Sunnere kanelsnurrer - sukkerfrie 11.10.2015

Oppskrifter 6 kommentarer

Den siste uka har vært preget av mye på planen fra morgen til kveld, blant annet fordi jeg fylte 30 år og fordi mannen min hadde bursdag 3 dager etterpå. Her går det derfor slag i slag hvert år på denne tiden med kake og familiefeiringer.

I dag ble det derfor sunnere kanelsnurrer som er helt sukkerfrie og ganske fettfattige!

Oppskriften har jeg hentet fra Fitfocuse sin blogg, men har da utelatt eplesyltetøyet og tilsatt 1 egg i deigen. Det fungerte veldig bra og fikk hele 30 snurrer av denne oppskriften når jeg lagde kanelknuter!



Ingredienser

Bolledeig

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper også)

1 egg

 

Kanelfyll

4 ss smør, romtemperert

4 ss kanel

4 ss sukrin gold

 

Slik gjør du

Varm opp melk, smør og sukrinmelis i en gryte til smøret har smeltet og sett til side slik at du får fingertemperatur.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett det tørre. Når dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i 1 time.

Mens bollene heves, kan du blande sammen smør med kanel og sukrin gold. Om smøret ikke er mykt nok, kan du sette det inn i mikrobølgeovnen i ca 5-10 sekunder.

Når deigen har hevet i 1 time, deler du den i to på benken. Kjevle ut til et rektangel som er ca 50-60 cm bredt og ca 30-40 cm høyt. Kommer an på hvor stor deig du har fått, men må ha ca 1 cm tykkelse. Pass på at du har godt med mel under når du kjevler, slik at du enkelt kan brette halve delen over den
Smør kanelfyllet på halve delen og brett den andre over. Så skjærer du ut strimler på ca 1-2 cm og snurrer strimlen, før du lager en knute og legger på stekebrettet. Du kan gjerne se en enkel video her som viser en ganske lett kanelknute. Du kan også bare snurre strimlen og legge denne på stekebrettet for å gjøre det enkelt :)

La de heve i ca 30-40 min til.

Stekes på 220 gr varmluft i ca 9-11 minutter.



Disse ble helt nydelige på smak og man kjenner ikke at det ikke er sukker i de :) Nam!!

Håper de smaker!

 

Lena-Marie :))


Sofie 11.10.2015 18:48
så utrolig godt ut :)
Lena-Marie 11.10.2015 18:53
Sofie: Tusen takk! De var knallgode om jeg skal si det selv ;) Så absolutt verdt å bake disse om man ønsker et sunnere alternativ! :)
Anette 11.10.2015 20:20
Det såg utrolig godt ut :D

Ha en riktig fin kveld <3
Lena-Marie 11.10.2015 20:25
Anette: Tusen takk for at du syns det :)) Ha en riktig fin kveld videre du også!
Benny Beam 12.10.2015 14:33
Mannen din serverte disse til sine kolleger i dag. Det var en formidabel suksess.

Disse var superdigg!
Lena-Marie 15.10.2015 14:24
Benny Beam: Så bra at du likte de! :D Jeg syns også de er knallgode, så de blir bakt uten sukker fremover også ;)

Skriv en ny kommentar

hits