Nutellastjerne 03.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

God søndagsmorgen! Skal du bake idag, er dette noe du bør prøve deg på. Nydelig på smak og ser jo fantastisk flott ut på bordet :)
 

Det er ikke så lenge siden jeg lagde kanelstjerne, som du finner oppskriften og fremgangsmåten på her.

Deigen jeg foretrekker er basert på denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere, men den gir mer enn 2 kranser. Så nedenfor kommer halve oppskriften, som er nok til 1 krans ;)



 

Ingredienser bolledeig

5 dl melk

80 g smør

60 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

Ca 7 dl mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du ønsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Fyll

Ca 1/3 boks Nutella eller Nugatti Zero

 

Fremgangsmåte

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre.

La heve i 1-1,5 time.

 

Når den har hevet i 1 time, deler du den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjær ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av fyllet på lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. Så legger du på lag 2 og 3 på samme måten. På lag 4 skal derimot ikke være fyll på toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned på midten av sirkelen. Så bruker du en skarp kniv og kutter først i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist på bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til høyre snurrer du mot høyre. Fortsett hele veien rundt på samme måten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved å klemme tuppene sammen.

Kutt så et kryss gjennom 2 lag på sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Jeg glemte å ta bilder underveis denne gangen, så her er noen fra da jeg lagde kanelstjerna. Fremgangsmåten er den samme ;)




 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek på 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter.






Tips: Når den har blitt avkjølt, kan du gjerne drysse over litt melis før servering eller bruke litt perlesukker i midten før steking om du har det.

Deigen kan enkelt gjøres melke- og glutenfri om du bytter ut et par av ingrediensene med det du foretrekker :)

 

Da håper jeg det smaker og at du får en kjempefin søndag!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#nutellastjerne #nugattistjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


facelessfashiion 03.04.2016 11:06
Nam!
Lena-Marie 05.04.2016 09:27
facelessfashiion: Denne kan jeg garantere var veldig god ;)

Skriv en ny kommentar

hits