Hjemmelagde påskeegg som barna elsker! 21.03.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Påsken er godt i gang for de aller fleste, mens andre må jobbe et par dager til før noen etterlengtede feriedager følger. Vi skal ha bypåske i år med familiebesøk, og holder fortsatt på med oppussing av et vaskerom/bod som tar sin tid å få ferdig. Vi håper at dette blir nogenlunde ferdig innen morgendagen, slik at vi slipper å bruke påsken til å være innendørs og at besøket har et sted å sove! Kjellerstua er nemlig overfylt av tingene som vanligvis står i boden.

 

Ettersom jeg er veldig svak for godteri i påsken, har jeg nå laget noen marsipanegg uten tilsatt sukker, inspirert av Linda Stuhaug sin oppskrift. Disse er veldig gode og begge barna mine elsker de, selv om hun ene vanligvis ikke spiser godteri ;) Jeg lover at du ikke kjenner smaken av dadler!



 

Ingredienser marsipanegg

110 gr mandler

60 gr saftige dadler (uten stein, helst de i løsvekt)

3 dråper mandelessens

1 klype salt

----------------

Ca 50-100 gr sukkerfri sjokolade (evt valgfri / 70 % sjokolade)

 

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene i en blender / foodprocessor. Det tar litt tid, ettersom mandlene må få ut oljen før du får en masse som kan formes. Tar du den for tidlig, kan de bli tørre på smak.

Lag kuler eller egg, slik jeg har gjort her. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak styrke i mikrobølgeovnen.

Ta en gaffel og dypp marsipaneggene nedi sjokoladen og sett på et fat kledd med bakepapir. Strø gjerne litt fargerik strøssel over, som jeg har gjort i videoen:

video:img3124

 

Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.

Nyyyt!

 

Oppbevares i kjøleskapet i 3-4 uker, dersom ikke alle eggene forsvinner med en gang ;)




 

Håper du og dine får en nydelig dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#påskeegg #marsipanegg #hjemmelaget #mammahverdagen #påske
 


Skriv en ny kommentar

hits