Smuldrepai - sukkerfri 26.08.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

I dag kom jeg over en kjempefin, nyoppstartet matlagingsside for barn: matstart.no!

Jeg tittet litt p oppskriftene de har lagt ut og m si at jeg likte den veldig godt :) Forklarende, gode oppskrifter med vanskelighetsgrad for barna. Bilder med redskaper og hvordan man skal gjre fra A til var kjempelurt! Tips til dere med litt strre barn som kan st p kjkkenet alene eller lage mat under oppsyn ;)

Mens jeg skte litt rundt, kom jeg da over en smuldrepai og tenkte at man burde klare lage den sukkerfri! S n har jeg testet ut en smuldrepai laget med sukrin gold istedet for brunt sukker og m si at resultatet ble vellykket! :) Perfekt nr man er p sukkerfri diett, som jeg forsker s godt jeg kan vre n om dagen, og vil ha noe stt allikevel :)







Smuldrepai med br - sukkerfri

Til ca 2-3 porsjoner (kan dobles for stor ildfast form)

100 gr smr

2 dl havregryn

1 dl hvetemel

1 dl sukrin gold (evt brunt sukker om du vil ha sukker)

200 gr fryste blbr

150-200 gr fryste bringebr

Ca 40 gr sukrin/sukrin gold

0,5 ss potetmel

Sett stekeovn p 200 gr, over og undervarme.

Smelt smret i en kjele p middels sterk varme. Mens det smelter, blander du havregryn, hvetemel og sukrin gold i en bolle.

Bland smret i bollen til du fr en litt fast konsistens.

Hell de fryste brene i ildfast form, bland i sukrin gold/sukrin og str til slutt over potetmel og bland godt.

Avslutt med bre paideigen p toppen av brene til du fr et lokk som dekker alle brene.

Stekes p nederste rille i ca 25-30 min alt ettersom hvordan ovnen din er. Den skal vre gyllen brun p toppen nr den er ferdig :) La st til avkjling i ca 5 min fr servering.

Nytes gjerne med is eller vaniljekesam ;)



Lena-Marie :))


Hjemmelaget Nutella og Nutellakake - sukkerfri 25.08.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

Denne oppskriften har jeg lengtet lenge etter teste ut og idag hadde jeg tid til lage Nutella fr jeg hentet barna i barnehagen.

Det er en oppskrift jeg har funnet p Fitfocuse sin blogg, som s mange andre oppskrifter jeg har testet ut av de som er sukkerfrie ;)

Dersom du i tillegg nsker lage en kake ut av dette, kan du bruke enten halvparten av oppskriften og mikse med 2 egg eller bruke hele oppskriften og mikse med 4 egg. Enkel sjokoladekake som smaker nyydelig!

Nutella

5 dl hasselntter (ca 200 gram i posen jeg brukte og da gikk hele posen med)

1 dl honning / 0,5 dl sukrin gold (brukte Akasie honning)

1 dl vann (pass p mengden og ta litt og litt)

3 ss bakekakao



Start med sette p ovnen p 180 gr.

Rist hasselnttene i ovnen i ca 8-10 min. Mine ble ganske brune etter 10 min, s flg med p slutten. Sett til avkjling.

Kjr de i en blender / food processor til nttene er godt mikset og du ser at det begynner komme litt vske (olje) i bunnen. Miks kakao sammen med nttene.

Tilsett honningen (eller sukrin gold) og til slutt jevner du ut med vannet til riktig konsistens. Den skal se flyelsmyk ut - som Nutella du kjper i butikken :)

N kan du enten spise den herlige Nutellaen p ferskt brd - som er fantastisk godt!

Eller, du kan varme den opp i en liten kjele og blande i egg for lage kake.

Nutella kake

Liten form p ca 15 cm:

250 gr Nutella (halve porsjonen)
2 egg

Stor form p ca 23 cm:

500 gr Nutella (hele porsjonen)
4 egg

Varm Nutella i kjelen, tilsett eggene og visp til de er godt blandet inn. Hell over i form og stekes p 180 gr nederst i ovnen i ca 30 min med liten form og ca 40-45 min med stor form. Min stekte litt for lenge i stor form, s flg med mot slutten slik at kaka ikke blir for trr :)




Serveres med deilige jordbr eller andre br du liker - og gjerne dryss melis over kaken nr den er avkjlt.

Nyyyt! <3

Lena-Marie :))


Aktiviteter for barn innendrs 24.08.2015

Aktiviteter 1 kommentar

I dag kom regnet igjen til stlandet, sammen med bde lyn og torden.

Tenkte dele noen av vre innendrsaktiviteter for slike dager og tar gjerne i mot tips fra dere!




Sunne pannekaker etter lpetur 19.08.2015

Oppskrifter 1 kommentar

I kveld ble jeg spurt om jeg ville vre med jogge en tur til Steinbruvann her i Nittedal og takket ja selv om jeg ikke hadde tenkt trene idag. Det ble en tung, lang oppoverbakke helt opp til vannet - men for en utsikt nr vi kom fram :) Deilig sommertemperatur n p kvelden!



Etter en times lping trenger man jo litt pfyll av energi, s jeg lagde noen enkle, sunne, proteinrike og veldig gode pannekaker! Disse kan du sende med barna i matpakken :)

Pannekaker

3 egg
200 gr havregryn
2 dl melk
1 banan (gjerne moden)
1 ts kanel
1 ts bakepulver

Mos alt med stavmikser og fyll p med litt melk om den blir litt tykk i konsistensen. Stek sm lapper/amerikanske pannekaker. Jeg fikk 6 stk av denne oppskriften.

Server med vaniljekesam/usukret syltety/banan/friske br - alt ettersom hva du liker! :)




Ha en fortsatt fin kveld! <3

Lena-Marie :))


Enkel, sukkerfri og glutenfri kokossnack 18.08.2015

Oppskrifter 4 kommentarer

N ble det to oppskriftsinnlegg etter hverandre, men hverdagene vre flyr avgrde for tiden! Som enhver smbarnsmamma nok vil vre enig i ;)

Etter middag fikk jeg lyst p en kveldssnack, s da brukte jeg atter en gang basisen p Fitfocuse sin oppskrift og la til min egen lille vri til topping.





Kokosbunn

Topping

Bland sammen og bre utover bakepapir p et stekebrett. Stekes p 220 gr i ca 5-6 min.

Mine ble glemt litt i ovnen, s kanten ble en smule brent. Jaja, snn gr det innimellom slagene! ;)

Legg bunnen p en rist nr den er ferdig og pynt med det du mtte nske av br og mager vaniljekesam eller lignende!

Nam!

Nyyt! :))

God natt!

Lena-Marie :))


Kokossjokoladekake - sukkerfri og glutenfri 16.08.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

Hei til alle dere som kommer innom bloggen min for frste gang! :)

Jeg har vrt aktiv p Instagram en stund n og fant ut at det ville vre kjekt samle p oppskriftene jeg legger ut, samtidig som det er gy dele hverdagslige ting med flere enn bare de som er p Instagram.

Derfor har jeg n startet bloggen min og hper at du finner det jeg skriver interessant nok til fortsette lese ;)

Her er min frste oppskrift som er en kokossjokoladekake uten sukker og gluten som jeg baserte p Fitfocuse sin Bounty Muffins oppskrift:

Kokosjokoladekake - sukkerfri og glutenfri

Ingredienser

Sjokoladekaken:
4 egg
2 toppet ss kesam
60 g sukrin gold
40g mandelmel
40g kakao
2 ss honning eller agavesirup
2 klyper salt
200 gr sukkerfri sjokolade eller veldig mrk sjokolade (70-90%).

Kokosfyll:
3 egg
18 ss kokosmasse
15 ss sukrilett melis/sukrin melis

Glasur:
12 ss sukrin melis/sukrilett melis
4 ss kakao
4-6 ss svart kaffe (brukte Nescafe Gold)
Kokos til pynt


Fremgangsmte:

Skill eggene og ta vare p eggehviten. Pisk plommene sammen med kesam, sukrin gold og sirup/honning.

Tilsett deretter mandelmel, kakao, og to klyper salt. Pisk sammen til du fr en seig masse.

Stivpisk eggehvitene til de er helt stive og vend inn i sjokoladerra forsiktig med en slikkepott. Hakk opp sjokoladen og bland i rra.

Hell over i en rund form (24 cm) kledd med bakepapir i bunn og smr gjerne kantene med smr.

Bland ingrediensene til kokosfyllet og fordel i bakeformen nogenlunde jevnt fordelt over hele kaka.

Da ser det ca slik ut:



Stekes midt i ovnen p 160 gr varmluft i ca 35-40 min. Flg med mot slutten at ikke toppen blir brent og sjekk at den er gjennomstekt.

Nr kaka er ferdig, ser den slik ut:



La den avkjles til den er lunken og legg glasuren opp toppen. Pynt gjerne med kokos!

Det ferdige resultatet mitt s slik ut:



Nyyyt!! :)

Lena-Marie :))


hits