Hjemmelagde pskeegg som barna elsker! 21.03.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Psken er godt i gang for de aller fleste, mens andre m jobbe et par dager til fr noen etterlengtede feriedager flger. Vi skal ha bypske i r med familiebesk, og holder fortsatt p med oppussing av et vaskerom/bod som tar sin tid f ferdig. Vi hper at dette blir nogenlunde ferdig innen morgendagen, slik at vi slipper bruke psken til vre innendrs og at besket har et sted sove! Kjellerstua er nemlig overfylt av tingene som vanligvis str i boden.

 

Ettersom jeg er veldig svak for godteri i psken, har jeg n laget noen marsipanegg uten tilsatt sukker, inspirert av Linda Stuhaug sin oppskrift. Disse er veldig gode og begge barna mine elsker de, selv om hun ene vanligvis ikke spiser godteri ;) Jeg lover at du ikke kjenner smaken av dadler!



 

Ingredienser marsipanegg

110 gr mandler

60 gr saftige dadler (uten stein, helst de i lsvekt)

3 drper mandelessens

1 klype salt

----------------

Ca 50-100 gr sukkerfri sjokolade (evt valgfri / 70 % sjokolade)

 

Fremgangsmte

Kjr alle ingrediensene i en blender / foodprocessor. Det tar litt tid, ettersom mandlene m f ut oljen fr du fr en masse som kan formes. Tar du den for tidlig, kan de bli trre p smak.

Lag kuler eller egg, slik jeg har gjort her. Smelt sjokoladen over vannbad eller p svak styrke i mikroblgeovnen.

Ta en gaffel og dypp marsipaneggene nedi sjokoladen og sett p et fat kledd med bakepapir. Str gjerne litt fargerik strssel over, som jeg har gjort i videoen:

video:img3124

 

Avkjl i kjleskapet til sjokoladen har stivna.

Nyyyt!

 

Oppbevares i kjleskapet i 3-4 uker, dersom ikke alle eggene forsvinner med en gang ;)




 

Hper du og dine fr en nydelig dag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#pskeegg #marsipanegg #hjemmelaget #mammahverdagen #pske
 


Skriv en ny kommentar

hits