Stsugen? Mine beste coco crunch - kokosboller! 28.07.2016

Oppskrifter 6 kommentarer



 

Da var jeg endelig tilbake og blogger igjen! Det ble s mange prosjekter og ting som skjedde p en gang rett fr sommeren at jeg fant ikke energi eller lyst til blogge, s jeg lot heller vre. Jeg har derfor masse nytt dele med dere som titter innom her i ny og ne!

Vi har blant annet kjpt oss tomt og planlegger n hvilket hus vi nsker bygge, rett i nrheten av barneskolen som jentene skal begynne p. Perfekt beliggenhet og mye nrmere kollektiv transport. Vi gleder oss masse til komme i gang, men det er veldig mye som m p plass fr den tid. S kanskje jeg legger ut noen bilder av huset osv nr den tid kommer, hvis det er interesse for det? ;)
 

Og s har vi endelig ftt ferdig sommerens store prosjekt: terrassen vr som tok rundt 2 uker bygge! Med god hjelp av bde svigerfar og andre familiemedlemmer ble den ferdig i god tid fr vi dro p ferie. Den ble superfin og var virkelig verdt bde pengene og strevet! N kan vi boltre oss med bde basseng og solstoler - kjempedeilig med god uteplass!

 

Over til dagens supergode oppskrift: coco crunch boller! Har du smakt de som selges p blant annet SmoothiExchange? Disse er ganske nrme p smak og jentene mine elsker de. Anbefales om du har stsug du nsker dempe eller bare vil ha sunnere kveldskos!

Og du; de smaker IKKE dadler - det kan jeg love deg!
 



 

Coco Crunch boller - kokosboller

Til ca 15 stk

100 gr dadler
15 gr kakao
35 gr havregryn
15 gr bokhvete - kan slyfes, men gir krnsj
1 ts Nescafe Gold
1 knipe maldonsalt/havsalt
2 ss kokos
10 mandler - kan slyfes om du ikke tler ntter
Litt daddelvann (se forklaring nedenfor)
...............

Kokos og/eller kakao til dyppe bollene oppi

 

Fremgangsmte:

Frst legger du dadlene i en skl med kokende vann, ca 1-2 dl. Det samme gjr du med bokhveten. La det ligge der mens du mler opp resten av ingrediensene og legger alt sammen i en blender.
Jeg kjrte mandlene til mel fr jeg hadde de andre ingrediensene oppi, men tror ikke det har noe si for utfallet siden alt blir en masse til slutt uansett :)

Nr dadlene og bokhvetene har ligget et par minutter, kan du helle av vannet av bokhveten fr du har den oppi blenderen. Deretter tar du en gaffel og trykker dadlene godt nedi vannet, fr du bruker gaffelen og tar ut dadlene. Legg de ogs i blenderen.

Hell s litt av daddelvannet oppi blenderen, men juster heller med mer vann dersom du ser at det blir for lite. Det skal bli en seig masse nr alt blandes sammen.
 

Bruk gjerne to skjeer nr massen er seig, som du bruker til lage sm boller med. Ha gjerne to skler klare med litt kokos i den ene og litt kakao i den andre. Dypp bollene oppi og lag s kuler som du former med hendene. Det er litt enklere forme de om du tar litt topping rundt bollene fr du bruker hendene til forme de til kuler, s bruk skjeene mest mulig i denne prosessen ;) Da blir det mindre sl.
 

S har du de oppi et lufttett glass som du putter enten i kjleskapet eller fryseren. Jeg foretrekker de iskalde, s jeg legger mine i fryseren og tar de ut rett fr servering. MOMS! Det er s godt at jeg m lage ny porsjon senere idag som jentene skal f til barne-tv, for denne porsjonen forsvant p 1-2-3!
 



 

Hper sommerferien har gitt deg pfyll av energi og opplevelser som du tar med deg nr hverdagen kommer for fullt igjen. Her kommer den brtt allerede p mandag!
 

God torsdag :)

 


Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER: #cococrunch #kokosboller #oppskrift #mammahverdagen #sjokoladeboller #sukkerfri #suntoggodt

 


hits