På søndag er det fastelavn og da passer det fint å bake fastelavnsboller, som kan nytes med god samvittighet!
Disse er sukkerfrie, fiberrike og med hjemmelaget vaniljekrem slik jeg liker dem. Du kan så klart bruke pisket kremfløte om du ønsker det istedet :)
Deigen har jeg laget tidligere, så den finner du her.
Om du vil ha den fiberrik, bruker du fibramel som du finner på flere matbutikker. Som oftest Kiwi/Meny og de store kjedene.
5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (dobbelt så sterk som sukrin/sukrinmelis, som også kan brukes om du da bruker 80 gr av det istedet)
2 vaniljestenger
50 g maizena mel
Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med en teskje. Ha så både frø og stenger opp i en gryte sammen med melk og sukrin+. La det koke forsiktig opp mens du rører. Sett til side og la den avkjøles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, før du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrøring og når du ser at det begynner å bli varmt, vil blandinga tykne. Da må du trekke den av platen og la dette avkjøles. Sett i kjøleskapet inntil bollene er helt avkjølte.
Del bollene i to, fyll med vaniljekrem og strø over melis. Litt vanlig melis går fint an til disse bollene, men hvis ikke du ønsker noe som helst sukker kan du også bruke sukrinmelis.
Håper det smaker!
Lena-Marie :))
EMNER:
#fastelavnsboller#fastelavensboller#mammahverdagen#oppskrift#sukkerfri#bakst