Sjokoladeglaserte jordbærspyd til dessert 28.05.2016

Oppskrifter 2 kommentarer


 

Jeg skal arrangere tapaskveld med noen nabodamer ikveld og i den anledning har jeg laget noen jordbærspyd som jeg helte smeltet sjokolade over. Jeg er veldig fan av å lage retter som kan forberedes i god tid, slik at jeg ikke trenger å stå over kokeplatene når gjestene ankommer :)
Disse jordbærspydene ble jeg inspirert av Linda Stuhaug til å lage, men jeg lager den enkle versjonen med kun smeltet sjokolade og ikke sjokoladefudge slik hun lagde.

 

Ingredienser

Ca 8 spyd

2 beger med jordbær
100 gr 70% kokesjokolade
1 ts cocosa (kan utelates)
Litt kokos til pynt
 



 

Kutt av stilkene og tre jordbærene inn på spydene. Jeg fikk ca 8 spyd av 2 beger med bær. Det kommer helt an på hvor mange bær du ønsker å tre på spydene så klart :)
Smelt sjokoladen med cocosa i vannbad, dvs. hell sjokoladen og cocosa i en stålbolle og ha bollen over en kjele med varmt vann (som ikke koker, men når kokepunktet). Rør rundt til all sjokoladen har smeltet.

Ta en teskje og fordel sjokoladen på jordbærene. Dryss gjerne kokos over om du ønsker det. Sett kjølig i et par timer og server.

Både smaker og ser delikat ut :)

 



 

Ha en riktig god helg!


Lena-Marie :))

 


EMNER:
#sjokolade #jordbær #jordbærspyd #sjokoladeglaserte #oppskrift #mammahverdagen #lindastuhaug #dessert


lisarorvik 28.05.2016 12:37
Dette så helt nydelig ut :)
Lena-Marie 29.05.2016 18:35
lisarorvik: Takk for det :)) De er såå gode ;)

Skriv en ny kommentar

hits