Den perfekte festkaken; brownie- og ostekake med bringebærkrem 25.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer



 

Denne herligheten av en kake anbefaler jeg virkelig å bake om du skal i konfirmasjon, dåp eller arrangerer en god middag hjemme. Den egner seg også veldig bra på 17.mai, ettersom den er så mektig at det holder med ett lite kakestykke.

Jeg fant den originale oppskriften på Trines matblogg, men siden jeg forsøker å ikke spise så mye sukker om dagen valgte jeg å lage min nesten sukkerfri.

Det eneste som innholder sukker, er 70% sjokoladen siden jeg ikke hadde sukkerfri kokesjokolade hjemme. Men når man skal spise denne, er det som regel i festlig lag og da kan man unne seg det syns jeg da :)

 



 

Jeg valgte å lage denne i en liten rund form på 18 cm, som holder til ca 6 pers. Dersom du skal ha større fest enn det, kan du bare doble oppskriften og lage i en liten langpanne (33x23cm). 

Kaka består av 3 lag; først brownie, så ostekake og til slutt en nydelig bringebærkrem på toppen med ferske bringebær! NAM! Jeg syns kombinasjonen var fantastisk god :)

 

Ingredienser brownie

100 gr kokesjokolade 70%
100 gr smør (romtemperert)
125 gr sukrinmelis
1,5 egg (bland 3 egg, hell over i dl mål og bruk halvparten)
55 gr speltmel (kan bruke hvetemel om ønskelig)
 

Fremgangsmåte

Først setter du på ovnen på 170 gr slik at den blir varm til kaka skal stekes så snart osteblandingen er klar.

Smelt sjokoladen over vannbad, bruk helst stålbolle eller lignende som tåler nesten kokende vann. Ikke la vannet koke, men nå kokepunktet. 

Ta melis og smør og kjør i kjøkkenmaskin med flat visp, til det blir kremaktig. Tilsett så litt og litt av eggene mens maskinen går. Til slutt tilsettes sjokoladen og kjør blandingen til alt er godt blandet sammen.

Ha røra over i form med bakepapir og stryk jevnt over med en skje, så flatt som mulig. 

 



 

 

Ingredienser ostekake

200 gr kremost naturell (philadelphia f.eks)
75 gr sukrinmelis
1 dråpe stevia med vaniljesmak eller 1 ts vaniljesukker
1 egg (bruk opp nesten alt fra eggeblandingen du mikset til brownies'en)
 

Fremgangsmåte

Ha kremost, melis og vaniljen i kjøkkenmaskinen og kjør på lav hastighet til alt er blandet godt. Tilsett så egget forsiktig, litt og litt mens maskinen går sakte. Blandingen blir nesten kremaktig. Du må bare passe på at du ikke kjører for fort mot slutten for da kan osten skille seg.

Hell så ostemassen over browniesen. Stryk jevnt over med en skje til den er flat.

Stek midt i ovnen på 170 gr i ca 30-40 min. Følg med mot slutten, for ostekaka skal bli fast å ta på, lys på midten og litt svak gylden i kantene.

Avkjøl kaken på rist. Dekk den så til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, men helst over natten.

Bringebærkremen kan du forberede og ha på et par timer før servering uten at det gjør noe.

 

Ingredienser bringebærkrem

1,5 dl kremfløte
50 gr sukrinmelis (jeg hadde ikke mer sukrinmelis til slutt, så jeg brukte halvt om halvt sukrin og vanlig melis)
75 gr bringebær
friske bringebær til pynt

Mos bringebærene med en gaffel og rør sammen med melisen. Hvis du har valgt å bruke frosne bær, må disse tines opp før bruk og du bør helle av saften som de ligger i når de har tint. Ellers kan det bli vanskelig å få kremen stiv nok.

Pisk til kremen er fast, men ikke blitt helt stiv. Tilsett bærblandingen og pisk videre til den blir fast igjen, men ikke stiv nå heller. Ta kaken over på et egnet kakefat og fordel kremen på toppen. Rett før servering pynter du med friske bringebær.

Del opp kaken i porsjonsstykker og server. Bare pass på at stykkene ikke blir altfor store, for denne kaka er veldig mektig!

For de som teller kalorier, har jeg grovt regnet ut at det blir ca 240 kcal per porsjon om man deler opp i så små stykker som jeg gjorde. Dvs at man får ca 10-11 stykker.

 



 

Oppbevares i kjøleskapet - hvis du har noe igjen når selskapet er over ;)

Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#17maikake #17mai #festkake #brownie #ostekake #bringebærkrem #sukkerfri #mammahverdagen #oppskrift


eveliin 25.04.2016 17:30
den så nydelig god ut:D
Lena-Marie 25.04.2016 18:13
eveliin: Tusen takk :D Den var bare sykt god og veeldig mektig <3

Skriv en ny kommentar

hits