Enkel wok med den beste woksausen jeg vet om! 27.04.2016

Oppskrifter 2 kommentarer

Gårsdagen var preget av mye soving etter jeg kom hjem fra jobben, som igjen førte til at middagen ble veldig sen og jeg måtte lage noe som gikk relativt kjapt. Da er det genialt å lage wok, for det går unna på ca 15 min.

Oppskriften på sausen er fra da jeg jobbet som servitør på Barracuda Bar og Café for ca 12 år siden. Den hadde kokken basert på "en dæsj av det og litt av det", så jeg måtte finne ut av forholdene på egenhånd og tror den absolutt kan måle seg med originalen.

Denne middagen holder til 2 voksne og 2 barn.

 



 

Wok á la Barracuda

1 pakke frosne wok grønnsaker eller ferske grønnsaker av det du foretrekker

400 gr kyllingfilet / svinefilet

Ris eller eggnudler

 

Fremgangsmåte

Sett på vannet til risen eller nudlene og kok etter anvisningen på pakken.

Kutt opp kjøttet i terninger/skiver, alt ettersom hva du foretrekker. Stek på høy varme og sett kjøttet til siden mens du wok'er/steker grønnsakene i litt olje. Jeg pleier å ta halvparten av posen i en omgang, legger det til side sammen med kyllingen og steker siste halvparten til slutt. Da unngår man at det brenner seg fast i panna eller blir bløtt.

 

Woksaus

1 dl ketjap manis soyasaus (ikke vanlig soyasaus)
2-3 ts five spice krydder
1 ts balsamico eddik
2 ts maizena
0,5 stk kyllingbuljongterning
Ca 1-1,5 dl vann
1 ts sukker

 

2 av ingrediensene er litt spesielle, så her er et bilde av hvordan de ser ut. Ketjap manis finner du på litt større matbutikker som Coop Mega, Meny osv. Five Spice krydderet har jeg kun klart å få tak i såkalte innvandrerbutikker i Oslo. Det kan hende at man finner det andre steder, men jeg har enda ikke sett det i vanlige butikker. Mitt krydder er kjøpt for lenge siden og har for lengst utløpt på dato, men jeg syns ikke smaken på sausen bar noe preg av det :)

Processed with MOLDIV
 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp mens du rører. La det småkoke i ca 5 min.

Server wok'en med ris eller eggnudler, hell sausen over og nyt med en gang!

 



Håper det faller i smak!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:
#wok #woksaus #oppskrift #mammahverdagen #middagstips #hurtigmat

 

 


27.04.2016 14:09
Husker den retten den var veldig god😊Skal prøve meg på den en dag
Lena-Marie 27.04.2016 21:01
Anonym: Åja! Pleide du å gå på Barracuda? :D Jeg elsket den selv <3

Skriv en ny kommentar

hits