Hjemmelagd marsinpan som også er sunn 21.11.2015

Oppskrifter Ingen kommentarer

I dag har vi hatt besøk av mamma, så jentene hadde litt alenetid med bestemor mens jeg og Patrick dro avgårde for å kjøpe bursdagsgaver til desemberbarna våre. Da vi kom hjem, hadde jeg og Olivia avtalt å lage marsipan som lørdagsgodt. Så vi satte i gang mens lillesøster Alma sov formiddagslur :) Utrolig koselig med litt kvalitetstid sammen og hun var engasjert hele veien fra start til slutt! Disse ble såå gode at jeg må lage ny porsjon nærmere jul og sette klar til julebesøket kommer ;)

Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaug.

Hjemmelagd marsipan uten sukker <3

Ca 30 konfekthjerter eller 20 kuler

110 gr mandler

60 gr dadler uten sten

3-4 dråper mandelessens

En klype salt

__________

Ca 100-150 gr 70% sjokolade eller velg en helt uten sukker
Ca 1-2 ts kokosolje

 

Bland ingrediensene i en blender/foodprocessor og kjør til mandlene har fått ut litt "olje". Dette tar nok 5-10 minutters tid! Stopp gjerne underveis og dytt ned fyllet mot midten. Du kan enten rulle deigen til kuler og dyppe i sjokoladen, eller gjøre som meg og fylle litt sjokolade i konfektformer, som du putter i fryseren i 1-2 min før du fyller marsipan oppi og avslutter med litt sjokolade på toppen. Jeg smelter sjokoladen i vannbad og bruker kokosolje oppi for å få sjokoladen flytende :)

La stå i fryseren i ca 5-10 minutter til sjokoladen er helt avkjølt. Kan nytes med en gang! NAM!

Her ser du min snille hjelper midt i konfektlagingen ;)

Ha en fortsatt god lørdag!


Lena-Marie :))


Skriv en ny kommentar

hits