Frisk smoothie og sukkerfrie kokosboller 11.05.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer




Da har sommeren endelig kommet til Østlandet, noe jeg syns er helt fantastisk deilig! Sola gir så mye energi og det er mye mer fristende å komme seg ut i aktivitet når det er varmt og man kan gå ut med mindre tøy på. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har trent så innmari mye de siste ukene, men idag kjenner jeg at kroppen lengter etter å komme seg ut på tur!

Dagens oppskrifter er inspirert av Fitfocuse sine luksus kokosboller pluss noen kokosbolleoppskrifter jeg søkte meg fram til på nett, men som jeg har gjort min egen vri på.

Smoothien kan du fint innta til frokost som et komplett måltid og kokosbollene kan med glede nytes som helgekos :)



 

Frisk smoothie

3 dl frosne bær (jordbær og blåbær f.eks)
3 frosne spinatbiter / 1-2 never fersk spinat
1 eggehvite / 30 gr proteinpulver
5 nøtter / 1 ts raps- eller kokosolje
2 dl ekstra lettmelk eller lett kokosmelk
Sukkerfri saft til søtning / 1-2 ts agavesirup
1 ss eplecider eddik (kan utelates)
Vann til ønsket konsistens

 

Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en glatt masse og nyt med en gang. Nam!
 



 

 

Sukkerfrie kokosboller

Marie kjeks eller salte kjeks
Nugatti Zero

4 eggehviter
1-2 dl sukrin
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
2-3 steviadråper med vaniljesmak
----------------------------
150 gr mørk sjokolade (helst sukkerfri, men 70% kan også brukes)
Kokos til pynt
 


 

Legg gelatinen bløtt i ca 5 min i en bolle med vann. Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukrin mens kjøkkenmaskinen går. Smak deg fram med hvor søtt du vil ha det. Tilsett steviadråpene. Eggehvitene er stive når du kan snu bollen oppned uten at massen renner eller siger nedover.

Klem ut vannet før du legger gelatinplatene over i 1 dl kokende vann og rører til alt er flytende.

Tilsett den bløte gelatinen litt og litt mens du pisker eggehvitene videre. Visp så videre i ca 5 min. Smør kjeksene med et tynt lag Nugatti Zero eller så kan du bruke smeltet sjokolade om du heller ønsker det.

Legg bakepapir på et brett eller et fat og bruk sprøytepose/frysepose og fordel topper oppå kjeksene. Settes kjølig til de har stivnet, sånn ca 1-2 timer.
 

Smelt sjokoladen i vannbad og bruk en teskje til å fordele sjokoladen oppå toppen av kokosbollene. Da renner sjokoladen nedover og fordeler seg selv nedover til alt er dekket. Pynt med kokos om du ønsker det.
Settes så inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.



 

Kan oppbevares i fryseren, men de holder seg godt i minst 1 uke i kjøleskapet.

Håper det smaker! Ha en nydelig dag <3

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#kokosboller #smoothie #sukkerfri #mammahverdagen #fitfocuse #oppskrift


Skriv en ny kommentar

hits