Horn med ost og skinke; perfekte i matpakken 27.09.2016

Oppskrifter 3 kommentarer



 

Da var tirsdagen snart over og ny uke er godt i gang her i hus! Helga vr var fylt med mye hesteaktiviteter, noe som bde store og sm syns er utrolig koselig holde p med :) Vi har derfor valgt binde oss til en hest en dag i uka - noe vi er veldig spente p hvordan blir g nr kulda setter inn for fullt. En ting er jo dra ut p tur i nydelig hstvr som vi har hatt n, men en helt annen nr vinteren og det kalde, gufsne vret slr til.

Vi gr derimot hsten og vinteren i mte med godt mot og hper at jentene vre opprettholder hesteinteressen i bde godt og drlig vr ;)

Men, over til dagens bakverk! Jeg fikk s innmari lyst til bake ost og skinke horn, s da heiv jeg meg rundt og satte en deig igr imorges. Resultatet ble helt nydelig, om jeg skal si det selv. De er s klart best nr de er helt ferske og varme, men de gjr seg ogs veldig godt som innhold i matpakken! Bare frys ned de du fr til overs, s tar du de opp kvelden fr de skal i matpakken. De kan ogs varmes litt i mikro eller stekeovnen fr servering - da blir de nesten som om de ferske :)

 

Ingredienser

450 gr fibramel
450 gr hvetemel
25 gr fersk gjr
2 ss honning
1 ts salt
1 egg
50 gr smr
5 dl melk

--------------------
Fyll:

Skinke
Ost
Smr

1 egg til pensling
evt sesamfr/valmuefr
 



 

Fremgangsmte

Frst smuldrer du gjren i en liten skl sammen med honningen. La den st p benken til den er lst opp og blir flytende.
Smelt smr i en kjele, tilsett melka og lettvispet egg. La denne blandingen varmes opp til 37 gr.
Hell s det vte i bollen, sammen med gjrblandingen, fibramel og salt. Bland godt fr du tilsetter ca 400 gr hvetemel, men holder igjen resten av hvetemelet for se hvor vt deigen din blir.
Elt godt i ca 10 min. La heve i ca 45 min. 

Del deigen i 3 deler og kjevle alle delene ut til sirkler. Bruk pizzaskjrer og lag 8 like store trekanter. Ta en klatt med smr under skinken og s osten opp der igjen. Rull fra den bredeste delen og innover mot tuppen. Legg p stekebrett med bakepapir under. La etterheve i ca 30 min.

Pensle med egg og dryss evt litt sesamfr eller valmuefr p toppen.
 

Stek p 225 gr i ca 8-12 min, alt ettersom hvor store de er.

Avkjl p rist og putt i fryseren med en gang de blir avkjlte, dersom de ikke skal spises opp i lpet av en dag :) De holder seg best om de fryses og s tines opp igjen.

 

Lag deg en nydelig kveld videre og nyt hornene om du hiver deg rundt i baking! ;)

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#horn #rundstykker #bakst #grovbakst #mammahverdagen #oppskrift


lisarorvik 27.09.2016 20:37
Dette s kjempe godt ut :)
Lena-Marie 28.09.2016 13:25
lisarorvik: Takk for det! :)
storkjkken 30.09.2016 13:05
Ser bra ut!

Skriv en ny kommentar

hits