Sunnere kanelsnurrer - sukkerfrie 11.10.2015

Oppskrifter 6 kommentarer

Den siste uka har vrt preget av mye p planen fra morgen til kveld, blant annet fordi jeg fylte 30 r og fordi mannen min hadde bursdag 3 dager etterp. Her gr det derfor slag i slag hvert r p denne tiden med kake og familiefeiringer.

I dag ble det derfor sunnere kanelsnurrer som er helt sukkerfrie og ganske fettfattige!

Oppskriften har jeg hentet fra Fitfocuse sin blogg, men har da utelatt eplesyltetyet og tilsatt 1 egg i deigen. Det fungerte veldig bra og fikk hele 30 snurrer av denne oppskriften nr jeg lagde kanelknuter!



Ingredienser

Bolledeig

1 liter melk

150 g smr

100 g sukrin melis

25 g gjr

0,5 ts kardemomme

1,5 kg mel (jeg brukte halvt om halvt med hvetemel og speltmel, men du kan bruke fibramel eller andre meltyper ogs)

1 egg

Kanelfyll

4 ss smr, romtemperert

4 ss kanel

4 ss sukrin gold

Slik gjr du

Varm opp melk, smr og sukrinmelis i en gryte til smret har smeltet og sett til side slik at du fr fingertemperatur.
Rr gjren ut i vsken og tilsett det trre. Nr dette er eltet godt inn, tilsetter du 1 egg.

La heve i 1 time.

Mens bollene heves, kan du blande sammen smr med kanel og sukrin gold. Om smret ikke er mykt nok, kan du sette det inn i mikroblgeovnen i ca 5-10 sekunder.

Nr deigen har hevet i 1 time, deler du den i to p benken. Kjevle ut til et rektangel som er ca 50-60 cm bredt og ca 30-40 cm hyt. Kommer an p hvor stor deig du har ftt, men m ha ca 1 cm tykkelse. Pass p at du har godt med mel under nr du kjevler, slik at du enkelt kan brette halve delen over den
Smr kanelfyllet p halve delen og brett den andre over. S skjrer du ut strimler p ca 1-2 cm og snurrer strimlen, fr du lager en knute og legger p stekebrettet. Du kan gjerne se en enkel video hersom viser en ganske lett kanelknute. Du kan ogs bare snurre strimlen og legge denne p stekebrettet for gjre det enkelt :)

La de heve i ca 30-40 min til.

Stekes p 220 gr varmluft i ca 9-11 minutter.



Disse ble helt nydelige p smak og man kjenner ikke at det ikke er sukker i de :) Nam!!

Hper de smaker!

Lena-Marie :))


Sofie 11.10.2015 18:48
s utrolig godt ut :)
Lena-Marie 11.10.2015 18:53
Sofie: Tusen takk! De var knallgode om jeg skal si det selv ;) S absolutt verdt bake disse om man nsker et sunnere alternativ! :)
Anette 11.10.2015 20:20
Det sg utrolig godt ut :D

Ha en riktig fin kveld <3
Lena-Marie 11.10.2015 20:25
Anette: Tusen takk for at du syns det :)) Ha en riktig fin kveld videre du ogs!
Benny Beam 12.10.2015 14:33
Mannen din serverte disse til sine kolleger i dag. Det var en formidabel suksess.

Disse var superdigg!
Lena-Marie 15.10.2015 14:24
Benny Beam: S bra at du likte de! :D Jeg syns ogs de er knallgode, s de blir bakt uten sukker fremover ogs ;)

Skriv en ny kommentar

hits