Tips til morsdagsgave/Valentinesgave 31.01.2016

Shopping 6 kommentarer

//Annonselinker

I år faller morsdagen og Valentines dagen på samme dag: søndag 14.februar. Jeg tenkte derfor å dele noe jeg ønsket meg av mine barn i fjor til jul, nemlig smykke fra Mitt Navnesmykke.

Jeg er så utrolig fornøyd med dette unike smykket som ser slik ut med mine døtres navn på og har fått skryt for det flere ganger:

Bilde hentet fra Mitt Navnesmykke

 

Dette smykket heter "Hjerteformet familietre halskjede" og du kan få gravert inn navnene på inntil 40 bokstaver totalt. Nydelig og personlig morsdagsgave <3

De har veldig stort utvalg av smykker, armbånd og gaver til både barn, mor og far, så om du er ute etter veldig fine og unike gaver, er Mitt Navnesmykke stedet å finne det :)

Mine andre favoritter er disse:

Processed with MOLDIV

Øverst fra venstre: 1. Bestemor smykke  / 2. Morssmykke med barneanheng / 3. Personlig mammasmykke i gull  / 4. Personlig morssmykke i sølv

Akkurat nå har de morsdagstilbud der du får med gratis øredobber om du handler for 590kr! 

 

Håper du får en kjempefin søndag - her skal vi kose oss hjemme før vi drar på besøk til svigerbror!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#gavetips#morsdag#morsdagsgave#valentinesgave#valentines#mammahverdagen#shopping#onlineshopping


Supergod helgebakst: sukkerfrie skolebrød 30.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Disse bollene bakte jeg egentlig forrige helg, men ettersom lillemor har vært syk hele uka ble det ikke tid til å legge de ut før nå.

Oppskriften på deigen har jeg lagt ut tidligere og så fant jeg vaniljekremen på Linda Stuhaug sin blogg.

Vaniljekremen kan du med fordel lage i god tid før du baker bollene og la det stå i tett beholder i kjøleskapet - den holder i flere dager :)

 

Ingredienser til bolledeigen

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper også)

1 egg

 

Slik gjør du

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre. Når dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i ca 1 time. Mens de hever, kan du lage vaniljekremen om du ikke allerede har laget den klar :)

 

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (dobbelt så sterk som sukrin/sukrinmelis, som også kan brukes om du da bruker 80 gr av det istedet)
2 vaniljestenger
50 g maizena (tips: bruker du 25 gr vil du få vaniljesaus istedet)

Slik gjør du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med en teskje. Ha så både frø og stenger opp i en gryte sammen med melk og sukrin+.  La det koke forsiktig opp mens du rører. Sett til side og la den avkjøles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, før du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrøring og når du ser at det begynner å bli varmt, vil blandinga tykne. Da må du trekke den av platen og la dette avkjøles.

 

Når bolledeigen har hevet ferdig, lager du boller og så en grop der vaniljekremen skal være.

Fyll med vaniljekrem og la de etterheve i ca 30 min.

 

Stekes på 220 gr varmluft i ca 9-11 min.Til pynt brukte jeg melis og kokos. NAM!

 

Håper det smaker og riktig god lørdag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER: #boller #oppskrift #skolebrød #sukkerfri #sunnbakst #mammahverdagen


Sunn(ere) havreruter med sjokolade 15.01.2016

Oppskrifter 4 kommentarerDa var fredagen endelig her og siden kulda virkelig har slått til for fullt nå, ble det innedag igår kveld med litt baking. Jeg fikk så lyst å lage havreruter som de selger i kiosken på jobben min, men siden jeg forsøker å unngå sukker tenkte jeg at jeg måtte prøve å lage de uten noe tilsatt sukker.

Helt ærlig ble disse sinnsykt gode på smak! Jentene mine (og meg selv) klarte ikke å vente til de ble helt avkjølte, så vi smugspiste mens de fortsatt var litt varme.

Men de var enda bedre etter en natt i kjøleskapet, så tror ikke de overlever lenge der ;)

Ingredienser

150 gr smør

6 dl havregryn

1 dl hvetemel

0,5 dl rapsolje

1 dl fibersirup gold / honning

0,5 ts maldonsalt / havsalt

3 dråper stevia med vaniljesmak (evt 1 ts vaniljesukker)

2 ts bakepulver

5 ss sukrin gold / sukker

_________________ 

70% - 80 % sjokolade

20 gram mandler (ca 15-20 stk)

 

Slik gjør du

Start med å smelte smøret i en kjele. Tilsett så alt i kjelen, unntatt sjokoladen og mandlene. Rør godt sammen og bre massen utover bakepapir i en liten langpanneform. Den blir å heve litt, så den trenger ikke være så altfor tykk når du er ferdig å bre den utover plata. Bare nok til at den henger godt sammen.

Strø hakkete mandler og hakket sjokolade på toppen.

Stek på 200 grader i ca 10-12 minutter. La avkjøle før du skjærer opp i små ruter. Jeg fikk 15 ruter, men det avhenger så klart av hvor store biter du vil ha.

Oppbevares i boks i kjøleskapet.Håper det smaker og riktig god helg!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#havreruter #havrekjeks #sjokolade #mammahverdagen #sukkerfri #fitpå30dager #oppskrift


Jeg kommer ALDRI til å glemme.. 13.01.2016

Fødsel 7 kommentarer

Hospital Ward Beds
Licensed from: stu49 / yayimages.com

Det var en vinterdag i 2011. Jeg hadde gått over tiden med Olivia og var så klar for å endelig komme i gang med det jeg hadde forberedt meg på i 9 mnd! Det var tid for å sette i gang fødselen med noe så snacksy som en ballong - ja, det var det jeg måtte prøve før jeg kunne gå videre i prosessen ettersom kroppen min ikke var moden nok for fødsel.. Så bar det hjem igjen da, med denne ballongen (skal ikke utdype detaljer) og håpet på underverker da jeg la meg den kvelden. Håpet om at kanskje Olivia skulle få komme til verden av seg selv. Men der tok jeg så inderlig feil.. Det var ikke meningen at hun skulle ut den natta heller.

Tilbake til Ullevål dagen etter - igjen.. Ny undersøkelse der jeg fortsatt ikke var moden nok, men litt forbedring var det jo. Så de kunne starte neste steg i prosessen, nemlig tabletter for å starte rier. Jeg mener å huske at jeg fikk satt inn den første tabletten kl 11 den 2. desember. Jeg fikk beskjed om å spasere litt, ettersom det kunne hjelpe litt på riene, så vi endte med å gå en liten tur utenfor sykehuset i kulda. Trappegåing ble det også en del av.

Så, rundt kl 15, kjente jeg første tegn på at riene var i gang. NÅ skulle det endelig skje! Jeg gikk fra å ha null rier, til å få veldig ubehagelige rier ganske kjapt. Minnet mitt av forløpet er vagt, men jeg husker at det gikk bare et par timer før smertene begynte å ta seg kraftig opp. Det var da jeg fikk enerom, slik at jeg slapp å være på 3-mannsrommet jeg hadde fått i utgangspunktet. Det var veldig deilig å kunne sitte for oss selv og bare være oss to. Jeg tok en varm dusj og stod der i hvert fall en time. Gud, så deilig det var med litt varmende vann! Jeg ville veldig gjerne føde i vann, tenkte jeg - og håpet at jeg kunne få det ene rommet som hadde badekar.

Da klokka var rundt 20, ble mine bønner hørt og jeg fikk badekarrommet! Jeg var i ekstase over at vi var så heldige første gangen. Jeg gledet meg veldig, men ettersom jeg fikk mer og mer smerter da riene tok seg opp - falt plutselig hjerterytmen til Olivia på de verste rietoppene. Det var noe galt. De kom inn på rommet, satte på elektrode på hodet til Olivia for å bedre kunne følge med på hennes tilstand og jeg måtte dessverre holde meg langt unna badekaret.. Smertene mine ble etterhvert så store at det eneste jeg husker er at jeg lå på siden i sykesenga og kjempet meg gjennom det.

Plutselig kom det et team av leger, sykepleiere og jordmoren vår inn på rommet. Ikke skjønte jeg hva som foregikk og ikke fortalte de noe til mannen min, Patrick. Jeg husker derimot veldig godt at de ble nødt til å ta blodprøve fra hodet til Olivia. Det var så jæ*%&! vondt, ettersom jeg da måtte ligge med beina opp i de skålene man ligger i under gynekologisk undersøkelse, mens en dame skulle pirke ut en dråpe med blod fra Olivias hode. Det var ikke akkurat gjort på 1-2-3, så jeg lå der med beina opp gjennom riene og måtte pine meg gjennom smertene. Ikke nok med det, men jeg måtte gjennom dette 3 ganger i løpet av kort tid ettersom sykepleieren klarte å miste dråpen med blod pga en feil hun gjorde! Så da var det bare å bite tenna sammen!

Så, etter ca 7-8 timer med ganske intense smerter, ba jeg om å få epidural ettersom kroppen var moden for det. Svaret jeg da fikk, var at jeg måtte avvente inntil de kunne ta en avgjørelse på om dette kanskje kom til å bli et keisersnitt istedet. Keisersnitt?! Lille jenta vår hadde det ikke bra og selv om jeg var veldig innstilt på vanlig fødsel, hadde jeg så vondt at jeg tenkte at NÅ vil jeg bare bli ferdig med dette.. Uansett hvilken vei det går.. Få en avgjørelse på om jeg snart kan få noe smertelindring..!

Timene gikk og rundt kl 01 den 03.desember ble det endelig tatt en beslutning om keisersnitt. Operasjonsstua var ledig og jeg ble trillet opp. Jeg var så letta! Jeg hadde holdt ut med de intense smertene i flere timer, så kroppen begynte å bli rimelig sliten. Det ble satt spinalbedøvelse, igjen måtte jeg da sitte for å vente på at riene skulle avta slik at nålen kunne settes i ryggen min. Smertene kan ikke beskrives med ord! Det eneste jeg tenkte på var å komme meg gjennom dem, for belønningen var ikke langt unna.. Jeg skulle ENDELIG få slappe av i kroppen!

Og FOR en lettelse når bedøvelsen begynte å virke! Jeg ble så glad for at jeg endelig fikk roet meg ned.. Nå var ikke jenta vår langt unna vår verden!

Jeg var dessverre så utmattet at jeg husker ikke helt hvordan det var å ligge der mens de skar i meg. Jeg husker at de ba meg si fra dersom jeg kjente smerte. Og at jeg kom til å kjenne at de dyttet i meg og var litt brutale, men at det var smertefritt. Det hadde de helt rett i. Ingen smerter..
Patrick satt da ved siden av hodet mitt og fulgte med på hvordan jeg hadde det, samtidig som han ivrig fulgte med på hvordan det gikk bak duken mellom hodet mitt og resten av kroppen.

Olivia ble dratt ut av magen - helt stille.. Jeg var ikke helt tilstede, så jeg reagerte ikke umiddelbart på at det ikke kom noe gråt. Jeg bare lå der og venta. Hørte noe om å tilkalle barnelegen.. Inn kom barnelegen og de rushet ut med Olivia til rommet ved siden av. Så - etter en liten stund, jeg aner ikke hvor mange sekunder/minutter det tok, gråt hun endelig!

Jeg fikk såvidt se ansiktet hennes og kjenne hennes kinn mot mitt eget før de måtte ta henne med seg. Jeg ble sydd igjen og trillet opp på oppvåkningen. Der lå jeg alene og ventet.. Kroppen skalv og jeg prøvde å slappe av, men klarte ikke å roe meg ned. Til slutt måtte jeg si fra til sykepleieren som satt der at jeg ikke klarte å slutte å skjelve. Hun ga meg en sprøyte med et eller annet som roet ned musklene og jeg klarte å slappe av igjen. Men hvor var Olivia? Og hvor var Patrick?
Der lå jeg alene i 3-4 timer og trodde at de to var sammen på barselavdelingen og bare ventet på at jeg skulle få komme ned til dem..

Oppi alt dette satt mannen min, kjære snille mannen min, som var på vei til å bli førstegangspappa. Han som ikke takler å se at noen han er glad i har det vondt. Han måtte se på feilene som ble gjort og late som ingenting - for hva visste han? Hva skulle han gjøre? De er jo helsepersonellet som har vært gjennom dette så mange ganger før - kanskje flere hundre ganger til og med. Dette var hans første fødsel. Null erfaring med dette eller hvordan ting skal fungere. Han fikk være med Olivia - i hele 1 time, før noen hadde bedt han om å dra hjem og slappe av. For han kunne ikke møte meg, ettersom "jeg lå og sov". Han kunne ikke få møte kona si og spørre hvordan det gikk, eller i det minste si farvel før han måtte dra.

Han fikk heller ikke sitte med sin nyfødte datter og holde henne inntil seg, gi henne nærhet og trygghet inntil hun fikk møte mamman sin. Han måtte sette seg i en bil, utslitt og alene, kjøre i over 20 minutter hjem til en tom leilighet der han la seg på sofaen for å unngå å ligge ensom i en stor seng som egentlig skulle romme 2 til..
Etter noen få timers søvn våknet han til og trodde at det skulle ligge en ulest melding på telefonen hans, ettersom jeg sikkert var våken og hadde kommet ned på barselavdelingen. Ingen SMS. Ingen ubesvarte anrop. Han bestemte seg for å dra til sykehuset igjen, selv om han ikke hadde hørt noe fra noen.

Der lå jeg med Olivia i senga ved siden av. Mobilen min lå dessverre bortgjemt i et skap, inni en veske som ingen fant da jeg spurte etter den.. Så ingen SMS ble sendt til hverken Patrick eller noen andre. Jeg ville jo så inderlig at han skulle være der når jeg våknet! Det var noen lange tre timer å vente på at han skulle komme, slik at vi endelig skulle få være sammen - alle 3. Min lille, nybakte familie <3 Nå ventet bare barseltiden.. Det er en annen historie.

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#fødsel #fødselshistorie #nyfødt #mammahverdagen


Helgefrokost: Fitfocuse sin French Toast Casserole 10.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarerHva er vel bedre enn en luksusfrokost når helga kommer? Her i huset skal jeg ikke skryte av at vi har en lang og sen frokost, men jeg prøver innimellom å skape illusjonen av det iallefall ;) I dag våkna 2-åringen grytidlig (5.35), men vi klarte å strekke oss til 7 ved at jeg la meg inne hos henne. Hva gjør man ikke for å få slappe av litt lengre når de våkner før fuglene står opp?

Dagens frokost ble Fitfocuse sin French Toast Casserole, ettersom jeg forsøker så godt jeg kan å følge FIT på 30 dager ;)

Den falt virkelig i smak, og med 8 egg oppi er det kanskje ikke å rart at jeg ble mett ganske fort! :)

Ingredienser

1/2 grovt brød

8 egg

5 dl melk (Fitfocuse brukte lettmelk, jeg brukte skummet melk)

1/2 ts vaniljepulver

2 ts kanel

6 ss sukrin gold (evt bruk vanlig sukker dersom du ønsker det)

2 dl frosne bær (jeg brukte skogsbær)

__________

Serveres med

Gresk yoghurt med vaniljesmak / vaniljeskyr
Bær

 

Slik gjør du

Skjær opp brødet i store terninger. Ta halvparten over i en ildfast form (ikke altfor stor, ettersom min ble litt tynnere enn Fitfocuse sin). Strø bærene over brødet.

Bland restren av ingrediensene og hell over brødet. Sørg for at alt blir blandet godt. Til slutt sprer du resten av brødet over og trykk det godt nedi slik at alt er dekket av væsken. Er det ikke nok væske til å dekke alt, bør du nok spe på med litt mer melk.

La stå i minimum 4 timer i kjøleskapet, eller natten over slik jeg gjorde. Da er det bare å steke den til frokosten dagen etter ;)

 

Dekk over med aluminiumsfolie og stek i 20 min på 170 grader.

Ta av folien, stek ytterligere 25-30 min. På slutten kan du gjerne grille den litt for å få den crispy på toppen - men pass på at den ikke blir brent.Serveres med gresk yoghurt med vaniljesmak/vaniljeskyr og bær :)

 

Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#frenchtoastcasserole #frokost #fitfocuse #oppskrift #helgefrokost #mammahverdagen


Hvordan lage intervall/tabata økter ved å bruke Gymboss 03.01.2016

Aktiviteter Ingen kommentarer

Jeg har siden i sommer benyttet meg av en app på mobilen som heter Gymboss, som jeg syns er genial til å trene intervall/tabata/HIIT økter med!

Den er kanskje ikke så enkel å forstå seg på i starten, selv om man er teknisk anlagt :) Så derfor vil jeg dele noen av mine tips etter litt prøving og feiling.

Først må du gå til App Store eller Google Play butikk for å søke opp app'en. Last ned slik du pleier, før du åpner app'en. So far so good!

 

Trykk på den grønne knappen "Add timer".

Da åpnes dette bildet og du kan navngi økten din øverst med det du måtte ønske, slik at du enkelt husker økten til senere.

Trykk deretter på 10 +/ - ikonet for å endre antall runder du skal kjøre denne økten. Trykk på "Done" når du har gjort et valg.

 

Dersom du trykker på "Countdown" som er første intervallet, kan du endre antall sekunder på nedtellingen. Evt kan du også slette nedtellingen eller endre fargen. Husk å trykke på "Save" før du går tilbake.

Trykk så på "Create new interval" for å legge til første intervall. Deretter velger du antall sekunder som du ønsker, legger til et navn på økten som beskriver øvelsen du skal gjøre og trykker på Save. Pass på at du navngir med korte navn, slik at det er enkelt å lese mens du trener. Du kan også her endre fargen på økten om du ønsker det.Om du vil endre lyden som skal spilles av mellom hvert intervall, kan du trykke på "Alarm type".For å gjøre endringer på en opprettet intervalløkt, trykker du bare på økten.

Dersom du har lyst å duplisere en økt, holder du knappen inne til "Duplicate" vises.

Og hvis du har gjort en feil, kan du også slette ved å dra fingeren over økten fra høyre mot venstre. Delete knappen vil vises og du trykker på den for å slette linjen.

Til slutt kan du også flytte på øktenes rekkefølge, ved å holde fingeren over de tre strekene til høyre for økten og dra den dit du ønsker å plassere den.

 

Helt til slutt må du huske å trykke på SAVE før du går ut. Ellers mister du alt du har gjort (men du blir spurt om å lagre dersom du glemmer deg)!

 

Når du så skal sette i gang og trene, er det bare å trykke på START knappen og kjøre i gang! :)

Er det noe jeg har glemt, er det bare å spørre.

 

God trening!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:

#gymboss #trening #tips #app #intervalltrening


Føler meg som en dårlig mor som ikke så dette før.. 02.01.2016

DIY Ingen kommentarerNå i romjula ble (u)heldigvis barnevognene i barnehagen fulle av muselort og alle de berørte vognene ble derfor nøye vasket av barnehagets personale, pluss at vi foreldre ble bedt om å ta med trekkene hjem for å vaske de i vaskemaskinen. Jeg gjorde så klart dette og det ble også bemerket av personalet at flere av barnevognene hadde muggsopp, som er svært uheldig for barna.

Jeg har ikke tenkt noe særlig over at vogna vår kunne ha muggsopp, ettersom kalesjen vår "bare" så skitten ut innvendig sist gang jeg så den. Men for å være sikker på at vår vogn ikke var angrepet, tok jeg med kalesjen hjem i romjula slik at jeg kunne undersøke den nærmere og få vasket den ren.Dessverre fant jeg ut at det faktisk er jordslag - altså muggsopp, som har angrepet vogna til datteren min! Hvordan kunne jeg la det skje? Jeg har kanskje vært delaktig i å gjøre datteren min syk i høst, ettersom hun har hostet mye, hatt rennende øyne til tider og generelt vært en del syk..! Mammahjertet fikk seg en støkk da jeg googlet jordslag og hva slags reaksjoner muggsopp kan frembringe hos barna.

Heldigvis fant jeg dette blogginnlegget fra Barnevognverksted om hvordan man kan fjerne jordslag dersom man skulle oppdage at vogna har blitt angrepet av muggsopp!

De har funnet ut at man skal blande 2 deler vann, 1 del klorin og 2-3 dråper Zalo. Påfør dette med en børste og la virke i ca 15 minutter før du vasker det av i vaskemaskin på 40 grader. Kan ikke tøyet vaskes i maskin, kan du også spyle middelet av i dusjen.

HUSK å bruk hansker og sørg for å ha god ventilasjon når du jobber med klorin!

Så anbefales det å enten vaske tøyet en gang til med tøymykner eller lufte det godt dersom klorinlukta sitter igjen i tøyet.

Helt til slutt er det lurt å påføre impregnering for å forebygge mot jordslag, noe jeg har tenkt å gjøre med jevnlige mellomrom.

 

Jeg må si at jeg syns det er veldig lite informasjon som sirkulerer rundt muggsopp i barnehagevogner, så jeg håper at jeg med dette kan være med på å spre ordet og kanskje unngå at flere gjør samme feil som meg.

Har du sjekket din barnehagevogn i det siste? Hvis ikke, anbefaler jeg virkelig å ta en sjekk når du får mulighet. Det kan jo hende at du har vært like uheldig som oss og fått muggsopp uten at du har sett det. Hvis ikke din vogn er angrepet nå, har du iallefall tatt den ekstra sjekken og kan ha god samvittighet :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:

#jordslag #barnehagevogn #diy #muggsopp #vogn #tips

 


Nydelige, sunne og proteinrike rundstykker med blåbær 01.01.2016

Oppskrifter 2 kommentarerDa var vi kommet til årets første dag i 2016 og jeg er veldig motivert for å komme i gang med ett av mine mål: nemlig regelmessig trening. På mandag går jeg i gang med FIT på 30 dager og sitter nå og planlegger neste ukes matplan. 

Ikveld bakte jeg derfor disse supergode rundstykkene som Fitfocuse har lagt ut for en god stund siden.

Oppskrift til ca 8 rundstykker

1/2 pakke gjær

2,5 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

2 ss fibersirup clear eller honning

2 dl blåbær

1 lite beger cottage cheese

500 gram fibramel eller annet grovt mel

2 dl gresskarfrø

1/2 dl kruskakliFremgangsmåte:

Rør ut gjær i vann og salt.
Bruk stavmikseren på cottage cheese før du tilsetter dette sammen med olje, fibersirup og frø.
Bland godt og rør inn blåbærene. Bruker du frosne blåbær, ville jeg ventet til slutt med å tilsette de ettersom deigen blir helt blå.


Rør inn melet og kruskaklien og kna godt i ca 10 minutter.


Deigen skal heves i 30-60 minutter og stekes på 200 grader i ca 25 minutter. Jeg fikk 8 rundstykker av denne deigen, men du kan se an størrelsen og evt lage bare 6.

Håper de smaker!

 

Lena-Marie :))


hits