Supergod helgebakst: sukkerfrie skolebrd 30.01.2016

Oppskrifter Ingen kommentarer

Disse bollene bakte jeg egentlig forrige helg, men ettersom lillemor har vrt syk hele uka ble det ikke tid til legge de ut fr n.

Oppskriften p deigen har jeg lagt ut tidligere og s fant jeg vaniljekremen p Linda Stuhaug sin blogg.

Vaniljekremen kan du med fordel lage i god tid fr du baker bollene og la det st i tett beholder i kjleskapet - den holder i flere dager :)

Ingredienser til bolledeigen

1 liter melk

150 g smr

100 g sukrin melis

25 g gjr

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper ogs)

1 egg

Slik gjr du

Varm opp melk, smr og sukrinmelis i en gryte til smret har smeltet og sett til side slik at du fr fingertemperatur.
Rr gjren ut i vsken og tilsett det trre. Nr dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i ca 1 time. Mens de hever, kan du lage vaniljekremen om du ikke allerede har laget den klar :)

Ingredienser vaniljekrem

5 dl valgfri melk (jeg brukte helmelk denne gangen)
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (dobbelt s sterk som sukrin/sukrinmelis, som ogs kan brukes om duda bruker 80 gr av det istedet)
2 vaniljestenger
50 g maizena (tips: bruker du 25 gr vil du f vaniljesaus istedet)

Slik gjr du

Del vaniljestengene i to og skrap ut frene med en teskje. Ha s bde fr og stengeropp i en gryte sammen med melk og sukrin+. La det koke forsiktig opp mens du rrer. Sett til side og la den avkjles litt mens du visper egg og maizena. Sil melka over i en bolle. Ta 1/2 av melka og bland sammen med eggeblandingen, fr du heller det over i kasserollen sammen med resten av melka. La det koke forsiktig opp under omrring og nr du ser at det begynner bli varmt, vil blandinga tykne. Da m du trekke den av platen og la dette avkjles.

Nr bolledeigen har hevet ferdig, lager du boller og s en grop der vaniljekremen skal vre.

Fyll med vaniljekrem og la de etterheve i ca 30 min.

Stekes p 220 gr varmluft i ca 9-11 min.



Til pynt brukte jeg melis og kokos. NAM!

Hper det smaker og riktig god lrdag!

Lena-Marie :))

EMNER: #boller #oppskrift #skolebrd #sukkerfri #sunnbakst #mammahverdagen


Skriv en ny kommentar

hits