Hvordan få tid til trening som småbarnsmor? 30.09.2015

Aktiviteter Ingen kommentarer

Dette spørsmålet går igjen flere steder og jeg vil gjerne dele mine beste tips for å få hverdagen til å gå opp når man har barn. Jeg kan bare snakke for meg selv i denne saken og hva som funker best for meg, men det kan jo hende at flere kan benytte seg av mine små tips i hverdagen!

  1. Stå opp før barna og tren i 20-30 minutter. Dette innebærer for min del at jeg må opp kl.5.15 dersom jeg skal rekke å dusje også før jentene mine våkner. Huff, det er tidlig! tenker du nok! Og det gjorde jeg også de første gangene. Men nå er det ikke like ille når klokka ringer, fordi jeg har bestemt meg dagen før at jeg har lyst å trene. Da er det bare å hive på seg treningsklær og gå ned i kjellerstua, sette på musikken og komme i gang :)

  2. Finn en treningsform du syns er gøy! Jeg har oppdaget Tabata for en stund siden og elsker det :) Du kan finne mange gode øvelser på Fitfocuse sin blogg under kategorien "Trening". Det beste av alt er at det er høy intensitet og jeg kan gjøre det stort sett hvor som helst. Man trenger ikke så mye, men en form for vekt kan være kjekt og en treningsmatte. Ellers bruker man sin egen kropp i de fleste øvelsene.

  3. Litt trening er bedre enn ingen trening. Dette mottoet lever jeg etter, fordi noen ganger er ukene så hektiske at jeg ikke rekker alt jeg egentlig hadde lyst til. I går fikk jeg f.eks. kun trent Tabata i 12 minutter (svetten rant, så jeg følte jo at jeg hadde trent), mens idag våkna yngste datteren min kl.05.25, akkurat i det jeg skulle kle på meg treningstøyet. Da ble det ikke tid til trening, så får heller prøve igjen ikveld eller imorgen tidlig. Sånn er det bare å være småbarnsmor! Man rekker ikke alt - alltid! :)

  4. Vær aktiv med barna dine når du kan. De kan sykle, du kan løpe - dere kan gå tur i skog og mark, leke "har'n/sisten" eller hoppe med tau, strikk eller lage paradis ute. Masse gøy man kan finne på som ikke nødvendigvis er hard trening, men man får iallefall bevegd seg noe!

 



Lena-Marie :))


Skriv en ny kommentar

hits