Da var fredagen endelig her og siden kulda virkelig har slått til for fullt nå, ble det innedag igår kveld med litt baking. Jeg fikk så lyst å lage havreruter som de selger i kiosken på jobben min, men siden jeg forsøker å unngå sukker tenkte jeg at jeg måtte prøve å lage de uten noe tilsatt sukker.
Helt ærlig ble disse sinnsykt gode på smak! Jentene mine (og meg selv) klarte ikke å vente til de ble helt avkjølte, så vi smugspiste mens de fortsatt var litt varme.
Men de var enda bedre etter en natt i kjøleskapet, så tror ikke de overlever lenge der ;)
150 gr smør
6 dl havregryn
1 dl hvetemel
0,5 dl rapsolje
1 dl fibersirup gold / honning
0,5 ts maldonsalt / havsalt
3 dråper stevia med vaniljesmak (evt 1 ts vaniljesukker)
2 ts bakepulver
5 ss sukrin gold / sukker
_________________
70% - 80 % sjokolade
20 gram mandler (ca 15-20 stk)
Start med å smelte smøret i en kjele. Tilsett så alt i kjelen, unntatt sjokoladen og mandlene. Rør godt sammen og bre massen utover bakepapir i en liten langpanneform. Den blir å heve litt, så den trenger ikke være så altfor tykk når du er ferdig å bre den utover plata. Bare nok til at den henger godt sammen.
Strø hakkete mandler og hakket sjokolade på toppen.
Stek på 200 grader i ca 10-12 minutter. La avkjøle før du skjærer opp i små ruter. Jeg fikk 15 ruter, men det avhenger så klart av hvor store biter du vil ha.
Oppbevares i boks i kjøleskapet.
Håper det smaker og riktig god helg!
Lena-Marie :))
EMNER:
#havreruter #havrekjeks #sjokolade #mammahverdagen #sukkerfri #fitpå30dager #oppskrift