Fastelavnsboller: sukkerfrie og fiberrike 04.02.2016

Oppskrifter 4 kommentarer



På søndag er det fastelavn og da passer det fint å bake fastelavnsboller, som kan nytes med god samvittighet!

Disse er sukkerfrie, fiberrike og med hjemmelaget vaniljekrem slik jeg liker dem. Du kan så klart bruke pisket kremfløte om du ønsker det istedet :)

 

Ingredienser bolledeig

Deigen har jeg laget tidligere, så den finner du her.

Om du vil ha den fiberrik, bruker du fibramel som du finner på flere matbutikker. Som oftest Kiwi/Meny og de store kjedene.

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)

3 eggeplommer

40 g sukrin+ (dobbelt så sterk som sukrin/sukrinmelis, som også kan brukes om du da bruker 80 gr av det istedet)

2 vaniljestenger

50 g maizena mel

 

Slik gjør du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med en teskje. Ha så både frø og stenger opp i en gryte sammen med melk og sukrin+.  La det koke forsiktig opp mens du rører. Sett til side og la den avkjøles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, før du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrøring og når du ser at det begynner å bli varmt, vil blandinga tykne. Da må du trekke den av platen og la dette avkjøles. Sett i kjøleskapet inntil bollene er helt avkjølte. 

Del bollene i to, fyll med vaniljekrem og strø over melis. Litt vanlig melis går fint an til disse bollene, men hvis ikke du ønsker noe som helst sukker kan du også bruke sukrinmelis.

 



Håper det smaker!

 

Lena-Marie :))

 

 

 

EMNER:

#fastelavnsboller#fastelavensboller#mammahverdagen#oppskrift#sukkerfri#bakst


sceneteppe 04.02.2016 09:34
Så herlig :)
Lena-Marie 04.02.2016 09:35
sceneteppe: Takk :) De er veldig gode og anbefales ;)
Vanja Karine 04.02.2016 10:52
Hsdde heilt gløymt fastelaven eg! Trur eg lyte setje i gong og bake eg og :)
Lena-Marie 04.02.2016 11:10
Vanja: Så moro at jeg inspirerte deg til å bake :)) Lykke til! :) Fortell gjerne hva du syns om oppskriften :)

Skriv en ny kommentar

hits