10 tips til babyfotografering hjemme 03.03.2016

DIY Ingen kommentarerEndelig er jeg tilbake etter et par ukers avbrekk fra bloggen. Mye har skjedd den siste tiden og jeg har ikke vært helt i slag, men nå skal jeg gjøre mitt beste og komme i en god rutine igjen der jeg skriver litt oftere.
 

Dagens tips handler om fotografering, ettersom både jeg og mannen min er glad i å ta bilder og har eksperimentert litt med lukketid og lys opp gjennom årene.

Da vi fikk førstefødte bestemte jeg meg derfor for å ta bildene selv istedet for å bruke flere tusen kroner på fotograf. Her deler jeg derfor noen tips til deg som ikke har råd til å ta profesjonelle bilder, men allikevel ønsker å få fine bilder du kan fremkalle selv ;)
 

1. Pass på at rommet du benytter har godt med naturlig dagslys, for da unngår du gule bilder eller at du blir nødt til å bruke blitz. Jeg tok bilder midt på dagen, uten direkte sollys, i et rom med hvite vegger.
 

2. Minst mulig tilbehør og rekvisita gjør seg best, for da blir fokuset på barnet ditt og ikke alt annet.
 

3. Bruk gjerne en hvit vegg som bakgrunn eller heng opp et laken eller lignende for å få nøytral bakgrunn.
 

4. Pass på at bildene tas på en tid der babyen din er våken og mett, slik at du har litt tid på deg til å gjøre det du har satt som plan. Du kan så klart også passe på at barnet sover, dersom du ønsker å ta sovebilder istedet :)
 

5. Sett deg ned på babyens nivå når du tar portrettbilder.
 

6. Ta gjerne mange bilder på rad og i flere ulike posisjoner, slik at du etterpå kan velge ut de få du syns ble best. Jeg syns mine beste bilder ble tatt da jeg la de på magen og de så rett mot meg og kameraet.
 

7. Søk på nettet etter inspirasjon til posisjoner. Det finnes masse god inspirasjon der ute! Jeg søker gjerne etter "baby photoshoot", "baby photography", "baby photo inspiration" osv. Engelske søk gir flere treff på bilder.
 

8. Gi gjerne barnet noe å leke med for å variere fokuset til barnet. 
 

9. Rediger bildene litt i etterkant for å justere lys eller skarphet f.eks. Det jeg pleier å gjøre, er å justere opp mengden lys i bildet, pluss kontrasten littegranne. Det kommer så klart an på hvor bra bildene er i utgangspunktet, men jeg syns ofte at bildene blir mørkere etter fremkalling enn det jeg ser på min egen PC. Som du også ser på mine babybilder, har jeg lært litt mer med nr 2 enn med nr 1. I tillegg har det mye å si hva slags linse man bruker. På nr 1 hadde jeg standard linsen som fulgte med kameraet, mens på nr 2 brukte jeg portrettlinse som gjør at bakgrunnen blir uklar og fokuset ligger på ansiktet.
 

10. Rediger gjerne til svart-hvitt for å sammenligne med fargebildet og velg det du liker best. Personlig er jeg veldig glad i svart-hvite babybilder :)
 

Her er min første datter ca 3 mnd:
Processed with MOLDIV

 

Og her er nr 2, ca like gammel:
Processed with MOLDIV

 

Litt annerledes kvalitet på bildet av nr 2, men det har både med erfaring og linsen å gjøre. Man gjør det beste med det man har, tenker jeg :)
 

Håper du fikk noen gode tips og husk å ikke stresse ;) Da får du bedre bilder for både deg og barnet ditt!

Ha en fin dag!
 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER:
#babyfotografering #tips #fotograferingstips #mammahverdagen
 


Skriv en ny kommentar

hits