Sjokoladeglaserte jordbærspyd til dessert 28.05.2016

Oppskrifter 2 kommentarer


 

Jeg skal arrangere tapaskveld med noen nabodamer ikveld og i den anledning har jeg laget noen jordbærspyd som jeg helte smeltet sjokolade over. Jeg er veldig fan av å lage retter som kan forberedes i god tid, slik at jeg ikke trenger å stå over kokeplatene når gjestene ankommer :)
Disse jordbærspydene ble jeg inspirert av Linda Stuhaug til å lage, men jeg lager den enkle versjonen med kun smeltet sjokolade og ikke sjokoladefudge slik hun lagde.

 

Ingredienser

Ca 8 spyd

2 beger med jordbær
100 gr 70% kokesjokolade
1 ts cocosa (kan utelates)
Litt kokos til pynt
  

Kutt av stilkene og tre jordbærene inn på spydene. Jeg fikk ca 8 spyd av 2 beger med bær. Det kommer helt an på hvor mange bær du ønsker å tre på spydene så klart :)
Smelt sjokoladen med cocosa i vannbad, dvs. hell sjokoladen og cocosa i en stålbolle og ha bollen over en kjele med varmt vann (som ikke koker, men når kokepunktet). Rør rundt til all sjokoladen har smeltet.

Ta en teskje og fordel sjokoladen på jordbærene. Dryss gjerne kokos over om du ønsker det. Sett kjølig i et par timer og server.

Både smaker og ser delikat ut :)

  

Ha en riktig god helg!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#sjokolade #jordbær #jordbærspyd #sjokoladeglaserte #oppskrift #mammahverdagen #lindastuhaug #dessert


Frokostsmoothie - et komplett og deilig måltid 26.05.2016

Oppskrifter 6 kommentarerJeg prøver å følge Fitfocuse sin kostholdsplan om dagen og smoothie er en del av det jeg kan spise til frokost, noe jeg elsker! Det er så enkelt å slenge sammen ingrediensene i en blender og så er frokosten klar på 1-2-3 :) Enkelt å ta med seg på farten også!

I denne smoothien får du alt du trenger til et komplett måltid, så kan du variere med frosne bær du selv liker. Genialt spør du meg ;)
 

Jordbærsmoothie

2 dl ekstra lettmelk
1 ts eplecidereddik (kan sløyfes, men bra for forbrenningen)
1 eggehvite
Ca 0,5 dl Zeroh! Hvit te og litchi saft (kan bruke annen søtning om du ønsker det)
5 mandler / 1 ts rapsolje
Frosne jordbær/andre bær til ønsket konsistens
Evt vann om den blir for tykk
 

Blend alt sammen i en blender og nyt mens den er kald :)

 

 Håper du får en strålende dag og at sola skinner der du er også :)

 

Lena-Marie :))
EMNER:
#smoothie #frokost #frokostsmoothie #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Proteinpannekake som frokostalternativ til brødskiva 24.05.2016

Oppskrifter 4 kommentarerDa var uka godt i gang og dagens frokost ble så god at jeg måtte hive meg rundt og ta bilder før jeg kunne innta den ;)

Jeg må innrømme at jeg til tider er så sulten at jeg kunne hevet meg over både Nugattiboksen i skapet og polarbrødene i brødboksen, men jeg må ta meg selv i nakkeskinnet og se for meg målet mitt langt der fremme - en sunnere, sterkere og strammere kropp. Det er så demotiverende å ta på seg klær når man ikke føler seg vel, men nå er det på tide å gjøre noe med det! Jeg håper at jeg klarer å holde motivasjonen min oppe fremover, for det kommer nok til å bli vanskelig å holde seg unna min store synder og favoritt: sjokoladen!

Heldigvis for Fitfocuse og hennes online program "Din sunne livsstil" med gode oppskrifter på alternative frokoster! I dag ble det denne digge proteinpannekaka med masse bær inni og utenpå, litt kuttede mandler og en Yoplait dobbel 0 % yoghurt ved siden av. NAM! sier jeg bare!
  

Ingredienser

1 helt egg + 1 eggehvite

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1 ss sukrin gold, honning eller annen søtning

1 krm salt

1 krm bakepulver

  

Fremgangsmåte

Visp alle ingrediensene til du ser bobler på toppen. Stek med 1-2 ts olje inntil du ser at den er godt stekt på undersiden. Snu pannekaka og la den steke litt til før du legger den på tallerkenen og topper med det du måtte ønske av friske bær eller lett syltetøy. Jeg har brukt både jordbær, blåbær og litt oppkuttede mandler pluss en yoghurt for å få et komplett frokostmåltid! :) Anbefales virkelig!

 

Lag en glad dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#proteinpannekake #lavkarbo #pannekake #frokost #mammahverdagen


Sukkerredusert bløtkake til 17.mai festen 14.05.2016

Oppskrifter 6 kommentarer


De siste par dagene har virkelig flydd avgårde og jeg var ikke alene om å storhandle for pinse- og 17.mai helga idag! Det er rart med det, men sånn er det når man er småbarnsfamilie og ikke rekker over alt i hverdagene.

Siden jeg som regel baker alle kaker fra bunnen av, tenkte jeg å gjøre det lettvint med denne festkaka her. Funksjonell Mat sin kakemix kan varieres med eple, gulrøtter og krem til å lage forskjellige kaker. Genialt, syns jeg!

I dag ble det derfor bløtkake med bringebærkrem og sjokoladelinser inni. Nam! Jeg er ikke spesielt glad i bløtkaker, men denne ble frisk og god på smak. Verdt å prøve ut om man er bløtkakeskeptiker sånn som meg ;)
Om du følger meg på Snapchat idag, kan du se en del av fremgangsmåten der. Brukernavnet er LM2RSVOLD.
 

Ingredienser

Kakemix
3 dl kremfløte
75 gr bringebær (helst ferske, hvis du bruker frosne må du la de tine og helle av safta)
50-100 gr sukrinmelis (smak deg frem til hvor søt du ønsker kremen)
Sjokoladelinser
Friske bær til pynt (jeg brukte jordbær og blåbær)

 

 

Fremgangsmåte

Følg anvisningen på pakken av kakemix'en. Mens kaken steker kan du lage klar kremen. Jeg pisket stiv fløten sammen med sukrinmelisen. Smak deg frem med hvor søt du ønsker at den skal være.

Mos bringebærene og tilsett i halvparten av kremen. Pisk videre i bringebærkremen til den er stiv igjen. Oppskriften på bringebærkremen finner du også her i en av mine favorittkaker så langt!

La kaken avkjøles før du deler den i to. Fordel bringebærkremen inni og legg gjerne noen oppskårte bær oppå kremen. Deretter drysser du sjokoladelinser over.

Fordel den andre halvparten av kremen rundt kaka og litt på toppen. Om du ønsker, kan du sprøyte litt av kremen rundt kaka med tuppen 1M som jeg har brukt her. Hvis du lager mer hvit krem, kan du pynte med enda mer krem enn det jeg har gjort ;)

Pynt med ønsket bær på toppen og dryss litt melis over til slutt!
 

Håper det smaker! Ha en fortreffelig pinsehelg og håper at 17. mai feiringa går strålende for seg!
 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #bløtkake #mammahverdagen #oppskrift


Frisk smoothie og sukkerfrie kokosboller 11.05.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer
Da har sommeren endelig kommet til Østlandet, noe jeg syns er helt fantastisk deilig! Sola gir så mye energi og det er mye mer fristende å komme seg ut i aktivitet når det er varmt og man kan gå ut med mindre tøy på. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har trent så innmari mye de siste ukene, men idag kjenner jeg at kroppen lengter etter å komme seg ut på tur!

Dagens oppskrifter er inspirert av Fitfocuse sine luksus kokosboller pluss noen kokosbolleoppskrifter jeg søkte meg fram til på nett, men som jeg har gjort min egen vri på.

Smoothien kan du fint innta til frokost som et komplett måltid og kokosbollene kan med glede nytes som helgekos :) 

Frisk smoothie

3 dl frosne bær (jordbær og blåbær f.eks)
3 frosne spinatbiter / 1-2 never fersk spinat
1 eggehvite / 30 gr proteinpulver
5 nøtter / 1 ts raps- eller kokosolje
2 dl ekstra lettmelk eller lett kokosmelk
Sukkerfri saft til søtning / 1-2 ts agavesirup
1 ss eplecider eddik (kan utelates)
Vann til ønsket konsistens

 

Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en glatt masse og nyt med en gang. Nam!
  

 

Sukkerfrie kokosboller

Marie kjeks eller salte kjeks
Nugatti Zero

4 eggehviter
1-2 dl sukrin
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
2-3 steviadråper med vaniljesmak
----------------------------
150 gr mørk sjokolade (helst sukkerfri, men 70% kan også brukes)
Kokos til pynt
 


 

Legg gelatinen bløtt i ca 5 min i en bolle med vann. Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukrin mens kjøkkenmaskinen går. Smak deg fram med hvor søtt du vil ha det. Tilsett steviadråpene. Eggehvitene er stive når du kan snu bollen oppned uten at massen renner eller siger nedover.

Klem ut vannet før du legger gelatinplatene over i 1 dl kokende vann og rører til alt er flytende.

Tilsett den bløte gelatinen litt og litt mens du pisker eggehvitene videre. Visp så videre i ca 5 min. Smør kjeksene med et tynt lag Nugatti Zero eller så kan du bruke smeltet sjokolade om du heller ønsker det.

Legg bakepapir på et brett eller et fat og bruk sprøytepose/frysepose og fordel topper oppå kjeksene. Settes kjølig til de har stivnet, sånn ca 1-2 timer.
 

Smelt sjokoladen i vannbad og bruk en teskje til å fordele sjokoladen oppå toppen av kokosbollene. Da renner sjokoladen nedover og fordeler seg selv nedover til alt er dekket. Pynt med kokos om du ønsker det.
Settes så inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Kan oppbevares i fryseren, men de holder seg godt i minst 1 uke i kjøleskapet.

Håper det smaker! Ha en nydelig dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#kokosboller #smoothie #sukkerfri #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


hits