Frisk smoothie og sukkerfrie kokosboller 11.05.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer




Da har sommeren endelig kommet til stlandet, noe jeg syns er helt fantastisk deilig! Sola gir s mye energi og det er mye mer fristende komme seg ut i aktivitet nr det er varmt og man kan g ut med mindre ty p. Jeg skal ikke skryte p meg at jeg har trent s innmari mye de siste ukene, men idag kjenner jeg at kroppen lengter etter komme seg ut p tur!

Dagens oppskrifter er inspirert av Fitfocuse sine luksus kokosboller pluss noen kokosbolleoppskrifter jeg skte meg fram til p nett, men som jeg har gjort min egen vri p.

Smoothien kan du fint innta til frokost som et komplett mltid og kokosbollene kan med glede nytes som helgekos :)



 

Frisk smoothie

3 dl frosne br (jordbr og blbr f.eks)
3 frosne spinatbiter / 1-2 never fersk spinat
1 eggehvite / 30 gr proteinpulver
5 ntter / 1 ts raps- eller kokosolje
2 dl ekstra lettmelk eller lett kokosmelk
Sukkerfri saft til stning / 1-2 ts agavesirup
1 ss eplecider eddik (kan utelates)
Vann til nsket konsistens

 

Kjr alle ingrediensene i en blender til du har en glatt masse og nyt med en gang. Nam!
 



 

 

Sukkerfrie kokosboller

Marie kjeks eller salte kjeks
Nugatti Zero

4 eggehviter
1-2 dl sukrin
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
2-3 steviadrper med vaniljesmak
----------------------------
150 gr mrk sjokolade (helst sukkerfri, men 70% kan ogs brukes)
Kokos til pynt
 


 

Legg gelatinen bltt i ca 5 min i en bolle med vann. Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukrin mens kjkkenmaskinen gr. Smak deg fram med hvor stt du vil ha det. Tilsett steviadrpene. Eggehvitene er stive nr du kan snu bollen oppned uten at massen renner eller siger nedover.

Klem ut vannet fr du legger gelatinplatene over i 1 dl kokende vann og rrer til alt er flytende.

Tilsett den blte gelatinen litt og litt mens du pisker eggehvitene videre. Visp s videre i ca 5 min. Smr kjeksene med et tynt lag Nugatti Zero eller s kan du bruke smeltet sjokolade om du heller nsker det.

Legg bakepapir p et brett eller et fat og bruk sprytepose/frysepose og fordel topper opp kjeksene. Settes kjlig til de har stivnet, snn ca 1-2 timer.
 

Smelt sjokoladen i vannbad og bruk en teskje til fordele sjokoladen opp toppen av kokosbollene. Da renner sjokoladen nedover og fordeler seg selv nedover til alt er dekket. Pynt med kokos om du nsker det.
Settes s inn i kjleskapet til sjokoladen har stivnet.



 

Kan oppbevares i fryseren, men de holder seg godt i minst 1 uke i kjleskapet.

Hper det smaker! Ha en nydelig dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#kokosboller #smoothie #sukkerfri #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Skriv en ny kommentar

hits