Noen tips til kveldens Halloweenfeiring 31.10.2016

Aktiviteter Ingen kommentarer


 

Dette med Halloween og gå fra dør til dør har blitt mer og mer utbredt de siste årene, så jeg tenkte det kunne være greit å dele noen av mine tanker, i år som i fjor, rundt hva man som forelder bør tenke på i forkant :)

 

Og så til slutt vil jeg oppfordre alle foreldre til å faktisk gå sammen med barna sine - det er jo kjempegøy for både voksne og barn! :) Hva med å ta med dere en lyslykt mens dere går i mørket?

Håper alle får en morsom og trivelig Halloween ikveld! Vi skal for første gang ha Halloween feiringen hjemme hos oss med noen venner av barna inkludert deres foreldre, samt at vi skal gå fra dør til dør sammen etter maten :) Vi gleder oss!

 

Lena-Marie :))


Hvordan lage intervall/tabata økter ved å bruke Gymboss 03.01.2016

Aktiviteter Ingen kommentarer

Jeg har siden i sommer benyttet meg av en app på mobilen som heter Gymboss, som jeg syns er genial til å trene intervall/tabata/HIIT økter med!

Den er kanskje ikke så enkel å forstå seg på i starten, selv om man er teknisk anlagt :) Så derfor vil jeg dele noen av mine tips etter litt prøving og feiling.

Først må du gå til App Store eller Google Play butikk for å søke opp app'en. Last ned slik du pleier, før du åpner app'en. So far so good!

 

Trykk på den grønne knappen "Add timer".

Da åpnes dette bildet og du kan navngi økten din øverst med det du måtte ønske, slik at du enkelt husker økten til senere.

Trykk deretter på 10 +/ - ikonet for å endre antall runder du skal kjøre denne økten. Trykk på "Done" når du har gjort et valg.

 

Dersom du trykker på "Countdown" som er første intervallet, kan du endre antall sekunder på nedtellingen. Evt kan du også slette nedtellingen eller endre fargen. Husk å trykke på "Save" før du går tilbake.

Trykk så på "Create new interval" for å legge til første intervall. Deretter velger du antall sekunder som du ønsker, legger til et navn på økten som beskriver øvelsen du skal gjøre og trykker på Save. Pass på at du navngir med korte navn, slik at det er enkelt å lese mens du trener. Du kan også her endre fargen på økten om du ønsker det.Om du vil endre lyden som skal spilles av mellom hvert intervall, kan du trykke på "Alarm type".For å gjøre endringer på en opprettet intervalløkt, trykker du bare på økten.

Dersom du har lyst å duplisere en økt, holder du knappen inne til "Duplicate" vises.

Og hvis du har gjort en feil, kan du også slette ved å dra fingeren over økten fra høyre mot venstre. Delete knappen vil vises og du trykker på den for å slette linjen.

Til slutt kan du også flytte på øktenes rekkefølge, ved å holde fingeren over de tre strekene til høyre for økten og dra den dit du ønsker å plassere den.

 

Helt til slutt må du huske å trykke på SAVE før du går ut. Ellers mister du alt du har gjort (men du blir spurt om å lagre dersom du glemmer deg)!

 

Når du så skal sette i gang og trene, er det bare å trykke på START knappen og kjøre i gang! :)

Er det noe jeg har glemt, er det bare å spørre.

 

God trening!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:

#gymboss #trening #tips #app #intervalltrening


Frost bursdag! 07.12.2015

Aktiviteter 2 kommentarer

Det har gått noen dager siden vi feiret Olivias 4-årsdag med Frost tema, men tenkte å dele noen av mine ideer og bilder med dere som har et barn hjemme som elsker Frost. Vi har kjørt bursdagene til jentene i 3 runder denne gangen, ettersom Olivia gjerne ville feire med barnehagebarna og vi har så stor familie.

Jeg hadde fått to ønsker fra bursdagsbarnet og det var at det måtte være blå bursdag og Elsa kake. Vel, jeg oppfylte nesten begge to ;) Det ble Anna barbiekake og innslag av blått!

Her er kaken, som jeg lagde ved å bake gulrotkake i rund form og skjære ut en rund del i midten, legge de andre delene i en sirkel nederst og bygge litt opp øverst med å blande kakebiter og glasur og bare smøre det opp rundt Anna. Kan også være lurt å pakke Anna inn i plastfolie rundt beina, så hun ikke blir så klissete! Til slutt smurte jeg ostekremen rundt hele kaka for å holde alt sammen, før jeg la fondant utenpå og dekorerte med blå glitterglasur på tube :)
Jeg lagde også boller med blå glasur, som jeg blanda av vanlig melisglasur med blå konditorfarge og strødde snøkrystallstrøssel oppå.Vi hadde blå saft som du får ved å blande en lys saft med blå konditorfarge. Stor suksess hos barna! De ble blå på tunga alle sammen og syns det var veldig gøy!

Så lagde jeg marshmallows på papirsugerør med smeltet sjokolade og strøssel oppå. Det ser ut som kjærlighet på pinne og barna spiste de opp på 1-2-3.


Av aktiviteter hadde jeg skrevet ut en del tegninger de satt og fargela underveis, jeg bare la fram fargeblyanter på bordet som de kunne bruke og dette skapte litt ro innimellom ventingen på varm maten.

I tillegg hadde jeg laget klar noen godteriposer (fås på Nille blant annet) med 3 marshmallows, noen små biter av rosiner som jeg hadde kuttet opp og lagt i plastfolie pluss 6 saltstenger. Av dette sa jeg at de kunne lage hver sin Olaf - noe de syns var veldig gøy å holde på med. Anbefales!

Jeg brukte fantasien og tok det jeg hadde liggende hjemme av pynt og dekorasjoner, men kjøpte inn en papirduk og engangstallerkener for å slippe litt oppvask. Enkelt og greit!Har du flere Frost ideer må du gjerne legge igjen en kommentar! :)

 

Lena-Marie :))


Ridning med barna 16.11.2015

Aktiviteter 2 kommentarer

I går hadde vi en fantastisk fin dag på Østlandet - sola skinte og varma faktisk enda :) Deilig søndagsvær! Vi var da så heldige at vi fikk lov å låne en ponni til jentene våre, med privat instruktør ;) Godt at vi kjenner noen som driver med hester, ettersom begge jentene er så gira på å ri!


Dagen ble derfor tilbragt på Blixland hestesenter og det var utrolig fint å få et ridehus for oss selv :) Olivia er ikke 4 år enda, men klarte faktisk å trave på egenhånd!! Såå stolte foreldre som stod på sidelinja og fulgte med! Hun er ikke redd for å prøve nye ting når det kommer til hester - nesten litt for uredd til tider. Da er det kanskje ikke så rart at lillesøster Alma også hadde veldig lyst å ri.
Som regel pleier hun å være ganske skeptisk til dyr - men hestene var hun ikke redd for. Rart det der!Alma ser kanskje litt skeptisk ut, men hun hadde ikke lyst å gå av da vi spurte om hun var ferdig å sitte på hesten! 
Det er sikkert ikke så mange som tør å la barna sine ri eller holde på med hester i så ung alder, men dersom ditt barn virkelig har lyst og du kjenner noen som kan la drømmen gå i oppfyllelse er dette noe jeg kan anbefale videre :) Vi ser gleden i øynene på begge to når vi er i stallen og de skal få lov (så langt det lar seg gjøre!) å velge de aktivitetene de selv syns er gøy å holde på med.
Så får tiden vise om det ender opp med hest eller ikke!

Ha en kjempefin kveld videre! :)

 

Lena-Marie :))

 


Noen tips til alle foreldre for Halloween 25.10.2015

Aktiviteter Ingen kommentarerDette med Halloween og gå fra dør til dør har blitt mer og mer utbredt de siste årene, så jeg tenkte det kunne være greit å dele noen av mine tanker rundt hva man som forelder bør tenke på i forkant :)

 

Og så til slutt vil jeg oppfordre alle foreldre til å faktisk gå sammen med barna sine - det er jo kjempegøy for både voksne og barn! :) Hva med å ta med dere en lyslykt mens dere går i mørket?

Håper alle får en morsom og trivelig Halloween neste helg! Jeg skal tilbringe den med mine barn innendørs og ta i mot alle som kommer på døra - det syns iallefall eldste datteren min er veldig moro!

 

Lena-Marie :))


Hvordan få tid til trening som småbarnsmor? 30.09.2015

Aktiviteter Ingen kommentarer

Dette spørsmålet går igjen flere steder og jeg vil gjerne dele mine beste tips for å få hverdagen til å gå opp når man har barn. Jeg kan bare snakke for meg selv i denne saken og hva som funker best for meg, men det kan jo hende at flere kan benytte seg av mine små tips i hverdagen!

  1. Stå opp før barna og tren i 20-30 minutter. Dette innebærer for min del at jeg må opp kl.5.15 dersom jeg skal rekke å dusje også før jentene mine våkner. Huff, det er tidlig! tenker du nok! Og det gjorde jeg også de første gangene. Men nå er det ikke like ille når klokka ringer, fordi jeg har bestemt meg dagen før at jeg har lyst å trene. Da er det bare å hive på seg treningsklær og gå ned i kjellerstua, sette på musikken og komme i gang :)

  2. Finn en treningsform du syns er gøy! Jeg har oppdaget Tabata for en stund siden og elsker det :) Du kan finne mange gode øvelser på Fitfocuse sin blogg under kategorien "Trening". Det beste av alt er at det er høy intensitet og jeg kan gjøre det stort sett hvor som helst. Man trenger ikke så mye, men en form for vekt kan være kjekt og en treningsmatte. Ellers bruker man sin egen kropp i de fleste øvelsene.

  3. Litt trening er bedre enn ingen trening. Dette mottoet lever jeg etter, fordi noen ganger er ukene så hektiske at jeg ikke rekker alt jeg egentlig hadde lyst til. I går fikk jeg f.eks. kun trent Tabata i 12 minutter (svetten rant, så jeg følte jo at jeg hadde trent), mens idag våkna yngste datteren min kl.05.25, akkurat i det jeg skulle kle på meg treningstøyet. Da ble det ikke tid til trening, så får heller prøve igjen ikveld eller imorgen tidlig. Sånn er det bare å være småbarnsmor! Man rekker ikke alt - alltid! :)

  4. Vær aktiv med barna dine når du kan. De kan sykle, du kan løpe - dere kan gå tur i skog og mark, leke "har'n/sisten" eller hoppe med tau, strikk eller lage paradis ute. Masse gøy man kan finne på som ikke nødvendigvis er hard trening, men man får iallefall bevegd seg noe!

 Lena-Marie :))


Gøyale eksperimenter for barn 18.09.2015

Aktiviteter 2 kommentarer

Jeg ble tipset om en nettside fra noen av de ansatte i barnehagen vår, som heter nysgjerrigper.no. Etter å ha tittet innom der, var det en del av de eksperimentene som jeg føler for å dele videre til dere som kanskje skal ha planleggingsdag i barnehagen idag slik som oss, eller bare vil finne på noe gøy i helga!

Early education
Licensed from: shalamov / yayimages.com


Luftkanon!

Dette trenger du

En tom Pringles-boks, en ballong, litt teip og en saks eller kniv.

Dersom du ønsker å gjøre den ekstra fin og stilig, kan du dekorere den med noen klistremerker/knapper/glitter, male eller tegne på den og feste litt fint gavepapir rundt.

Slik lager du luftkanonen

Først skjærer du metallbunnen ut av en tom Pringles-boks. Så trekker du ballongen over bunnen og fester godt med kraftig teip. Ballongen skal sitte stramt som et trommeskinn. Nå skal du skjære eller klippe et lite rundt hull midt i plastlokket. Det er viktig at hullet er rundt med jevne kanter, og at det er plassert midt i lokket. Sett lokket på boksen, og luftkanonen er klar!

Så kan du tenne et stearinlys og teste hvor langt unna du kan stå for å slukke lyset med luftkanonen! :)

 

Levende papirblomster


Dette trenger du

Hvitt papir, fargeblyanter, saks og en bolle med vann.

Slik gjør du det

1. Klipp ut noen blomster som på tegningen her.

2. Fargelegg innsiden av blomstene. Kanskje du vil skrive en liten hilsen til noen inni blomsten?

3. Brett bladene inn mot midten.

4. Legg blomsten i en skål med vann og vent en stund. Hva tror du skjer med blomstene? Mens du venter, kan du jo lage deg et par hypoteser som du kan sjekke ut.

5. Hva skjedde? Stemte noen av hypotesene dine?

 

Dansende rosiner

Raisins and Grapes
Licensed from: StephanieFrey / yayimages.comDette trenger du

Mineralvann med kullsyre og rosiner

Slik gjør du det

Legg rosinene i et høyt glass. Pakk dem godt sammen og fyll mineralvann i glasset. Følg med på rosinene. Hva skjer da? Jo, rosinene begynner å flyte oppover i glasset sammen med boblene! Så snart den treffer vannflaten, forsvinner boblene og rosinene faller ned til bunns igjen.

 

Blåsefri ballong

Balloons
Licensed from: Ockra / yayimages.com


Denne er litt moro for barna. Inngå et veddemål der du sier at du klarer å blåse opp en ballong uten at du blåser i den, eller bruker pumpe av noe slag. Du skal se at de blir imponerte når du vinner veddemålet!

Dette trenger du

Eddik, natron, flaske og ballong

Slik gjør du det

Bland natron og eddik i flasken og tre ballongen over flasketuten. Gassen som blir dannet kommer til å blåse opp ballongen for deg!

 

Har du noen andre kreative eksperimenter, så del gjerne i kommentarfeltet :)

 

Lena-Marie :))


Karsten og Petra på safari 13.09.2015

Aktiviteter Ingen kommentarer

Da var enda en uke fløyet avgårde og vi avsluttet denne uken med å dra på kino, jeg og eldstejenta på snart 4 år pluss hennes venninne. Kjempekoselig søndagsaktivitet når været ikke er helt på topp!

Vi valgte å se Karsten og Petra på safari - noe begge jentene likte veldig godt. Har lest blandede kommentarer i forhold til innholdet i filmen og må si at for disse jentene på snart 4 og 5 år, var det midt i blinken :) De koste seg og smålo innimellom og snakket ivrig om filmen etter vi gikk ut av kinosalen, så av og til må man nesten bare se filmen selv for å gjøre seg opp egen mening om den var bra eller ei ;) Tipper at unger i den alderen ikke tenker så mye gjennom handlingen i seg selv, men at det skapes noen minneverdige øyeblikk - som helt til slutt da det endte godt allikevel og alle ble venner ;)
Lena-Marie :))


Aktiviteter for barn innendørs 24.08.2015

Aktiviteter 1 kommentar

I dag kom regnet igjen til Østlandet, sammen med både lyn og torden.

Tenkte å dele noen av våre innendørsaktiviteter for slike dager og tar gjerne i mot tips fra dere!

 

 

 
hits