Lille lørdag snack; frisk jordbærkrem med bær 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Ettersom jeg følger Fitfocuse sitt program "5 kg ned på 4 uker", er det kjekt å kunne unne seg litt sunnere snacks 3 dager i uka. Denne oppskriften er innafor det som er lov å spise istedet for et mellommåltid og jeg syns den er så utrolig god at jeg bare må dele den med dere!

 



 

Ingredienser til 2 personer

1 beger Skyr med jordbær og limesmak

3 ss mascarpone (ost du finner på Rema1000 og litt større matbutikker)

1 kurv jordbær eller andre friske bær

Litt flytende honning/agavesirup og hakkede mandler

 



 

Fremgangsmåte

1. Kutt opp jordbærene

2. Visp sammen skyr og mascarpone

3. Topp bærene med krem, litt honning og nøtter

 

Utrolig friskt og godt etter middag!

Nå skal jeg endelig komme i gang med ukas første styrketrening, som skal bli veldig godt etter den sløve dagen jeg hadde igår.

Ha en fin ettermiddag :)

 

Lena-Marie :))

 

 


EMNER:
#skyrkrem #sunnerekrem #skyr #jordbær #oppskrift #mammahverdagen

 


Enkel wok med den beste woksausen jeg vet om! 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Gårsdagen var preget av mye soving etter jeg kom hjem fra jobben, som igjen førte til at middagen ble veldig sen og jeg måtte lage noe som gikk relativt kjapt. Da er det genialt å lage wok, for det går unna på ca 15 min.

Oppskriften på sausen er fra da jeg jobbet som servitør på Barracuda Bar og Café for ca 12 år siden. Den hadde kokken basert på "en dæsj av det og litt av det", så jeg måtte finne ut av forholdene på egenhånd og tror den absolutt kan måle seg med originalen.

Denne middagen holder til 2 voksne og 2 barn.

 



 

Wok á la Barracuda

1 pakke frosne wok grønnsaker eller ferske grønnsaker av det du foretrekker

400 gr kyllingfilet / svinefilet

Ris eller eggnudler

 

Fremgangsmåte

Sett på vannet til risen eller nudlene og kok etter anvisningen på pakken.

Kutt opp kjøttet i terninger/skiver, alt ettersom hva du foretrekker. Stek på høy varme og sett kjøttet til siden mens du wok'er/steker grønnsakene i litt olje. Jeg pleier å ta halvparten av posen i en omgang, legger det til side sammen med kyllingen og steker siste halvparten til slutt. Da unngår man at det brenner seg fast i panna eller blir bløtt.

 

Woksaus

1 dl ketjap manis soyasaus (ikke vanlig soyasaus)
2-3 ts five spice krydder
1 ts balsamico eddik
2 ts maizena
0,5 stk kyllingbuljongterning
Ca 1-1,5 dl vann
1 ts sukker

 

2 av ingrediensene er litt spesielle, så her er et bilde av hvordan de ser ut. Ketjap manis finner du på litt større matbutikker som Coop Mega, Meny osv. Five Spice krydderet har jeg kun klart å få tak i såkalte innvandrerbutikker i Oslo. Det kan hende at man finner det andre steder, men jeg har enda ikke sett det i vanlige butikker. Mitt krydder er kjøpt for lenge siden og har for lengst utløpt på dato, men jeg syns ikke smaken på sausen bar noe preg av det :)

Processed with MOLDIV
 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp mens du rører. La det småkoke i ca 5 min.

Server wok'en med ris eller eggnudler, hell sausen over og nyt med en gang!

 



Håper det faller i smak!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#wok #woksaus #oppskrift #mammahverdagen #middagstips #hurtigmat

 

 


Den perfekte festkaken; brownie- og ostekake med bringebærkrem 25.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer



 

Denne herligheten av en kake anbefaler jeg virkelig å bake om du skal i konfirmasjon, dåp eller arrangerer en god middag hjemme. Den egner seg også veldig bra på 17.mai, ettersom den er så mektig at det holder med ett lite kakestykke.

Jeg fant den originale oppskriften på Trines matblogg, men siden jeg forsøker å ikke spise så mye sukker om dagen valgte jeg å lage min nesten sukkerfri.

Det eneste som innholder sukker, er 70% sjokoladen siden jeg ikke hadde sukkerfri kokesjokolade hjemme. Men når man skal spise denne, er det som regel i festlig lag og da kan man unne seg det syns jeg da :)

 



 

Jeg valgte å lage denne i en liten rund form på 18 cm, som holder til ca 6 pers. Dersom du skal ha større fest enn det, kan du bare doble oppskriften og lage i en liten langpanne (33x23cm). 

Kaka består av 3 lag; først brownie, så ostekake og til slutt en nydelig bringebærkrem på toppen med ferske bringebær! NAM! Jeg syns kombinasjonen var fantastisk god :)

 

Ingredienser brownie

100 gr kokesjokolade 70%
100 gr smør (romtemperert)
125 gr sukrinmelis
1,5 egg (bland 3 egg, hell over i dl mål og bruk halvparten)
55 gr speltmel (kan bruke hvetemel om ønskelig)
 

Fremgangsmåte

Først setter du på ovnen på 170 gr slik at den blir varm til kaka skal stekes så snart osteblandingen er klar.

Smelt sjokoladen over vannbad, bruk helst stålbolle eller lignende som tåler nesten kokende vann. Ikke la vannet koke, men nå kokepunktet. 

Ta melis og smør og kjør i kjøkkenmaskin med flat visp, til det blir kremaktig. Tilsett så litt og litt av eggene mens maskinen går. Til slutt tilsettes sjokoladen og kjør blandingen til alt er godt blandet sammen.

Ha røra over i form med bakepapir og stryk jevnt over med en skje, så flatt som mulig. 

 



 

 

Ingredienser ostekake

200 gr kremost naturell (philadelphia f.eks)
75 gr sukrinmelis
1 dråpe stevia med vaniljesmak eller 1 ts vaniljesukker
1 egg (bruk opp nesten alt fra eggeblandingen du mikset til brownies'en)
 

Fremgangsmåte

Ha kremost, melis og vaniljen i kjøkkenmaskinen og kjør på lav hastighet til alt er blandet godt. Tilsett så egget forsiktig, litt og litt mens maskinen går sakte. Blandingen blir nesten kremaktig. Du må bare passe på at du ikke kjører for fort mot slutten for da kan osten skille seg.

Hell så ostemassen over browniesen. Stryk jevnt over med en skje til den er flat.

Stek midt i ovnen på 170 gr i ca 30-40 min. Følg med mot slutten, for ostekaka skal bli fast å ta på, lys på midten og litt svak gylden i kantene.

Avkjøl kaken på rist. Dekk den så til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, men helst over natten.

Bringebærkremen kan du forberede og ha på et par timer før servering uten at det gjør noe.

 

Ingredienser bringebærkrem

1,5 dl kremfløte
50 gr sukrinmelis (jeg hadde ikke mer sukrinmelis til slutt, så jeg brukte halvt om halvt sukrin og vanlig melis)
75 gr bringebær
friske bringebær til pynt

Mos bringebærene med en gaffel og rør sammen med melisen. Hvis du har valgt å bruke frosne bær, må disse tines opp før bruk og du bør helle av saften som de ligger i når de har tint. Ellers kan det bli vanskelig å få kremen stiv nok.

Pisk til kremen er fast, men ikke blitt helt stiv. Tilsett bærblandingen og pisk videre til den blir fast igjen, men ikke stiv nå heller. Ta kaken over på et egnet kakefat og fordel kremen på toppen. Rett før servering pynter du med friske bringebær.

Del opp kaken i porsjonsstykker og server. Bare pass på at stykkene ikke blir altfor store, for denne kaka er veldig mektig!

For de som teller kalorier, har jeg grovt regnet ut at det blir ca 240 kcal per porsjon om man deler opp i så små stykker som jeg gjorde. Dvs at man får ca 10-11 stykker.

 



 

Oppbevares i kjøleskapet - hvis du har noe igjen når selskapet er over ;)

Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #brownie #ostekake #bringebærkrem #sukkerfri #mammahverdagen #oppskrift


Grov pai med brokkoli og skinke - en favoritt for barn og voksne 25.04.2016

Oppskrifter 4 kommentarer



Jeg oppdaget plutselig at det er noen dager siden forrige blogginnlegg og lagde derfor både middag og dessert i går som jeg skal legge ut i løpet av dagen :)

Først ut er denne grove paien med skinke og brokkoli, som både store og små elsket! Takk til Fitfocuse som kom med grunnoppskriften :D

Endelig falt middagen i smak hos eldstejenta mi på 4 år, som til tider er svært så kresen! Jeg blir ganske oppgitt over kommentaren "DET liker jeg IKKE, mamma" hver eneste gang det står en ny middagsrett på bordet. Jeg prøver meg med å si at vi alle må smake en bit før vi kan si at vi ikke liker noe, men det er ikke ofte at hun faktisk spiser det opp. DET gjorde hun derimot igår og jeg ble veldig lykkelig, for denne middagen kan man lage 2 av i slengen og fryse ned den ene. Genialt til stressende dager!

 



 

Ingredienser paideig (gir 2 stk i 23 cm form)

6 dl fibramel
2 dl vann
4 ss olje
2 klyper salt

 

Bland alle ingrediensene til du får en fast deig og kjevle den utover til den er ca 0,5 cm tykk. Bre utover en smurt paiform. Jeg brukte 23cm former igår og da fikk jeg 2 paibunner ut av denne oppskriften. Skal du bare lage 1, anbefaler jeg derfor å kutte ned på ingrediensene. Har du samme størrelsen på formen som meg, kan du derfor halvere oppskriften.

Prikk med gaffel og stek i ca 15 min på 200 gr.

 

 

Ingredienser fyll

Brokkolibuketter (kan bruke frosne)
Ca 150-200 gr skinke
1 liten boks cottage cheese
4 egg
1 stk fersk mozzarella ost
Litt strimlet bacon
Salt og pepper
Evt. litt chilipulver

 

Legg brokkolien i små buketter nederst i paien. Strø over enten oppkuttet skinke eller smårettskinke. Bland egg og cottage cheese godt sammen med krydderet du ønsker å bruke. Hell over brokkolien og skinken. Kutt en mozzarella og legg skivene på toppen sammen med oppkuttet bacon.

Stek videre på 200 gr i ca 30 min til osten er gyllen.

 

Nytes gjerne sammen med en frisk salat :)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#pai #skinkepai #paideig #mammahverdagen #oppskrift


Nugatti mug cake: klar på under 5 min! 19.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer



For en utrolig lettvint og digg dessert dette er! Tror man kan variere disse små kakene i det uendelige, men jeg eeelsker sjokolade og da måtte det bli en sjokoladevariant første gangen jeg skulle lage mug cake! ;)
 

Ingredienser

0,5 egg (visp egget før du heller halvparten over i koppen)
1 ss rapsolje (eller valgfri nøytral olje)
1,5 ss melk
1,5 ss Nugatti Zero
1 ss mandelmel (kan byttes med annet mel)
1 ss fibramel
1 ss sukrin gold (evt vanlig sukker)
1 ss bakekakao
1/4 ts bakepulver

 



 

Fremgangsmåte

Har du en stor kopp, kan du så klart blande alt direkte i koppen. Jeg valgte å blande alt i et desilitermål før jeg helte det over i en stor kopp.
 

Bland alle de våte ingrediensene først, inkl. Nugattien. Rør rundt med en gaffel og tilsett de tørre ingrediensene mens du rører.
 

Sett koppen inn i mikrobølgeovnen på full guffe (ca 750W) i 30 sek. Åpne døren, se at toppen synker ned igjen før du setter på nye 10 sek. Åpne døren og la toppen synke ned igjen før du setter på nye 10 sek. Gjenta til du ser at den er stekt, men ikke godt stekt. Da blir den bare tørr i midten, men vi ønsker at den skal være saftig og god ;)
 

Jeg lot den stå totalt 1,5 min i mikroen, men jeg kunne nok ha tatt den ut 10 sek tidligere for enda saftigere kake!

Så du må nesten prøve deg fram siden koppestørrelsen og varmen på din mikro kan variere veldig. 

 


Server gjerne med et dryss sukrinmelis / vanlig melis og litt bær :) Nammenam.


Håper det smaker!


Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#mugcake #sjokoladekake #nutellamugcake #nutella #nugatti #kakepå123 #mammahverdagen


1 dag med "5 kg ned på 4 uker" - mitt kosthold 17.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Processed with MOLDIV

Jeg var så utrolig heldig at jeg fikk lov å overta Fitfocuse sin Snapchat i hele går, der jeg delte litt av min hverdag mens jeg følger hennes kostholdsplan "5 kg ned på 4 uker".

Det var utrolig gøy, samtidig som jeg la merke til at det var godt over 8000 som så snap'ene jeg la ut! For lille meg var det småskummelt, men jeg håper at jeg kunne inspirere noen til å komme i gang med en sunnere og kanskje mer aktiv hverdag ;)
 

Jeg lovte å dele oppskriftene på det jeg spiste igår, så her kommer hovedmåltidene mine pluss ett av snackmåltidene!


Frokost - Havregrynsgrøt med bær og nøtter



1 dl lettkokte havregryn
1,5-2 dl melk
1 ts kanel
1 eggehvite
------
Bær
5 mandler
Kanel
Sukrin gold
___________
Kok opp havregryn, melk og kanel og rør rundt hele tiden til grøten tykner. Ta kjelen av platen og rør inn 1 eggehvite. Strø over ønsket topping og søtning!
Jeg brukte masse gode bringebær, jordbær, blåbær og 5 oppkuttede mandler. I tillegg brukte jeg sukrin gold og kanel for mer smak. Mandlene er med for å gi sunt fett, så du kan evt bruke andre nøtter eller røre inn 1 ss raps/kokosolje i grøten.

 

Lunsj - Powersalat og 1 eple



Denne oppskriften er basert på Fitfocuse sin powersalat. Du kan så klart bruke det du liker best av proteiner og grønnsaker.

I min salat brukte jeg:

100 gr kyllingfilet, stekt i litt persillekrydder, salt og pepper. I tillegg hadde jeg oppkuttet rødløk på slutten av steketiden for å tilføre litt mer smak.
1 hardkokt egg
1/2 avokado

Diverse fyll: isbergsalat, ruccola, søt paprika, jordbær, gresskarkjerner, sukkererter, agurk, cherrytomater og litt mandler.

 

 

Middag - Fast food "cheeseburger" tallerken



1 stk hamburger 97% kjøtt
1 skive ost
1/2 søtpotet
1-2 hvitløksfedd
1 chilli
Isbergsalat
Cherrytomater
Ønsket grønt
_________

Kutt søtpoteten i terninger og stek i ca 5 min i olje. Tilsett oppkuttet chilli og presset hvitløksfedd, men pass på at du ikke brenner hvitløken.
Stek eller grill hamburgeren. Tilsett 1 osteskive mot slutten av steketiden og server med ønsket salat og tilbehør. Jeg brukte det vi hadde tilgjengelig, ettersom vi hadde rester av både salat og cherrytomater.

Denne middagen klarer du å lage på under 20 min!

 

 

Snack - Hjemmelaget jordbæris



250 gr frosne jordbær
1/2 stort beger Dobbel 0% vaniljeyoghurt gresk type
1-2 ss agavesirup/honning (juster søtning ut i fra hva du foretrekker)
2-3 dråper Steviadråper med vaniljesmak (kan utelates eller du kan bruke 2-3 ts vaniljesukker)
___________

Ha yoghurt, halvparten av de frosne bærene og søtning i en blender. Når alle bærene har blitt skikkelig knust, tilsetter du resten av bærene litt etter litt til du ser at alt har blitt most til is. Serveres med en gang, gjerne med litt strøssel og vaffelkjeks! Jeg utelot å spise kjeksen for å følge kostplanen min idag, men det smakte nydelig uten også.
Smakstesteren min på 2 år elsket den! :)

 

Jeg takker alle dere som startet å følge meg på Instagram og Facebook igår, og håper at flere ønsker å følge meg videre på ferden :)

For de som ønsker å følge meg på Snapchat, er brukernavnet mitt: lm2rsvold
 

Ha en fin søndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#fitfocuse #5kgnedpå4uker #mammahverdagen #oppskrifter #hjemmelagetis #fastfood #havregrynsgrøt

 


Følg meg veldig gjerne på Bloglovin' 08.04.2016

Blogg Ingen kommentarer

Hei dere!

Jeg fant ut at jeg nå kan følges på app'en/nettsiden som heter Bloglovin', så jeg tenkte å dele med dere som følger meg at dere kan finne meg der ved å gå til denne linken.

Der kan man enkelt lagre oppskrifter i egne kategorier slik at det er lett å finne tilbake til sine favorittoppskrifter, tips osv. Genialt verktøy spør du meg! :)


 

Så følg meg veldig gjerne! Da blir jeg kjempeglad :)

Ha en riktig god helg!

 

Lena-Marie :))

 

EMNER:
#bloglovin #app #mammahverdagen


Hjemmelaget og sunt jordbærsyltetøy på 1-2-3! 08.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer



I går fikk jeg veldig lyst på syltetøy og har tidligere laget Fitfocuse sitt chiasyltetøy som jeg digger. Så da heiv jeg meg rundt og tinte noen jordbær som jeg hadde liggende i fryseren, ved å bruke defrost funksjonen på mikrobølgeovnen i et par minutter. Jeg vil tippe at det tar 5 min å blande alt sammen før du kan nyte ditt eget syltetøy! Genialt når man er fysen på noe søtt iallefall ;)
 

Chiasyltetøy ingredienser

300 gr halvfrosne jordbær
1 ss sukrin+
1 ss sukrin gold
1 ss chiafrø
Evt 1 ts ekte vaniljesukker
 

Sukrin kan så klart byttes ut med vanlig sukker eller så kan du prøve deg fram med annen søtning, som f.eks. honning eller agavesirup. Jeg har ikke testet det ut enda, så jeg vet ikke hvordan smaken blir. Men vil anta at det smaker friskt og søtt, slik dette syltetøyet gjør.

Ta en stavmikser og kjør gjennom syltetøyet til ønsket konsistens. Du kan også tilsette noen oppkuttede, friske jordbær til slutt, som gir syltetøyet det lille ekstra :)
Her har jeg brukt det som pålegg på de gode proteinrundstykkene jeg la ut igår. NAM!



 

Håper det smaker :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#jordbærsyltetøy #chiasyltetøy #hjemmelaget #mammahverdagen #jordbær


Verdens enkleste og kjappeste proteinrundstykker 07.04.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer



I morges var jeg så skrubbsulten da jeg stod opp og oppdaget til min fortvilelse at vi hadde glemt å ta ut brød fra fryseren. Jeg heiv meg derfor rundt og miksa i hop disse superlette rundstykkene på under 20 minutter! Inspirasjonen til disse rundstykkene har jeg fått fra Fitfocuse, som kjører FIT på 30 dager akkurat nå der disse er en del av matplanen. Jeg ville gjøre min vri, så her får dere den :)

Du kan fint doble oppskriften og fryse de ned. Det pleier jeg å gjøre når jeg først er i gang med baking, slik at vi bare tiner de kjapt i mikroen når vi får lyst på. Men det geniale med disse er jo at du fint kan lage de når du får lyst på ferske rundstykker uten at det tar flere timer ;)

 

Ingredienser

3 eggehviter
3 dl havregryn (kan gjøres glutenfritt med glutenfri havregryn)
3 store ss mager cottage cheese
2-3 ss gresskarkjerner
2 ts bakepulver
1 ss valgfri søtning (f.eks. fibersirup clear, honning, sukrin eller utelate søtning helt)
1 ts chiafrø, kan utelates



 

Fremgangsmåte

Bland alt sammen ved å bruke stavmikser, slik at cottage cheese'n og havregrynene blir most og du får en glatt masse. La stå og svelle i ca 10 min. Fordel ca 4 runde klatter på bakepapir på et stekebrett. Om du ønsker å lage de litt mindre, kan det hende at du får 5-6 stk ut av denne oppskriften. Strø gjerne litt gresskarkjerner på toppen.

Stekes på 200 gr i ca 10-15 min.

La de avkjøles litt på rist før du nyter de med favorittpålegget ditt :)

 



 

 

Håper det smaker!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#proteinrundstykker #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift

 


Ny runde med FIT på 30 dager i gang! 05.04.2016

Trening 2 kommentarer

/ Inneholder reklame /

Da har Fitfocuse startet sin 2. runde med FIT på 30 dager for i år, et opplegg som er GRATIS og som jeg ikke klarte å gjennomføre helt som planlagt i starten av dette året. Derfor har jeg meldt meg på denne gangen også, for å forsøke å bli flinkere til å trene og bevege meg mer. Kostholdet trenger en liten boost, selv om jeg har klart å holde på en del av de gode vanene fra forrige runde. Så det jeg skal vektlegge denne gangen, er enda mer trening og få strammet opp kroppen.
 

Det jeg syns er veldig motiverende for å trene, er fresht treningstøy! Det er så mye enklere å komme seg ut når man har tatt på seg treningstøyet, for da føles det litt kjipt dersom jeg tar det av uten å ha gjennomført en treningsrunde. Tips til deg som ønsker å komme over dørstokkmila! :)

Jeg har fått med meg at X-Life kjører kampanje på masse fresht treningstøy fra Reebok nå, fram til 10.april.

Du får inntil 60% på alle produkter unntatt treningsapparater fra Reebok, så jeg har plukket ut noen av mine favoritter nedenfor!

Processed with MOLDIV

 Tights // Sports BH //  Joggesko // Tank singlet

Digger den fine grønnfargen på skoene og tank top'en sammen med den behagelige og kule tightsen :)

 

Har du også meldt deg på FIT på 30 dager kan du gjerne legge igjen en kommentar til meg, så kan vi følge hverandre underveis;)


Lag en glad dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#reebok #shopping #treningstøy #treningsklær #mammahverdagen #fitpå30dager #fitfocuse


Nutellastjerne 03.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

God søndagsmorgen! Skal du bake idag, er dette noe du bør prøve deg på. Nydelig på smak og ser jo fantastisk flott ut på bordet :)
 

Det er ikke så lenge siden jeg lagde kanelstjerne, som du finner oppskriften og fremgangsmåten på her.

Deigen jeg foretrekker er basert på denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere, men den gir mer enn 2 kranser. Så nedenfor kommer halve oppskriften, som er nok til 1 krans ;)



 

Ingredienser bolledeig

5 dl melk

80 g smør

60 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

Ca 7 dl mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du ønsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Fyll

Ca 1/3 boks Nutella eller Nugatti Zero

 

Fremgangsmåte

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre.

La heve i 1-1,5 time.

 

Når den har hevet i 1 time, deler du den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjær ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av fyllet på lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. Så legger du på lag 2 og 3 på samme måten. På lag 4 skal derimot ikke være fyll på toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned på midten av sirkelen. Så bruker du en skarp kniv og kutter først i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist på bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til høyre snurrer du mot høyre. Fortsett hele veien rundt på samme måten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved å klemme tuppene sammen.

Kutt så et kryss gjennom 2 lag på sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Jeg glemte å ta bilder underveis denne gangen, så her er noen fra da jeg lagde kanelstjerna. Fremgangsmåten er den samme ;)




 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek på 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter.






Tips: Når den har blitt avkjølt, kan du gjerne drysse over litt melis før servering eller bruke litt perlesukker i midten før steking om du har det.

Deigen kan enkelt gjøres melke- og glutenfri om du bytter ut et par av ingrediensene med det du foretrekker :)

 

Da håper jeg det smaker og at du får en kjempefin søndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#nutellastjerne #nugattistjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


hits