Kanelstjerne - sukkerfri og halvgrov 28.03.2016

Oppskrifter 4 kommentarer

N nrmer psken seg slutten og siden det regna hele dagen idag, ble det innedag p oss og baking. Sndagsbakst er noe jeg syns er kjempekoselig og i dag ble det noe jeg har hatt lyst prve meg p lenge; nemlig kanelstjerne! Denne herligheten av en krans bde ser delikat ut og smaker nydelig!

Deigen jeg lagde idag er basert p denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere. Jeg tipper at det holder med halvparten om man bare skal lage 1 krans, ettersom jeg fikk 2 kranser pluss litt overskudd av originaloppskriften.



 

Ingredienser bolledeig

1 liter melk

150 g smr

100 g sukrin melis

25 g gjr

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og fibramel, men du kan bruke det du nsker)

------------------

1 egg til pensling

 

Kanelfyll

6 ss smr, romtemperert
6 ss sukrin gold (eller sukker om du nsker det)
6 ss kanel

 

 

Fremgangsmte

Varm opp melk, smr og sukrinmelis i en gryte til smret har smeltet og sett til side slik at du fr fingertemperatur.
Rr gjren ut i vsken og tilsett det trre.

La heve i 1-1,5 time.

Mens deigen heves, kan du blande sammen smr med kanel og sukrin gold. Om smret ikke er mykt nok, kan du sette det inn i mikroblgeovnen i ca 5-10 sekunder.
 

Nr den har hevet i 1 time, deler du den i to p benken dersom du har fulgt min oppskrift uten halvere den. Dersom du har halvert den, kan du skippe akkurat dette og dele den i 4 like store emner.

Lag boller av de 4 emnene og kjevle de ut til sirkler. Bruk gjerne en middagstallerken som mal og skjr ut slik at de blir akkurat like store.

Fordel 1/3 av kanelfyllet p lag 1. Bre utover til det er ca 2-3 cm til kanten. S legger du p lag 2 og 3 p samme mten. P lag 4 skal derimot ikke vre fyll p toppen.

 

Ta et glass og sett det opp-ned p midten av sirkelen. S bruker du en skarp kniv og kutter frst i 4, deretter kutter du hver del i 4. Da skal du ha 16 trekanter til slutt, som vist p bildet nedenfor.

Ta 2 av trekantene og snurr hver sin vei. Den til venstre snurrer du mot venstre og den til hyre snurrer du mot hyre. Fortsett hele veien rundt p samme mten til alle delene er snurret. Koble de sammen 2 og 2 helt nederst ved klemme tuppene sammen.

Kutt s et kryss gjennom 2 lag p sirkelen i midten der hvor glasset stod.

Processed with MOLDIV
 

La stjernen etterheve under klede i ca 45-60 min.

Pensle med egg og stek p 200 gr i midten av ovnen, i ca 15-20 minutter. Str gjerne over perlesukker i midten om du har det :)



 

Jeg anbefaler spise denne lunken, gjerne med litt melisglasur opp og et glass iskaldt melk. NAM!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#kanelstjerne #nutellastjerne #sukkerfri #bakst #mammahverdagen


Thea 28.03.2016 08:37
Nam! Takk for oppskriften :-) nytt innlegg p bloggen og, koselig om du tar en titt! Ha en super dag videre :-)
Lena-Marie 28.03.2016 08:56
Thea: Takk for at du stakk innom! :) Hper du fikk lyst lage denne kransen <3
facelessfashiion 28.03.2016 10:31
S utrolig godt!
Lena-Marie 28.03.2016 14:53
facelessfashiion: Takk! :) Ha en fin dag videre.

Skriv en ny kommentar

hits