Halvgrove, saftige brød og rundstykker med kefir 12.09.2016

Oppskrifter 5 kommentarer

Da var enda en helg overstått og vi var store deler av dagen innendørs igår, ettersom vi hadde sykdom i hus. Derfor ble jeg litt rastløs på ettermiddagen og fant ut at jeg skulle prøve meg på brød med kefir. Jeg googlet meg frem til en oppskrift på rundstykker, men har utelatt en del fra oppskriften og lagt til det melet jeg hadde tilgjengelig i skapet.

Resultatet ble disse herlige, saftige rundstykkene og 2 gode brød!



Halvgrove brød og rundstykker med kefir

Ingredienser

1 liter kefir
6 dl vann
2 ss honning
0,5 dl rapsolje
1,5 pk fersk gjær (evt 1 pk tørrgjær)
800 gr fullkornshvetemel (fibramel)
400 gr siktet rugmel
200 gr grovbakst
4-500 gr hvetemel
50 gr linfrø
2 ss salt

 

Fremgangsmåte

Tilsett gjær oppi honningen og la det ligge inntil gjæren har smeltet, men bruker du tørrgjær kan du la det stå på benken og godgjøre seg.
Varm opp kefir og vann til fingertemperatur, ca 37 gr.
Bland olje og gjær sammen med kefir og vann. Tilsett så de tørre ingrediensene litt etter litt og rør godt rundt til du får en fast, men litt klissete deig. Hold igjen noe av hvetemelet til utbakingen.

La stå og heve til dobbel størrelse. Jeg lot den stå ca 1 time før jeg bakte ut 2 brød og 12 rundstykker. Mine former er ca 1,5 liter så om du har 2 liters former kan du nok lage litt større brød enn meg og så får du litt færre rundstykker istedet :)

Snitt rundstykkene i kryss før etterheving i ca 30 min. Brødene kan du snitte på tvers før etterheving i ca 40 min. Jeg stekte rundstykkene først og så brødene til slutt, derfor litt mer heving på brødene.
​Pensle med egg og dryss over siktet hvetemel.
 

Stekes på 220 gr. Rundstykkene i 15-18 min midt i ovnen, men tiden avhenger av størrelsen.
Brødene i ca 45 min på nederste rille, men også her vil tiden avhenge av størrelsen på brødene dine.
 


 

Nytes når de har blitt litt avkjølte, med favorittpålegget <3 Enjoy!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#brød #rundstykker #mammahverdagen #oppskrift #bakst

 


Henriette Celin 12.09.2016 19:03
Så herlig ^^
Lena-Marie 13.09.2016 12:32
Henriette Celin: Takk :)) Håper de inspirerte til litt baking! <3
Henriette Celin 13.09.2016 12:33
SV: Absolutt, hehe ;-)
elisebr 06.01.2017 08:14
Nam! Så godt det så ut! :)
Lena-Marie 07.01.2017 14:54
elisebr: Tusen takk :D

Skriv en ny kommentar

hits