Hjemmelagd marsinpan som ogs er sunn 21.11.2015

Oppskrifter Ingen kommentarer

I dag har vi hatt besk av mamma, s jentene hadde litt alenetid med bestemor mens jeg og Patrick dro avgrde for kjpe bursdagsgaver til desemberbarna vre. Da vi kom hjem, hadde jeg og Olivia avtalt lage marsipan som lrdagsgodt. S vi satte i gang mens lillesster Alma sov formiddagslur :) Utrolig koselig med litt kvalitetstid sammen og hunvar engasjert hele veien fra start til slutt! Disse ble s gode at jeg m lage ny porsjon nrmere jul og sette klar til julebesket kommer ;)

Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaug.

Hjemmelagd marsipan uten sukker <3

Ca 30 konfekthjerter eller 20 kuler

110 gr mandler

60 gr dadler uten sten

3-4 drper mandelessens

En klype salt

__________

Ca 100-150 gr 70% sjokolade eller velg en helt uten sukker
Ca 1-2 ts kokosolje

Bland ingrediensene i en blender/foodprocessor og kjr til mandlene har ftt ut litt "olje". Dette tar nok 5-10 minutters tid! Stopp gjerne underveis og dytt ned fyllet mot midten. Du kan enten rulle deigen til kuler og dyppe i sjokoladen, eller gjre som meg og fylle litt sjokolade i konfektformer, som du putter i fryseren i 1-2 min fr du fyller marsipan oppi og avslutter med litt sjokolade p toppen. Jeg smelter sjokoladen i vannbad og bruker kokosolje oppi for f sjokoladen flytende :)

La st i fryseren i ca 5-10 minutter til sjokoladen er helt avkjlt. Kan nytes med en gang! NAM!

Her ser du min snille hjelper midt i konfektlagingen ;)

Ha en fortsatt god lrdag!


Lena-Marie :))


Skriv en ny kommentar

hits