Hvordan få tid til trening som småbarnsmor? 30.09.2015

Aktiviteter Ingen kommentarer

Dette spørsmålet går igjen flere steder og jeg vil gjerne dele mine beste tips for å få hverdagen til å gå opp når man har barn. Jeg kan bare snakke for meg selv i denne saken og hva som funker best for meg, men det kan jo hende at flere kan benytte seg av mine små tips i hverdagen!

  1. Stå opp før barna og tren i 20-30 minutter. Dette innebærer for min del at jeg må opp kl.5.15 dersom jeg skal rekke å dusje også før jentene mine våkner. Huff, det er tidlig! tenker du nok! Og det gjorde jeg også de første gangene. Men nå er det ikke like ille når klokka ringer, fordi jeg har bestemt meg dagen før at jeg har lyst å trene. Da er det bare å hive på seg treningsklær og gå ned i kjellerstua, sette på musikken og komme i gang :)

  2. Finn en treningsform du syns er gøy! Jeg har oppdaget Tabata for en stund siden og elsker det :) Du kan finne mange gode øvelser på Fitfocuse sin blogg under kategorien "Trening". Det beste av alt er at det er høy intensitet og jeg kan gjøre det stort sett hvor som helst. Man trenger ikke så mye, men en form for vekt kan være kjekt og en treningsmatte. Ellers bruker man sin egen kropp i de fleste øvelsene.

  3. Litt trening er bedre enn ingen trening. Dette mottoet lever jeg etter, fordi noen ganger er ukene så hektiske at jeg ikke rekker alt jeg egentlig hadde lyst til. I går fikk jeg f.eks. kun trent Tabata i 12 minutter (svetten rant, så jeg følte jo at jeg hadde trent), mens idag våkna yngste datteren min kl.05.25, akkurat i det jeg skulle kle på meg treningstøyet. Da ble det ikke tid til trening, så får heller prøve igjen ikveld eller imorgen tidlig. Sånn er det bare å være småbarnsmor! Man rekker ikke alt - alltid! :)

  4. Vær aktiv med barna dine når du kan. De kan sykle, du kan løpe - dere kan gå tur i skog og mark, leke "har'n/sisten" eller hoppe med tau, strikk eller lage paradis ute. Masse gøy man kan finne på som ikke nødvendigvis er hard trening, men man får iallefall bevegd seg noe!

 Lena-Marie :))


Gode og sunnere Sara Bernard 25.09.2015

Oppskrifter Ingen kommentarer

I dag startet jeg morgenen med en løperunde på tredemølla som jeg har plassert i kjellerboden. Utrolig deilig start på ukas siste arbeidsdag! Anbefales virkelig å starte dagen med trening før ungene står opp, hvis man har mulighet til det :)

Så over til dagens kakeoppskrift: sunnere Sara Bernard etter Fitfocuse sin oppskrift. Mektige, gode og perfekt til lørdagskosen imorgen :)

Sara Bernard

 

Bunnen:

100gram kokosmasse

1 eggehvite

1 ss olje

1 ss fiber sirup eller 2 ss honning/agavesirup

 

Fremgangsmåte:

Rør sammen alt. 

Lag ca 7 like store kuler.

Trykkes nogenlunde flate på et bakepapir og stekes midt i ovnen på 220 grader i  ca 6-8 minutter. Følg med på de etter 5-6 minutter om de begynner å bli brune.

 

Fyll:

10 aprikos / dadler uten sten

2 ss varmt vann

2 ss kakao

1 dl mandler

1 ss melk

                

70% sjokolade 

 

Start med å legge aprikosen/dadlene i det varme vannet.

Mal så mandlene til mel med en stavmikser/blender.

Bland mandelmel og kakao.

Kjør sammen med aprikosen/dadlene og melken til du får en seig sjokoladekrem. Bruk enten stavmikser eller blender.

 

Når bunnene er avkjølt fordeler du sjokoladekremen oppå og setter kakene i fryseren i en time.

 

Kakene dyppes i smeltet sjokolade (70%) og oppbevares i fryseren. Ta de ut ca 30 minutter før de skal serveres.

Kan også så klart nytes med en gang du har tatt på sjokoladetrekket :)Nyyt og god helg!!

 

Lena-Marie :))


Gøyale eksperimenter for barn 18.09.2015

Aktiviteter 2 kommentarer

Jeg ble tipset om en nettside fra noen av de ansatte i barnehagen vår, som heter nysgjerrigper.no. Etter å ha tittet innom der, var det en del av de eksperimentene som jeg føler for å dele videre til dere som kanskje skal ha planleggingsdag i barnehagen idag slik som oss, eller bare vil finne på noe gøy i helga!

Early education
Licensed from: shalamov / yayimages.com


Luftkanon!

Dette trenger du

En tom Pringles-boks, en ballong, litt teip og en saks eller kniv.

Dersom du ønsker å gjøre den ekstra fin og stilig, kan du dekorere den med noen klistremerker/knapper/glitter, male eller tegne på den og feste litt fint gavepapir rundt.

Slik lager du luftkanonen

Først skjærer du metallbunnen ut av en tom Pringles-boks. Så trekker du ballongen over bunnen og fester godt med kraftig teip. Ballongen skal sitte stramt som et trommeskinn. Nå skal du skjære eller klippe et lite rundt hull midt i plastlokket. Det er viktig at hullet er rundt med jevne kanter, og at det er plassert midt i lokket. Sett lokket på boksen, og luftkanonen er klar!

Så kan du tenne et stearinlys og teste hvor langt unna du kan stå for å slukke lyset med luftkanonen! :)

 

Levende papirblomster


Dette trenger du

Hvitt papir, fargeblyanter, saks og en bolle med vann.

Slik gjør du det

1. Klipp ut noen blomster som på tegningen her.

2. Fargelegg innsiden av blomstene. Kanskje du vil skrive en liten hilsen til noen inni blomsten?

3. Brett bladene inn mot midten.

4. Legg blomsten i en skål med vann og vent en stund. Hva tror du skjer med blomstene? Mens du venter, kan du jo lage deg et par hypoteser som du kan sjekke ut.

5. Hva skjedde? Stemte noen av hypotesene dine?

 

Dansende rosiner

Raisins and Grapes
Licensed from: StephanieFrey / yayimages.comDette trenger du

Mineralvann med kullsyre og rosiner

Slik gjør du det

Legg rosinene i et høyt glass. Pakk dem godt sammen og fyll mineralvann i glasset. Følg med på rosinene. Hva skjer da? Jo, rosinene begynner å flyte oppover i glasset sammen med boblene! Så snart den treffer vannflaten, forsvinner boblene og rosinene faller ned til bunns igjen.

 

Blåsefri ballong

Balloons
Licensed from: Ockra / yayimages.com


Denne er litt moro for barna. Inngå et veddemål der du sier at du klarer å blåse opp en ballong uten at du blåser i den, eller bruker pumpe av noe slag. Du skal se at de blir imponerte når du vinner veddemålet!

Dette trenger du

Eddik, natron, flaske og ballong

Slik gjør du det

Bland natron og eddik i flasken og tre ballongen over flasketuten. Gassen som blir dannet kommer til å blåse opp ballongen for deg!

 

Har du noen andre kreative eksperimenter, så del gjerne i kommentarfeltet :)

 

Lena-Marie :))


Karsten og Petra på safari 13.09.2015

Aktiviteter Ingen kommentarer

Da var enda en uke fløyet avgårde og vi avsluttet denne uken med å dra på kino, jeg og eldstejenta på snart 4 år pluss hennes venninne. Kjempekoselig søndagsaktivitet når været ikke er helt på topp!

Vi valgte å se Karsten og Petra på safari - noe begge jentene likte veldig godt. Har lest blandede kommentarer i forhold til innholdet i filmen og må si at for disse jentene på snart 4 og 5 år, var det midt i blinken :) De koste seg og smålo innimellom og snakket ivrig om filmen etter vi gikk ut av kinosalen, så av og til må man nesten bare se filmen selv for å gjøre seg opp egen mening om den var bra eller ei ;) Tipper at unger i den alderen ikke tenker så mye gjennom handlingen i seg selv, men at det skapes noen minneverdige øyeblikk - som helt til slutt da det endte godt allikevel og alle ble venner ;)
Lena-Marie :))


Speltlompe enchiladas 01.09.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

Nå har det gått noen dager siden forrige blogginnlegg og i mellomtiden har vi vært på reise i Kristiansand og Mandal hos familie. Nå er derimot hverdagen tilbake og jeg tenkte å dele en veldig god og rask middag, som kan forberedes kvelden før om man har dårlig tid på ettermiddagen! Genialt for oss i tidsklemma iallefall ;)

 Speltlompe Enchiladas
3-4 personer

1 pakke speltlomper (beregner 2 lomper per voksen, 1 per barn)

1 karbonadedeig (400gr)

1-2 ts hjemmelaget tacokrydder/1 pk ferdig tacokrydder

1 rød løk

1 rød paprika

1 boks mais

100-150 gr revet ost

1 boks lett rømme

1 stk Chunky Salsa el. lignende

 Start med å sette ovnen på 220 gr over/undervarme. Stek karbonadedeigen og bland i tacokrydder. Hakk opp paprika og rød løk.

Fyll speltlompene med karbonadedeigen, paprika, mais, litt ost og rød løk. Kan gjerne også ha litt salsa inni dersom du ikke lager dette til barna.

Rull sammen, legg i en ildfast form og strø litt mais og revet ost på toppen. På de voksnes lomper kan man også ha litt ekstra salsa for mer smak.

Stek i ca 10 minutter, helt til osten er gyllen og lompene begynner å bli litt sprø.

 

Server gjerne med lett rømme til. Om du vil ha ris og salat ved siden av er det også godt! :)

 

Lena-Marie :))


hits