Supergod helgebakst: sukkerfrie skolebrød 30.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Disse bollene bakte jeg egentlig forrige helg, men ettersom lillemor har vært syk hele uka ble det ikke tid til å legge de ut før nå.

Oppskriften på deigen har jeg lagt ut tidligere og så fant jeg vaniljekremen på Linda Stuhaug sin blogg.

Vaniljekremen kan du med fordel lage i god tid før du baker bollene og la det stå i tett beholder i kjøleskapet - den holder i flere dager :)

 

Ingredienser til bolledeigen

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper også)

1 egg

 

Slik gjør du

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre. Når dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i ca 1 time. Mens de hever, kan du lage vaniljekremen om du ikke allerede har laget den klar :)

 

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (dobbelt så sterk som sukrin/sukrinmelis, som også kan brukes om du da bruker 80 gr av det istedet)
2 vaniljestenger
50 g maizena (tips: bruker du 25 gr vil du få vaniljesaus istedet)

Slik gjør du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med en teskje. Ha så både frø og stenger opp i en gryte sammen med melk og sukrin+.  La det koke forsiktig opp mens du rører. Sett til side og la den avkjøles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, før du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrøring og når du ser at det begynner å bli varmt, vil blandinga tykne. Da må du trekke den av platen og la dette avkjøles.

 

Når bolledeigen har hevet ferdig, lager du boller og så en grop der vaniljekremen skal være.

Fyll med vaniljekrem og la de etterheve i ca 30 min.

 

Stekes på 220 gr varmluft i ca 9-11 min.



Til pynt brukte jeg melis og kokos. NAM!

 

Håper det smaker og riktig god lørdag!

 

Lena-Marie :))

 

 

EMNER: #boller #oppskrift #skolebrød #sukkerfri #sunnbakst #mammahverdagen


Skriv en ny kommentar

hits