Smuldrepai - sukkerfri 26.08.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

I dag kom jeg over en kjempefin, nyoppstartet matlagingsside for barn: matstart.no!

Jeg tittet litt på oppskriftene de har lagt ut og må si at jeg likte den veldig godt :) Forklarende, gode oppskrifter med vanskelighetsgrad for barna. Bilder med redskaper og hvordan man skal gjøre fra A til Å var kjempelurt! Tips til dere med litt større barn som kan stå på kjøkkenet alene eller lage mat under oppsyn ;)

Mens jeg søkte litt rundt, kom jeg da over en smuldrepai og tenkte at man burde klare å lage den sukkerfri! Så nå har jeg testet ut en smuldrepai laget med sukrin gold istedet for brunt sukker og må si at resultatet ble vellykket! :) Perfekt når man er på sukkerfri diett, som jeg forsøker så godt jeg kan å være nå om dagen, og vil ha noe søtt allikevel :)







Smuldrepai med bær - sukkerfri

Til ca 2-3 porsjoner (kan dobles for stor ildfast form)

100 gr smør

2 dl havregryn

1 dl hvetemel

1 dl sukrin gold (evt brunt sukker om du vil ha sukker)

 

200 gr fryste blåbær

150-200 gr fryste bringebær

Ca 40 gr sukrin/sukrin gold 

0,5 ss potetmel

 

Sett stekeovn på 200 gr, over og undervarme.

Smelt smøret i en kjele på middels sterk varme. Mens det smelter, blander du havregryn, hvetemel og sukrin gold i en bolle.

Bland smøret i bollen til du får en litt fast konsistens.

Hell de fryste bærene i ildfast form, bland i sukrin gold/sukrin og strø til slutt over potetmel og bland godt.

Avslutt med å bre paideigen på toppen av bærene til du får et lokk som dekker alle bærene.

Stekes på nederste rille i ca 25-30 min alt ettersom hvordan ovnen din er. Den skal være gyllen brun på toppen når den er ferdig :) La stå til avkjøling i ca 5 min før servering.

Nytes gjerne med is eller vaniljekesam ;)

 

 

Lena-Marie :))


Hjemmelaget Nutella og Nutellakake - sukkerfri 25.08.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

Denne oppskriften har jeg lengtet lenge etter å teste ut og idag hadde jeg tid til å lage Nutella før jeg hentet barna i barnehagen.

Det er en oppskrift jeg har funnet på Fitfocuse sin blogg, som så mange andre oppskrifter jeg har testet ut av de som er sukkerfrie ;)

Dersom du i tillegg ønsker å lage en kake ut av dette, kan du bruke enten halvparten av oppskriften og mikse med 2 egg eller bruke hele oppskriften og mikse med 4 egg. Enkel sjokoladekake som smaker nyydelig!

Nutella

5 dl hasselnøtter (ca 200 gram i posen jeg brukte og da gikk hele posen med)

1 dl honning / 0,5 dl sukrin gold (brukte Akasie honning)

1 dl vann (pass på mengden og ta litt og litt)

3 ss bakekakao



Start med å sette på ovnen på 180 gr.

Rist hasselnøttene i ovnen i ca 8-10 min. Mine ble ganske brune etter 10 min, så følg med på slutten. Sett til avkjøling.

Kjør de i en blender / food processor til nøttene er godt mikset og du ser at det begynner å komme litt væske (olje) i bunnen. Miks kakao sammen med nøttene.

Tilsett honningen (eller sukrin gold) og til slutt jevner du ut med vannet til riktig konsistens. Den skal se fløyelsmyk ut - som Nutella du kjøper i butikken :)

Nå kan du enten spise den herlige Nutellaen på ferskt brød - som er fantastisk godt!

Eller, du kan varme den opp i en liten kjele og blande i egg for å lage kake.

Nutella kake

Liten form på ca 15 cm:

250 gr Nutella (halve porsjonen)
2 egg

 

Stor form på ca 23 cm:

500 gr Nutella (hele porsjonen)
4 egg

Varm Nutella i kjelen, tilsett eggene og visp til de er godt blandet inn. Hell over i form og stekes på 180 gr nederst i ovnen i ca 30 min med liten form og ca 40-45 min med stor form. Min stekte litt for lenge i stor form, så følg med mot slutten slik at kaka ikke blir for tørr :)




Serveres med deilige jordbær eller andre bær du liker - og gjerne dryss melis over kaken når den er avkjølt.

Nyyyt! <3

 

Lena-Marie :))


Aktiviteter for barn innendørs 24.08.2015

Aktiviteter 1 kommentar

I dag kom regnet igjen til Østlandet, sammen med både lyn og torden.

Tenkte å dele noen av våre innendørsaktiviteter for slike dager og tar gjerne i mot tips fra dere!

 

 

 




Sunne pannekaker etter løpetur 19.08.2015

Oppskrifter 1 kommentar

I kveld ble jeg spurt om jeg ville være med å jogge en tur til Steinbruvann her i Nittedal og takket ja selv om jeg ikke hadde tenkt å trene idag. Det ble en tung, lang oppoverbakke helt opp til vannet - men for en utsikt når vi kom fram :) Deilig sommertemperatur nå på kvelden!



Etter en times løping trenger man jo litt påfyll av energi, så jeg lagde noen enkle, sunne, proteinrike og veldig gode pannekaker! Disse kan du sende med barna i matpakken :)

 

Pannekaker

3 egg
200 gr havregryn
2 dl melk
1 banan (gjerne moden)
1 ts kanel
1 ts bakepulver

Mos alt med stavmikser og fyll på med litt melk om den blir litt tykk i konsistensen. Stek små lapper/amerikanske pannekaker. Jeg fikk 6 stk av denne oppskriften.

Server med vaniljekesam/usukret syltetøy/banan/friske bær - alt ettersom hva du liker! :)




Ha en fortsatt fin kveld! <3

 

Lena-Marie :))

 


Enkel, sukkerfri og glutenfri kokossnack 18.08.2015

Oppskrifter 4 kommentarer

Nå ble det to oppskriftsinnlegg etter hverandre, men hverdagene våre flyr avgårde for tiden! Som enhver småbarnsmamma nok vil være enig i ;)

Etter middag fikk jeg lyst på en kveldssnack, så da brukte jeg atter en gang basisen på Fitfocuse sin oppskrift og la til min egen lille vri til topping.

 





Kokosbunn

Topping

 

Bland sammen og bre utover bakepapir på et stekebrett. Stekes på 220 gr i ca 5-6 min.

Mine ble glemt litt i ovnen, så kanten ble en smule brent. Jaja, sånn går det innimellom slagene! ;)

Legg bunnen på en rist når den er ferdig og pynt med det du måtte ønske av bær og mager vaniljekesam eller lignende!

Nam!

 

Nyyt! :))

God natt!

 

Lena-Marie :))


Kokossjokoladekake - sukkerfri og glutenfri 16.08.2015

Oppskrifter 2 kommentarer

Hei til alle dere som kommer innom bloggen min for første gang! :)

Jeg har vært aktiv på Instagram en stund nå og fant ut at det ville være kjekt å samle på oppskriftene jeg legger ut, samtidig som det er gøy å dele hverdagslige ting med flere enn bare de som er på Instagram. 

Derfor har jeg nå startet bloggen min og håper at du finner det jeg skriver interessant nok til å fortsette å lese ;)

Her er min første oppskrift som er en kokossjokoladekake uten sukker og gluten som jeg baserte på Fitfocuse sin Bounty Muffins oppskrift:

Kokosjokoladekake - sukkerfri og glutenfri

Ingredienser

Sjokoladekaken:
4 egg
2 toppet ss kesam
60 g  sukrin gold
40g  mandelmel
40g  kakao
2 ss honning eller agavesirup
2 klyper salt
200 gr sukkerfri sjokolade eller veldig mørk sjokolade (70-90%).

Kokosfyll:
3 egg
18 ss kokosmasse
15 ss sukrilett melis/sukrin melis

Glasur:
12 ss sukrin melis/sukrilett melis
4 ss kakao
4-6 ss svart kaffe (brukte Nescafe Gold)
Kokos til pynt


Fremgangsmåte:

Skill eggene og ta vare på eggehviten. Pisk plommene sammen med kesam, sukrin gold og sirup/honning.

Tilsett deretter mandelmel, kakao, og to klyper salt. Pisk sammen til du får en seig masse.

Stivpisk eggehvitene til de er helt stive og vend inn i sjokoladerøra forsiktig med en slikkepott. Hakk opp sjokoladen og bland i røra.

Hell over i en rund form (24 cm) kledd med bakepapir i bunn og smør gjerne kantene med smør.

Bland ingrediensene til kokosfyllet og fordel i bakeformen nogenlunde jevnt fordelt over hele kaka.

Da ser det ca slik ut:



Stekes midt i ovnen på 160 gr varmluft i ca 35-40 min. Følg med mot slutten at ikke toppen blir brent og sjekk at den er gjennomstekt.

Når kaka er ferdig, ser den slik ut:



La den avkjøles til den er lunken og legg glasuren oppå toppen. Pynt gjerne med kokos!

Det ferdige resultatet mitt så slik ut:



Nyyyt!! :)

 

Lena-Marie :))

 


hits