My Little Pony bursdagsinvitasjoner - DIY 09.11.2016

DIY Ingen kommentarer

Da var det begynt å nærme seg bursdagsfeiringer i huset vårt og ettersom begge jentene har bursdag i desember blir det naturligvis mye på en gang når jula kommer så tett på!

Jeg har derfor laget klar en mal for invitasjoner i My Little Pony tema som er favoritten til Olivia om dagen. Ettersom det var ganske enkelt å lage, vil jeg dele malen med dere :)

Den er laget i Google Docs ettersom jeg ikke får delt filer på bloggen, så du må følge instruksjonene i malen før du kan redigere på det.

Malen finner du her.Håper den falt i smak og kom gjerne med kommentarer om det er noe som ikke fungerer slik det skal.

Lag en glad dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#mylittlepony #bursdag #invitasjoner #diy


10 tips til babyfotografering hjemme 03.03.2016

DIY Ingen kommentarerEndelig er jeg tilbake etter et par ukers avbrekk fra bloggen. Mye har skjedd den siste tiden og jeg har ikke vært helt i slag, men nå skal jeg gjøre mitt beste og komme i en god rutine igjen der jeg skriver litt oftere.
 

Dagens tips handler om fotografering, ettersom både jeg og mannen min er glad i å ta bilder og har eksperimentert litt med lukketid og lys opp gjennom årene.

Da vi fikk førstefødte bestemte jeg meg derfor for å ta bildene selv istedet for å bruke flere tusen kroner på fotograf. Her deler jeg derfor noen tips til deg som ikke har råd til å ta profesjonelle bilder, men allikevel ønsker å få fine bilder du kan fremkalle selv ;)
 

1. Pass på at rommet du benytter har godt med naturlig dagslys, for da unngår du gule bilder eller at du blir nødt til å bruke blitz. Jeg tok bilder midt på dagen, uten direkte sollys, i et rom med hvite vegger.
 

2. Minst mulig tilbehør og rekvisita gjør seg best, for da blir fokuset på barnet ditt og ikke alt annet.
 

3. Bruk gjerne en hvit vegg som bakgrunn eller heng opp et laken eller lignende for å få nøytral bakgrunn.
 

4. Pass på at bildene tas på en tid der babyen din er våken og mett, slik at du har litt tid på deg til å gjøre det du har satt som plan. Du kan så klart også passe på at barnet sover, dersom du ønsker å ta sovebilder istedet :)
 

5. Sett deg ned på babyens nivå når du tar portrettbilder.
 

6. Ta gjerne mange bilder på rad og i flere ulike posisjoner, slik at du etterpå kan velge ut de få du syns ble best. Jeg syns mine beste bilder ble tatt da jeg la de på magen og de så rett mot meg og kameraet.
 

7. Søk på nettet etter inspirasjon til posisjoner. Det finnes masse god inspirasjon der ute! Jeg søker gjerne etter "baby photoshoot", "baby photography", "baby photo inspiration" osv. Engelske søk gir flere treff på bilder.
 

8. Gi gjerne barnet noe å leke med for å variere fokuset til barnet. 
 

9. Rediger bildene litt i etterkant for å justere lys eller skarphet f.eks. Det jeg pleier å gjøre, er å justere opp mengden lys i bildet, pluss kontrasten littegranne. Det kommer så klart an på hvor bra bildene er i utgangspunktet, men jeg syns ofte at bildene blir mørkere etter fremkalling enn det jeg ser på min egen PC. Som du også ser på mine babybilder, har jeg lært litt mer med nr 2 enn med nr 1. I tillegg har det mye å si hva slags linse man bruker. På nr 1 hadde jeg standard linsen som fulgte med kameraet, mens på nr 2 brukte jeg portrettlinse som gjør at bakgrunnen blir uklar og fokuset ligger på ansiktet.
 

10. Rediger gjerne til svart-hvitt for å sammenligne med fargebildet og velg det du liker best. Personlig er jeg veldig glad i svart-hvite babybilder :)
 

Her er min første datter ca 3 mnd:
Processed with MOLDIV

 

Og her er nr 2, ca like gammel:
Processed with MOLDIV

 

Litt annerledes kvalitet på bildet av nr 2, men det har både med erfaring og linsen å gjøre. Man gjør det beste med det man har, tenker jeg :)
 

Håper du fikk noen gode tips og husk å ikke stresse ;) Da får du bedre bilder for både deg og barnet ditt!

Ha en fin dag!
 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#babyfotografering #tips #fotograferingstips #mammahverdagen
 


Føler meg som en dårlig mor som ikke så dette før.. 02.01.2016

DIY Ingen kommentarerNå i romjula ble (u)heldigvis barnevognene i barnehagen fulle av muselort og alle de berørte vognene ble derfor nøye vasket av barnehagets personale, pluss at vi foreldre ble bedt om å ta med trekkene hjem for å vaske de i vaskemaskinen. Jeg gjorde så klart dette og det ble også bemerket av personalet at flere av barnevognene hadde muggsopp, som er svært uheldig for barna.

Jeg har ikke tenkt noe særlig over at vogna vår kunne ha muggsopp, ettersom kalesjen vår "bare" så skitten ut innvendig sist gang jeg så den. Men for å være sikker på at vår vogn ikke var angrepet, tok jeg med kalesjen hjem i romjula slik at jeg kunne undersøke den nærmere og få vasket den ren.Dessverre fant jeg ut at det faktisk er jordslag - altså muggsopp, som har angrepet vogna til datteren min! Hvordan kunne jeg la det skje? Jeg har kanskje vært delaktig i å gjøre datteren min syk i høst, ettersom hun har hostet mye, hatt rennende øyne til tider og generelt vært en del syk..! Mammahjertet fikk seg en støkk da jeg googlet jordslag og hva slags reaksjoner muggsopp kan frembringe hos barna.

Heldigvis fant jeg dette blogginnlegget fra Barnevognverksted om hvordan man kan fjerne jordslag dersom man skulle oppdage at vogna har blitt angrepet av muggsopp!

De har funnet ut at man skal blande 2 deler vann, 1 del klorin og 2-3 dråper Zalo. Påfør dette med en børste og la virke i ca 15 minutter før du vasker det av i vaskemaskin på 40 grader. Kan ikke tøyet vaskes i maskin, kan du også spyle middelet av i dusjen.

HUSK å bruk hansker og sørg for å ha god ventilasjon når du jobber med klorin!

Så anbefales det å enten vaske tøyet en gang til med tøymykner eller lufte det godt dersom klorinlukta sitter igjen i tøyet.

Helt til slutt er det lurt å påføre impregnering for å forebygge mot jordslag, noe jeg har tenkt å gjøre med jevnlige mellomrom.

 

Jeg må si at jeg syns det er veldig lite informasjon som sirkulerer rundt muggsopp i barnehagevogner, så jeg håper at jeg med dette kan være med på å spre ordet og kanskje unngå at flere gjør samme feil som meg.

Har du sjekket din barnehagevogn i det siste? Hvis ikke, anbefaler jeg virkelig å ta en sjekk når du får mulighet. Det kan jo hende at du har vært like uheldig som oss og fått muggsopp uten at du har sett det. Hvis ikke din vogn er angrepet nå, har du iallefall tatt den ekstra sjekken og kan ha god samvittighet :)

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:

#jordslag #barnehagevogn #diy #muggsopp #vogn #tips

 


hits