Søtsugen? Mine beste coco crunch - kokosboller! 28.07.2016

Oppskrifter 6 kommentarer 

Da var jeg endelig tilbake og blogger igjen! Det ble så mange prosjekter og ting som skjedde på en gang rett før sommeren at jeg fant ikke energi eller lyst til å blogge, så jeg lot heller være. Jeg har derfor masse nytt å dele med dere som titter innom her i ny og ne!

Vi har blant annet kjøpt oss tomt og planlegger nå hvilket hus vi ønsker å bygge, rett i nærheten av barneskolen som jentene skal begynne på. Perfekt beliggenhet og mye nærmere kollektiv transport. Vi gleder oss masse til å komme i gang, men det er veldig mye som må på plass før den tid. Så kanskje jeg legger ut noen bilder av huset osv når den tid kommer, hvis det er interesse for det? ;)
 

Og så har vi endelig fått ferdig sommerens store prosjekt: terrassen vår som tok rundt 2 uker å bygge! Med god hjelp av både svigerfar og andre familiemedlemmer ble den ferdig i god tid før vi dro på ferie. Den ble superfin og var virkelig verdt både pengene og strevet! Nå kan vi boltre oss med både basseng og solstoler - kjempedeilig med god uteplass!

 

Over til dagens supergode oppskrift: coco crunch boller! Har du smakt de som selges på blant annet SmoothiExchange? Disse er ganske nærme på smak og jentene mine elsker de. Anbefales om du har søtsug du ønsker å dempe eller bare vil ha sunnere kveldskos!

Og du; de smaker IKKE dadler - det kan jeg love deg!
  

Coco Crunch boller - kokosboller

Til ca 15 stk

100 gr dadler
15 gr kakao
35 gr havregryn
15 gr bokhvete - kan sløyfes, men gir krønsj
1 ts Nescafe Gold
1 knipe maldonsalt/havsalt
2 ss kokos
10 mandler - kan sløyfes om du ikke tåler nøtter
Litt daddelvann (se forklaring nedenfor)
...............

Kokos og/eller kakao til å dyppe bollene oppi

 

Fremgangsmåte:

Først legger du dadlene i en skål med kokende vann, ca 1-2 dl. Det samme gjør du med bokhveten. La det ligge der mens du måler opp resten av ingrediensene og legger alt sammen i en blender.
Jeg kjørte mandlene til mel før jeg hadde de andre ingrediensene oppi, men tror ikke det har noe å si for utfallet siden alt blir en masse til slutt uansett :)

Når dadlene og bokhvetene har ligget et par minutter, kan du helle av vannet av bokhveten før du har den oppi blenderen. Deretter tar du en gaffel og trykker dadlene godt nedi vannet, før du bruker gaffelen og tar ut dadlene. Legg de også i blenderen.

Hell så litt av daddelvannet oppi blenderen, men juster heller med mer vann dersom du ser at det blir for lite. Det skal bli en seig masse når alt blandes sammen.
 

Bruk gjerne to skjeer når massen er seig, som du bruker til å lage små boller med. Ha gjerne to skåler klare med litt kokos i den ene og litt kakao i den andre. Dypp bollene oppi og lag så kuler som du former med hendene. Det er litt enklere å forme de om du tar litt topping rundt bollene før du bruker hendene til å forme de til kuler, så bruk skjeene mest mulig i denne prosessen ;) Da blir det mindre søl.
 

Så har du de oppi et lufttett glass som du putter enten i kjøleskapet eller fryseren. Jeg foretrekker de iskalde, så jeg legger mine i fryseren og tar de ut rett før servering. MOMS! Det er så godt at jeg må lage ny porsjon senere idag som jentene skal få til barne-tv, for denne porsjonen forsvant på 1-2-3!
  

Håper sommerferien har gitt deg påfyll av energi og opplevelser som du tar med deg når hverdagen kommer for fullt igjen. Her kommer den brått allerede på mandag!
 

God torsdag :)

 


Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER: #cococrunch #kokosboller #oppskrift #mammahverdagen #sjokoladeboller #sukkerfri #suntoggodt

 


Kamilla Haaland 28.07.2016 23:00
Så kjempegode ut! :-)
Lena-Marie 04.08.2016 08:55
Kamilla Haaland: Tusen takk :) De er kjempegode og anbefales <3
blandebatteri svart 17.08.2016 15:45
Oh hvor bra :)
Lena-Marie 23.08.2016 20:50
blandebatteri svart: :))
messing kjøkkenbatteri 05.09.2016 14:10
Takk for maten-tip :)
Lena-Marie 06.09.2016 12:23
messing kjøkkenbatteri: Hyggelig at du stakk innom og kommenterte :) Håper det smakte!

Skriv en ny kommentar

hits