Aktiviteter for barn innendørs 24.08.2015

Aktiviteter 1 kommentar

I dag kom regnet igjen til Østlandet, sammen med både lyn og torden.

Tenkte å dele noen av våre innendørsaktiviteter for slike dager og tar gjerne i mot tips fra dere!

 

 

 

 • Plastelina - dette elsker både 1-åringen og 3-åringen å holde på med. Det blir en del plastelina å rydde opp fra gulvet, men til gjengjeld får vi voksne noen minutter til å gjøre andre ting mens de holder på :)

 • Male - her er det bare fantasien som setter grenser! Man kan male på doruller, papptallerkener, pappkopper og selvsagt vanlig papir. Finn fram det du har i kjøkkenskapet som kan brukes til å male på. Kanskje det til og med kan bli noen julegaver ut av det!

 • Leke kafé/butikk - favoritt her i huset for tiden! Vi kjøpte et billig kassaapparat som jentene elsker å leke med. Har man ikke det, kan man finne fram gamle mynter og en liten veske. Veldig stas å leke med mammas ting.

 • Lage telt - finn fram tepper og laken og lag telt over noen stoler eller lignende. Legg gjerne noen puter på gulvet, så har man en koselig krok man kan lese en bok i.

 • Kle seg ut - finn fram det dere har av utkledningstøy eller pent tøy de vanligvis har på seg i bursdager o.l. Eventuelt også finn fram hatter og kanskje masker?

 • Klippe figurer - vi pleier ikke å la barna klippe så mye selv enda, da de fortsatt er ganske små. Det er så klart veldig stas når vi finner fram barnesaksene og lar de klippe litt under vårt åsyn. Bare pass på at de ikke tar luggen sin samtidig ;)

 • Pusle - har dere puslespill er det koselig å sitte sammen og pusle. 1-åringen pleier ikke å la brikkene ligge om vi tar det på gulvet, så kanskje en idé å sitte ved et bord hvis man har små barn i hus :P

 • Lage instrumenter - fyll doruller med riskorn eller makaroni og tett igjen med litt papir og stiftemaskin! Eventuelt finn fram to papptallerkener og stift de sammen med litt makaroni inni. Dekorer med en tusj eller lignende, så vips! Et instrument :)

 • Bake - mine jenter syns det er veldig gøy å få lov å bake, så innimellom får de lov å måle opp litt mel, smør osv. og helle det oppi bakebolla. Hvis de også kan forme en bolledeig eller lignende blir de veldig glade - så får man i tillegg noe godt ut av det til slutt!

 • Bygge med Lego - jeg syns det er ganske gøy selv å lage hus og tårn med Legoklosser, så denne aktiviteten pleier vi å gjøre sammen og så kan barna overta når man er ferdig. Som regel ender det med at de river ned tårnet, men da får man lage et nytt et ;)

 • Perle - morsomt for store og små! Avslutt med å ta matpapir oppå og stryk det ferdige resultatet, så har man pynt til juletreet.
alexandraiz 24.08.2015 20:28
Hei! Så fin og inspirerende blogg du har!

Ha en fin kveld videre.

Klem

Skriv en ny kommentar

hits