igjen.

 

Lag deg en nydelig kveld videre og nyt hornene om du hiver deg rundt i baking! ;)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#horn #rundstykker #bakst #grovbakst #mammahverdagen #oppskrift


Halvgrove, saftige brd og rundstykker med kefir 12.09.2016

Oppskrifter 5 kommentarer

Da var enda en helg oversttt og vi var store deler av dagen innendrs igr, ettersom vi hadde sykdom i hus. Derfor ble jeg litt rastls p ettermiddagen og fant ut at jeg skulle prve meg p brd med kefir. Jeg googlet meg frem til en oppskrift p rundstykker, men har utelatt en del fra oppskriften og lagt til det melet jeg hadde tilgjengelig i skapet.

Resultatet ble disse herlige, saftige rundstykkene og 2 gode brd!



Halvgrove brd og rundstykker med kefir

Ingredienser

1 liter kefir
6 dl vann
2 ss honning
0,5 dl rapsolje
1,5 pk fersk gjr (evt 1 pk trrgjr)
800 gr fullkornshvetemel (fibramel)
400 gr siktet rugmel
200 gr grovbakst
4-500 gr hvetemel
50 gr linfr
2 ss salt

 

Fremgangsmte

Tilsett gjr oppi honningen og la det ligge inntil gjren har smeltet, men bruker du trrgjr kan du la det st p benken og godgjre seg.
Varm opp kefir og vann til fingertemperatur, ca 37 gr.
Bland olje og gjr sammen med kefir og vann. Tilsett s de trre ingrediensene litt etter litt og rr godt rundt til du fr en fast, men litt klissete deig. Hold igjen noe av hvetemelet til utbakingen.

La st og heve til dobbel strrelse. Jeg lot den st ca 1 time fr jeg bakte ut 2 brd og 12 rundstykker. Mine former er ca 1,5 liter s om du har 2 liters former kan du nok lage litt strre brd enn meg og s fr du litt frre rundstykker istedet :)

Snitt rundstykkene i kryss fr etterheving i ca 30 min. Brdene kan du snitte p tvers fr etterheving i ca 40 min. Jeg stekte rundstykkene frst og s brdene til slutt, derfor litt mer heving p brdene.
​Pensle med egg og dryss over siktet hvetemel.
 

Stekes p 220 gr. Rundstykkene i 15-18 min midt i ovnen, men tiden avhenger av strrelsen.
Brdene i ca 45 min p nederste rille, men ogs her vil tiden avhenge av strrelsen p brdene dine.
 


 

Nytes nr de har blitt litt avkjlte, med favorittplegget <3 Enjoy!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brd #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift #bakst

 


hits