Horn med ost og skinke; perfekte i matpakken 27.09.2016

Oppskrifter 3 kommentarer 

Da var tirsdagen snart over og ny uke er godt i gang her i hus! Helga vår var fylt med mye hesteaktiviteter, noe som både store og små syns er utrolig koselig å holde på med :) Vi har derfor valgt å binde oss til en hest en dag i uka - noe vi er veldig spente på hvordan blir å gå når kulda setter inn for fullt. En ting er jo å dra ut på tur i nydelig høstvær som vi har hatt nå, men en helt annen når vinteren og det kalde, gufsne været slår til.

Vi går derimot høsten og vinteren i møte med godt mot og håper at jentene våre opprettholder hesteinteressen i både godt og dårlig vær ;)

Men, over til dagens bakverk! Jeg fikk så innmari lyst til å bake ost og skinke horn, så da heiv jeg meg rundt og satte en deig igår imorges. Resultatet ble helt nydelig, om jeg skal si det selv. De er så klart best når de er helt ferske og varme, men de gjør seg også veldig godt som innhold i matpakken! Bare frys ned de du får til overs, så tar du de opp kvelden før de skal i matpakken. De kan også varmes litt i mikro eller stekeovnen før servering - da blir de nesten som om de ferske :)

 

Ingredienser

450 gr fibramel
450 gr hvetemel
25 gr fersk gjær
2 ss honning
1 ts salt
1 egg
50 gr smør
5 dl melk

--------------------
Fyll:

Skinke
Ost
Smør

1 egg til pensling
evt sesamfrø/valmuefrø
  

Fremgangsmåte

Først smuldrer du gjæren i en liten skål sammen med honningen. La den stå på benken til den er løst opp og blir flytende.
Smelt smør i en kjele, tilsett melka og lettvispet egg. La denne blandingen varmes opp til 37 gr.
Hell så det våte i bollen, sammen med gjærblandingen, fibramel og salt. Bland godt før du tilsetter ca 400 gr hvetemel, men holder igjen resten av hvetemelet for å se hvor våt deigen din blir.
Elt godt i ca 10 min. La heve i ca 45 min. 

Del deigen i 3 deler og kjevle alle delene ut til sirkler. Bruk pizzaskjærer og lag 8 like store trekanter. Ta en klatt med smør under skinken og så osten oppå der igjen. Rull fra den bredeste delen og innover mot tuppen. Legg på stekebrett med bakepapir under. La etterheve i ca 30 min.

Pensle med egg og dryss evt litt sesamfrø eller valmuefrø på toppen.
 

Stek på 225 gr i ca 8-12 min, alt ettersom hvor store de er.

Avkjøl på rist og putt i fryseren med en gang de blir avkjølte, dersom de ikke skal spises opp i løpet av en dag :) De holder seg best om de fryses og så tines opp igjen.

 

Lag deg en nydelig kveld videre og nyt hornene om du hiver deg rundt i baking! ;)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#horn #rundstykker #bakst #grovbakst #mammahverdagen #oppskrift


Halvgrove, saftige brød og rundstykker med kefir 12.09.2016

Oppskrifter 5 kommentarer

Da var enda en helg overstått og vi var store deler av dagen innendørs igår, ettersom vi hadde sykdom i hus. Derfor ble jeg litt rastløs på ettermiddagen og fant ut at jeg skulle prøve meg på brød med kefir. Jeg googlet meg frem til en oppskrift på rundstykker, men har utelatt en del fra oppskriften og lagt til det melet jeg hadde tilgjengelig i skapet.

Resultatet ble disse herlige, saftige rundstykkene og 2 gode brød!Halvgrove brød og rundstykker med kefir

Ingredienser

1 liter kefir
6 dl vann
2 ss honning
0,5 dl rapsolje
1,5 pk fersk gjær (evt 1 pk tørrgjær)
800 gr fullkornshvetemel (fibramel)
400 gr siktet rugmel
200 gr grovbakst
4-500 gr hvetemel
50 gr linfrø
2 ss salt

 

Fremgangsmåte

Tilsett gjær oppi honningen og la det ligge inntil gjæren har smeltet, men bruker du tørrgjær kan du la det stå på benken og godgjøre seg.
Varm opp kefir og vann til fingertemperatur, ca 37 gr.
Bland olje og gjær sammen med kefir og vann. Tilsett så de tørre ingrediensene litt etter litt og rør godt rundt til du får en fast, men litt klissete deig. Hold igjen noe av hvetemelet til utbakingen.

La stå og heve til dobbel størrelse. Jeg lot den stå ca 1 time før jeg bakte ut 2 brød og 12 rundstykker. Mine former er ca 1,5 liter så om du har 2 liters former kan du nok lage litt større brød enn meg og så får du litt færre rundstykker istedet :)

Snitt rundstykkene i kryss før etterheving i ca 30 min. Brødene kan du snitte på tvers før etterheving i ca 40 min. Jeg stekte rundstykkene først og så brødene til slutt, derfor litt mer heving på brødene.
​Pensle med egg og dryss over siktet hvetemel.
 

Stekes på 220 gr. Rundstykkene i 15-18 min midt i ovnen, men tiden avhenger av størrelsen.
Brødene i ca 45 min på nederste rille, men også her vil tiden avhenge av størrelsen på brødene dine.
 


 

Nytes når de har blitt litt avkjølte, med favorittpålegget <3 Enjoy!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brød #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift #bakst

 


hits