Kanelstjerne - sukkerfri og halvgrov 28.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

Nå nærmer påsken seg slutten og siden det regna hele dagen idag, ble det innedag på oss og baking. Søndagsbakst er noe jeg syns er kjempekoselig og i dag ble det noe jeg har hatt lyst å prøve meg på lenge; nemlig kanelstjerne! Denne herligheten av en krans både ser delikat ut og smaker nydelig!

Deigen jeg lagde idag er basert på denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere. Jeg tipper at det holder med halvparten om man bare skal lage 1 krans, ettersom jeg fikk 2 kranser pluss litt overskudd av originaloppskriften.



 

Ingredienser bolledeig

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du ønsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Kanelfyll

6 ss smør, romtemperert
6 ss sukrin gold (eller sukker om du ønsker det)
6 ss kanel

 

 

Fremgangsmåte

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre.

La heve i 1-1,5 time.

Mens deigen heves, kan du blande sammen smør med kanel og sukrin gold. Om smøret ikke er mykt nok, kan du sette det inn i mikrobølgeovnen i ca 5-10 sekunder.
 

Når den har hevet i 1 time, deler du den i to på benken dersom du har fulgt min oppskrift uten å halvere den. Dersom du har halvert den, kan du skippe akkurat dette og dele den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjær ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av kanelfyllet på lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. Så legger du på lag 2 og 3 på samme måten. På lag 4 skal derimot ikke være fyll på toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned på midten av sirkelen. Så bruker du en skarp kniv og kutter først i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist på bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til høyre snurrer du mot høyre. Fortsett hele veien rundt på samme måten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved å klemme tuppene sammen.

Kutt så et kryss gjennom 2 lag på sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Processed with MOLDIV
 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek på 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter. Strø gjerne over perlesukker i midten om du har det :)



 

Jeg anbefaler å spise denne lunken, gjerne med litt melisglasur oppå og et glass iskaldt melk. NAM!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#kanelstjerne #nutellastjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


Thea 28.03.2016 08:37
Nam! Takk for oppskriften :-) nytt innlegg på bloggen og, koselig om du tar en titt! Ha en super dag videre :-)
Lena-Marie 28.03.2016 08:56
Thea: Takk for at du stakk innom! :) Håper du fikk lyst å lage denne kransen <3
facelessfashiion 28.03.2016 10:31
Så utrolig godt!
Lena-Marie 28.03.2016 14:53
facelessfashiion: Takk! :) Ha en fin dag videre.

Skriv en ny kommentar

hits